محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830154397
کشت پنهانی تریاک در کشور!
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: تریاک «خانی» نه از مزارع افغانستان میآید و نه توسط پیچیدهترین باندهای موادمخدر از میانمار و آزمایشگاههای پیشرفته قاچاقچیان. تریاک خانی را در استان فارس عمل میآورند، در استان کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، یزد یا کرمان.
به گزارش تراز ، کشاورزان خلافکار ایرانی میکارند و میفروشند، در ارتفاعات، لابهلای مزارع گندم یا هر کجا که دور از چشم ماموران باشد. میکارند و بهترینش را به اسم تریاک «خانی» میفروشند؛ یک برند معروف ایرانی که طرفداران بسیاری هم دارد، آنقدر که یک مقام مسئول که نمیخواهد نامش فاش شود، میگوید: «با وجود شدت مبارزات پلیس و نیروهای امنیتی با کاشت غیرقانونی خشخاش، متاسفانه این نوع کشت در حال افزایش است». او البته تأکید میکند که روند افزایش بسیار ناچیز و کم است؛ جملهای که چندان طرفدار ندارد. از جمله مخالفان این جمله، یک کشاورز کازرونی است؛ کسی که میگوید کشاورزان و دامداران بسیاری را میشناسد که بهتازگی گوشهای از مزارع یا مراتع خود را به کشت خشخاش اختصاص دادهاند.
این کشاورز ٥٧ ساله که تمایل دارد ناشناس بماند، خشکسالی و بیفایدهبودن کشتهای سنتی را از مهمترین علتهای روی آوردن کشاورزان به این کار به گفته خودش پرخطر میداند.
میگوید: اول که خشکسالی محصول را کم کرد و درآمد پایین آمد و بعد دولت با بعضی از کارهایش باعث شد که با پول کشت نشود زندگی کرد.
این در حالی است که خشخاش بهدلیل ویژگیهای بیولوژیکیاش نیاز چندانی به مراقبت ندارد و در عین حال سوددهی بالایی دارد؛ بهخصوص که از قدیم خشخاش تولیدشده در ایران به کیفیت بالایش معروف بوده است.
مقامهای ارشد کشور هنوز درباره کشت خشخاش در ایران چندان صحبت نکردهاند و حتی هشداری هم در اینباره ندادهاند اما هر از چند گاهی در لابهلای اخبار، این نوع کشت را تأیید کردهاند. از جمله بالاترین مقامهایی که تاکنون دراینباره سخن گفتهاند، میتوان به فرمانده سابق پلیس کشور اشاره کرد که چندی قبل از شناسایی تعدادی مزرعه کشت خشخاش بهوسیله ماهواره خبر داده بود.
تریاک، شیره الکالوییدداری است که از تیغزدن گرز خشخاش و لختهشدن شیره خشخاش نارس بهدست میآید. تخمدان حاوی دانههای خشخاش، بیضیشکل است که گلبرگهای صورتیرنگ دارد و احتمالا پلیس با مشاهده همین رنگ در تصاویر ماهوارهای، مناطق کشت خشخاش را شناسایی و معدوم میکند.
اما اگر پلیس برای ردگیری خشخاشکاران ایرانی نیازمند بهکارگیری ماهواره است، کشاورزان محلی بهسادگی در محفلهای خصوصی خود از مکان این مزارع سخن میگویند. آنها معمولا کازرون در استان فارس، پیچاب، گچساران و باشت در استان کهگیلویه، نقاطی از دشتهای خوزستان، مناطق شرقی استان کرمان و بیشتر نقاط یزد را مناطق عمده کشت میدانند. بخش عمدهای از این مناطق پیش از انقلاب نیز زیر ٣٣ هزار هکتار کشت قانونی تریاک بوده است که همین امر بسیاری از کشاورزان این مناطق را با شیوه کاشت، داشت و برداشت خشخاش آشنا کرده است. البته که اینروزها هیچ برآورد دقیقی از میزان زمینهای زیرکشت در دست نیست اما نام محصول این زمینها در تمام این مناطق نامی آشنا است؛ «تریاک خانی» که به گفته کشاورز کازرونی محصول موردعلاقه قاچاقچیان است و از نقاط مختلف کشور برای خرید آن میآیند و سودهای کلانی را نصیب کشاورزان و مرتعداران متخلف میکنند.
کشاورز کازرونی میگوید که سود ناشی از این کشت غیرقانونی که معمولا در حجم کوچکی انجام میشود، گاهی به اندازه چند هکتار کاشت قانونی است.
البته که این سود بالا بدون خطر هم نیست. سالهاست که برخلاف سکوت مسئولان نظامی یا امنیتی کشور، مسئولان محلی دستگاههای نظارتی شامل فرمانداریها و پلیس و حتی نیروهای اطلاعاتی و بسیج، کشت خشخاش را رصد کرده و حتی خبر موفقیتهای خود در از بین بردن این زمینها و بازداشت متخلفان را هم رسانهای میکنند. از جمله قاسم تقیپور مسئول اطلاعات سپاه ناحیه کازرون که چندی قبل از شناسایی ١٠ نقطه کشت خشخاش در کوهها خبر داد که در آن حدود ٢٥ هزار بوته خشخاش عمل آمده بود. به گفته او، یک نفر هم در این رابطه دستگیر شد. پیشتر فرمانده انتظامی شهرستان مهر هم از کشف ٣٠ هزار بوته دیگر خبر داده بود.
بهطور میانگین هر بوته خشخاش بین ٢,٥ تا ٢.٨ گرم محصول میدهد اما ارقام کشفیات هرگز در حد ٢٠ یا ٣٠ هزار بوته باقی نمانده است چراکه در آذرماه سال ٩٢ دادستان فیروزآباد استان فارس از کشف مزرعهای به وسعت ٤٠ هکتار خشخاش خبر داده بود.
در شهر کازرون، کشاورزان قدیمی معتقدند که در یک مزرعه خشخاش بین ٣٥٠ تا ٤٠٠ هزار بوته میتواند عمل بیاید که در این صورت باید قبول کرد که در داخل مرزهای ایران، مزرعهای بهوسعت ٤٠ هکتار کشف شده که قادر بوده است نزدیک به 4 تن تریاک خالص تولید کند.
مطابق قانون جامع مبارزه با موادمخدر در سال ٨٩ این کشت غیرقانونی است اما بنا به گفته کشاورزان و مناطقی که در دشت و کوهها نشان داده میشود، تعداد زیادی بهصورت غیرقانونی مشغول انجام این کار هستند و محصول خود را وارد بازار مصرف میکنند که روزانه ٢٠ میلیارد تومان در آن معامله میشود. این رقم شامل خرید و فروش تمام مخدرهای موجود، اعم از سنتی و آمفتامینها و هروئین است اما بنا بر آمار مراجع رسمی، همچنان تریاک بیشترین ماده مصرفی در ایران است.
طبق آنچه قانونگذار نوشته، جرم خشخاشکاران در ایران به این ترتیب است: بار اول، ١٠ تا صد میلیون جریمه نقدی، بار دوم، ٥٠ تا ٥٠٠ میلیون و ٣٠ تا ٧٠ ضربه شلاق. بار سوم، صد میلیون تا یک میلیارد، یک تا ٧٠ ضربه شلاق و ٢ تا ٥ سال حبس. بار چهارم، متخلف اعدام میشود. نگهداری بذر یا گرز خشخاش و شاهدانه هم یک تا ٣٠ میلیون بهعلاوه یک تا ٧٠ ضربه شلاق را بهعنوان جریمه در پی دارد. البته باید توجه داشت که تمام ارقام گفتهشده در قانون به ریال است.
کشاورز کازرونی، محمد را کسی معرفی میکند که ٧٠ ضربه شلاق را خورده، ١٠ میلیون تومان جریمهاش را هم پرداخت کرده است و اکنون در همین شهر دامداری میکند. محمد اما خود را بیگناه میداند. او میگوید که هر دو بار از وجود خشخاش در مرتع خود بیاطلاع بوده است. میگوید نمیتواند به تمام مرتع سرکشی کند و در این شرایط طبیعی است که عدهای سودجو با مسئولیت او به کشت اقدام کنند.
این جوان ٣٥ ساله که صورت آفتابسوختهای دارد و چاییاش را بدون قند میخورد، به همین دلیل از پلیس و قانون گلهمند است که بدون بررسی لازم، افراد را بازداشت میکنند. محمد میگوید: مراتع بزرگند و رفتن به بعضی از قسمتهای آنها سخت است و هستند کسانی که در این مناطق بذر میپاشند.
کشاورزان دیگری هم هستند که این نکته را تأیید میکنند و حتی علیالله که مغازهدار هم هست و در بسیج فعال بوده، از مزرعهای خبر میدهد که در زمینهای دولتی کشف شد. به گفته او، آنها، یعنی نیروهای بسیج، از طریق گزارشهای مردمی متوجه این مزرعه شدند که اگرچه خیلی کوچک بود اما در زمینهای دولتی کاشته شده بود.
کشاورز کازرونی هم احتمال عمل آمدن خشخاش به این شکل را امکانپذیر میداند. او میگوید، خشخاش آب چندانی نمیخواهد و اگر اواخر پاییز کاشته شود، در اردیبهشت و خرداد محصول میدهد و نیاز چندانی به مراقبت ندارد. محمد هم این حرفها را تأیید میکند.
به نظر، این شیوه هم آنقدر مرسوم بوده و هست که قانونگذار در اصلاحیه سال ١٣٨٩ قانون مبارزه با موادمخدر ماده ٢٤ را با یک تبصره به قانون اضافه کرد: مطابق این ماده «هریک از اعضای شورای اسلامی روستا موظف است به محض آگاهی از کشت خشخاش یا کوکا یا شاهدانه در حوزه روستا مراتب را کتبا به دهدار و نزدیکترین پاسگاه یا حوزه انتظامی اطلاع دهد». در تبصره این ماده نیز آمده است: «در صورتیکه خشخاش در حوزههای شهری کشت یا روییده شده باشد، مامورین حسب مورد موظفند به محض آگاهی مراتب را به نزدیکترین پاسگاه یا پایگاه بسیج اطلاع دهند».
اما با این حال کشت خشخاش در مناطقی از جمله در اطراف شهرستان کازرون یا آنطور که محلیها میگویند «دورِ شهر» رو به افزایش است و حتی از نظر تکنولوژیک هم توسعه پیدا میکند. همین ٦ ماه قبل بود که حجتالاسلام اسماعیل ملاکریمی، دادستان میاندرود از کشت مکانیزه در مزارع خشخاش خبر داد که به گفته او، در افغانستان هم به این شکل انجام نمیشود.
او گفت: در برخی نقاط این شهرستان، کشت خشخاش بهصورت مکانیزه و با آبیاری قطرهای انجام میشود که دهیاران از انجام آن خبر ندارند و این قابلقبول نیست.
کشاورز کازرونی اما این حرف را چندان قبول ندارد و جملاتی میگوید که نشان میدهد عدهای از این موضوعات باخبر هم هستند. به اعتقاد او، کشت خشخاش، کشت چندان پنهانی نیست و در جامعه کوچک روستایی بهسادگی میتوان با نگاهی به وضع ملک و زمین یا تعداد گوسفندان و نوع اجارهایبودن یا مالکبودن کشاورز یا دامدار و همینطور دخل و خرج آن فهمید که کی چطور کشاورزی میکند.
منبع: شهروند
دوشنبه 21 ارديبهشت 1394 ساعت 08:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
علیرغم برنامه مبارزه با کشت خشخاش،افغانستان بزرگترین تولید کننده تریاک جهان
علیرغم برنامه مبارزه با کشت خشخاش افغانستان بزرگترین تولید کننده تریاک جهان جامعه > آسیبها - تازهترین گزارش اداره بازرسی عمومی آمریکا در بازسازی افغانستان موسوم به سیگار نشان میدهد به رغم آنکه ایالات متحده آمریکا تا کنون مبلغ ٨٫٤ میلیارد دلار در جهت مبارزه باکشت تریاک خانی در فارس، یزد، کهگیلویه و کرمان
کشت تریاک خانی در فارس یزد کهگیلویه و کرمان جامعه > آسیبها - روزنامه شهروند نوشت تریاک «خانی» نه از مزارع افغانستان میآید و نه توسط پیچیدهترین باندهای موادمخدر از میانمار و آزمایشگاههای پیشرفته قاچاقچیان تریاک خانی را در استان فارس- حادثه رانندگی در محور پیرانشهر - نقده چهار کشته برجای گذاشت
حادثه رانندگی در محور پیرانشهر - نقده چهار کشته برجای گذاشت مهاباد - ایرنا - فرمانده پلیس راه آذربایجان غربی گفت چهار نفر بر اثر وقوع یک حادثه رانندگی در محور پیرانشهر به نقده جان خود را از دست دادند سرهنگ عباس فرمانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد این حادثهحادثه رانندگی در ساوه یک کشته برجا گذاشت
حادثه رانندگی در ساوه یک کشته برجا گذاشت ساوه- ایرنا- رییس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی گفت حادثه رانندگی درون شهری ساوه یک کشته برجا گذاشت به گزارش روز شنبه پایگاه خبری پلیس سرهنگ ابوالفضل امیدی افزود این حادثه روز جمعه بر اثر برخورد یک دستگاه خودروییک تن و 180 کیلوگرم تریاک در ایرانشهر کشف شد
فرمانده انتظامی استان سیستان وبلوچستان یک تن و 180 کیلوگرم تریاک در ایرانشهر کشف شد زاهدان- ایرنا- فرمانده انتظامی استان سیستان وبلوچستان گفت یک تن و 180 کیلوگرم مواد مخدر از نوع تریاک در عملیات شبانه پلیس مبارزه با مواد مخدر شهرستان ایرانشهر کشف شد به گزارش روز شنبه پایگاه خب- حوادث رانندگی در محورهای مواصلاتی قم یک کشته و هشت مجروح برجای گذاشت
حوادث رانندگی در محورهای مواصلاتی قم یک کشته و هشت مجروح برجای گذاشت قم - ایرنا - مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی قم اعلام کرد حوادث رانندگی در محورهای مواصلاتی این استان روز گذشته یک کشته و هشت مجروح برجای گذاشت به گزارش ایرنا شب گذشته برخورد دو خودروی ال 90 و پراید در ات- کشف 28 کیلوگرم تریاک در همدان
کشف 28 کیلوگرم تریاک در همدان همدان- ایرنا- فرمانده انتظامی استان همدان گفت ماموران مبارزه با موادمخدر این استان موفق به کشف یک محموله 28 کیلوگرمی مواد مخدر تریاک شدند سردار سرتیپ دوم حاجی محمد مهدیان نسب روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود به دنبال دریافت خبری مبنی بر انتقاکشف بادمجان های با طعم تریاک در فرودگاه
کشف بادمجان های با طعم تریاک در فرودگاه شناسهٔ خبر 2564001 سهشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۴ جامعه > انتظامی و حوادث فرمانده پلیس فرودگاههای كشور از كشف قریب به ۱۲ کیلوگرم تریاک که در ظروف پلاستیكی حاوی بادمجان جاسازی شده بود در فرودگاه امام ره خبر داد به گزارش خبرگزا- سوانح رانندگی جاده ای زنجان در 72 ساعت گذشته 16 مصدوم و 3 کشته برجا گذاشت
سوانح رانندگی جاده ای زنجان در 72 ساعت گذشته 16 مصدوم و 3 کشته برجا گذاشت زنجان - ایرنا- رییس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان زنجان گفت سوانح رانندگی جاده ای زنجان در 72 ساعت گذشته پنجشنبه تا شنبه 16 مصدوم و 3 کشته برجا گذاشت سرهنگ علی اصغر شیرمحمدی روز یکشنبه در گفت و گو با- دو کشته پیامد دو حادثه رانندگی در یزد
دو کشته پیامد دو حادثه رانندگی در یزد یزد - ایرنا - رییس پلیس راه یزد گفت بر اثر دو حادثه رانندگی در جاده های این استان طی 24 ساعت گذشته دو نفر جان باختند به گزارش پایگاه خبری پلیس که روز سه شنبه در اختیار ایرنا قرار گرفته سرهنگ احمد مظفری افزود حادثه اول در محور بافق به بهابانحراف به چپ پیکان ۴ کشته برجای گذاشت
انحراف به چپ پیکان ۴ کشته برجای گذاشترئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی آذربایجان غربی از کشته شدن ۴ نفر در حادثه تصادف بین یک دستگاه پیکان با یک دستگاه کامیون بنز در محور نقده - پیرانشهر خبر داد به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری پلیس سرهنگ فرمانی رئیس پصدرنشيني استان تهران در ميزان کشته هاي سلاح سرد!
صدرنشيني استان تهران در ميزان کشته هاي سلاح سرد استان تهران با 127 کشته در صدر آمار کشته هاي بر اثر اصابت سلاح سرد در ميان استان هاي کشور قرار دارد به گزارش ايرنا از سازمان پزشکي قانوني کشور 763 نفر در کشور طي سال گذشته بر اثر اصابت سلاح سرد جان باخته اند از اين تعداد 625 نبیش از ۴۰۰۰ کشته و ۶۵۰۰ مصدوم در زلزله نپال/ فیلم لحظه زلزله
بیش از ۴۰۰۰ کشته و ۶۵۰۰ مصدوم در زلزله نپال فیلم لحظه زلزله سه روز پس از زلزله شدید ۷ ۹ ریشتری نپال آمار قربانیان به بیش از ۴ هزار نفر رسید و تیمهای امداد و نجات در جستوجوی افراد گمشده هستند روز گذشته صندوق کودکان ملل متحد یونیسف اعلام کرد حدود یک میلیون کودک در نپال به شدتمحاکمه داماد و برادرزنی که مرد خیاط را کشته اند
محاکمه داماد و برادرزنی که مرد خیاط را کشته اند جامعه > حوادث - ایران نوشت داماد و برادرزن که مرد خیاطی را به قتلگاه کشانده بودند در دادگاه جنایی تهران محاکمه شدند 27 فروردین ماه سال 93 زن جوانی خود را به پلیس رساند و گفت دو روز پیش ساعت 5 11 صبح شوهرم به نام &laبا تحریک نامزد ،برادر خواهر خود را کشت
با تحریک نامزد برادر خواهر خود را کشت جامعه > حوادث - ایسنا نوشت رییس پلیس آگاهی شرق استان تهران از دستگیری جوانی که پس ازدرگیری با خواهرش او را به قتل رسانده بود خبر داد سرهنگ محمد کمانکش در این باره گفت در روز سی و یکم فروردین ماه سال جاری گزارشی از درگ16 هزار و 872 نفر در حوادث رانندگی سال گذشته کشته شدند
ایلنا در بررسی های انجام شده در گروه آمار سازمان پزشکی قانونی کشور نشان می دهد که در سال 1393 16 هزار و 872 نفر در حوادث رانندگی کشته شدند که این آمار در مقایسه با سال قبل از آن 6 2 درصد کاهش یافته است به گزارش ایلنا از سازمان پزشکی قانونی بیشترین درصد کاهش تلفات حوادث رانندگخوابآلودگی راننده تریلی، عابرپیاده را به خواب ابدی برد/ 11کشته و 12مجروح در 8تصادف
خوابآلودگی راننده تریلی عابرپیاده را به خواب ابدی برد 11کشته و 12مجروح در 8تصادف جامعه > حوادث - در 8 تصادف که طی 24 ساعت گذشته در جاده های ایران رخ داد 11 نفر کشته و 12 نفر دیگر مصدوم شدند ردیف خودروهای تصادفی زمان مکان تعداد کشتهها تعداد مجروحان شرح ماجر-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها