تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805615547




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لندن از مدار بروکسل دور می شود – محمدرضا عرفانیان *


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: لندن از مدار بروکسل دور می شود – محمدرضا عرفانیان * تهران – ایرنا- دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا ژانویه 2013 وعده داد که چنانچه در انتخابات پارلمانی 2015 اکثریت قاطع آراء را کسب کند در آن صورت یک همه پرسی برای چگونگی عضویت این کشور در اتحادیه اروپا برگزار خواهد کرد.


حزب محافظه کار بریتانیا در انتخابات پارلمانی اخیر موفق شد برای اولین بار در 23 سال گذشته با کسب 330 کرسی از مجموع 650 کرسی مجلس عوام این کشور به اکثریت قاطع دست یابد و اینک افکارعمومی بریتانیا مایلند بدانند کامرون چگونه به این وعده سیاسی خود عمل خواهد کرد.
گرچه تا برگزاری این همه پرسی نزدیک به دو سال فرصت باقی مانده و نتیجه آن هم بطور قطع مشخص نیست، ولی از زمانی که کامرون در سال 2013 این سخنان را به زبان آورد ، افکار عمومی جهان آن را مقدمه ای برای تزلزل اتحادیه اروپا توصیف کرد و دست کم چنین تلقی شد که لندن بتدریج از مدار بروکسل دور می شود.
از زمان آغاز بحران اقتصادی در سال 2008 ، دولت های متعددی در کشورهای اروپایی به خاطر نابسامانی های اقتصادی توسط شهروندان این کشورها در انتخابات مختلف سقوط کردند.
دولت های متعددی که در ایتالیا ، پرتغال، فنلاند و اسلوواکی از سال 2008 برسرکار آمدند به علت ناتوانی در کنترل بحران اقتصادی یکی پس از دیگری یا سقوط کردند و یا در انتخابات بعدی آرای لازم را بدست نیاوردند.
دولت راستگرای نیکلا سارکوزی رییس جمهوری پیشین فرانسه نیز در سال 2012 به علت فشارهای اقتصادی نتوانست برای بار دوم آراء شهروندان فرانسوی را کسب کند و ناگزیر قدرت را به رقیب خود واگذار کرد.
آخرین مدل ازاین جابجایی قدرت در انتخابات اخیر یونان روی داد. حزب چپگرای «سی ریزا» به رهبری «الکسیس سیپراس» پنجم بهمن ماه 1393 شمسی با شعار مخالفت با سیاستهای ریاضتی اتحادیه اروپا توانست آراء شهروندان این کشور را بسوی خود جلب کند و قدرت را در این کشور بدست گیرد.
به نظر می رسد که کامرون نیز با بهره گیری از عوامل مختلف از جمله با شعار احتمال دور شدن از اتحادیه اروپا و مصون ماندن از مشکلات اقتصادی آن توانست در قدرت باقی بماند.
اینکه حضور بریتانیا در اتحادیه اروپا به چه میزان به نفع یا به ضرر لندن است بحث دیگری است، ولی این کشور طی بیش از نیم قرن گذشته هیچگاه نسبت به هویت و موجودیت اتحادیه اروپا و تولد محور بروکسل در عرصه اقتصادی و سیاسی رفتار واحدی نداشته است.
آلمان و فرانسه در سال 1950 میلادی با امضای قراردادی صنایع زغال سنگ و فولاد دو کشور را ادغام کردند . یک سال بعد هلند ، بلژیک ، لوزامبورگ و ایتالیا به این پیمان پیوستند و اتحادیه صنایع و معادن موسوم به «مونتان یونیون» را پایه ریزی کردند. این اولین گامهای عملی برای تشکیل اتحادیه اروپا بود.
لندن از ابتدای تشکیل اولین سنگ بنای اتحادیه اروپا اختلاف های عمده ای با آن داشت و همیشه در این اتحادیه نقش اپوزیسیون و مخالف را ایفا کرده است. در دهه های 50 و 60 میلادی که جامعه اقتصادی اروپا شکل گرفت، دولت انگلیس برای رقابت با آن به سرعت با دانمارک و برخی از کشورهای اسکاندیناوی به گفت وگو نشست و جامعه «افتا» را تأسیس کرد و سرانجام هنگامی که از رقابت با جامعه اقتصادی اروپا بازماند تصمیم گرفت به عضویت آن درآید.
با این وجود عضویت رسمی بریتانیا در اتحادیه اروپا پس از گذشت دو دهه از زمان تشکیل آن و در سال 1973 بوقوع پیوست.
بریتانیا همواره نقش هماهنگ کننده مخالفین اتحادیه اروپا را بازی کرده و در سیاست گذاری های کلان مانند پول واحد «یورو» یا پیمان «شنگن» مخالفت های علنی و رسمی داشته است. استنکاف بریتانیا از پیوستن به واحد پولی «یورو» و نیز امتناع این کشور از قرار گرفتن در مرزهای «شنگن» به رغم تصویب اکثریت اعضای اتحادیه در همین چارچوب قابل ارزیابی است.
رفتار دولتمردان بریتانیا در قبال اتحادیه اروپا همواره دوگانه بوده است. در واقع لندن از ابتدای شکل گیری اتحادیه اروپا مایل بوده از منافع آن سود ببرد ولی درگیر مشکلات آن نباشد.
خروج لندن از مدار بروکسل موجب تغییرات بنیادین در اتحادیه اروپا و روند همگرایی آن می شود ، واگرایی در این اتحادیه را تشدید می کند و زمینه را برای فروپاشی آن آماده خواهد کرد.
و سخن آخر اینکه در معادله خروج از اتحادیه اروپا ، گریز از مشکلات اقتصادی این اتحادیه یکی از عوامل تاثیر گذار در تصمیم گیری دولتمردان محافظه کار بریتانیا است ولی لندن قطعا در این زمینه متغیرهای دیگری را نیز در نظر دارد!
*کارشناس حوزه آمریکا و اروپا در ایرنا



21/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن