واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: برجسته شدن نقش راديو اسلامي «بور اف ام» فرانسه پس از حملات ژانويه
مسلمانانی که با این رادیو تماس می گیرند اغلب با مسائل دشوار هویتی دست به گریبانند و در جستجوی راههایی برای بیان انزجار خود از کاریکاتورهای شارلی ابد هستند و در عین حال نمی خواهند کسی آنها را مسلمانان متعصب قلمداد کند.
کد خبر: ۴۹۹۰۷۵
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۵ - 10 May 2015
در فرانسه رادیو «بور اف ام» Beur FM که نامش از روی یک اصطلاح عامیانه در اشاره به مردم عرب گرفته شده است ، در پی حملات چندی ژانویه گذشته دفتر نشریه شارلی ابدو به صدای جامعه مسلمانان فرانسه تبدیل شده است.
اسوشیتدپرس در گزارشی از شارنتون لوپون/ فرانسه نوشت، این ایستگاه رادیویی به صورت روزمره برنامه های گفتگو، موسیقی و خبر پخش می کند و مخاطبان آن معمولا جامعه مسلمانان فرانسه است. اما از زمان حملات ژانویه به دفتر نشریه فکاهی شارلی ابدو در قلب پاریس، رادیو «بور اف ام» به رسانه اصلی شنوندگانی از همه اقشار جامعه تبدیل شده است که تشنه شنیدن پاسخ پرسش هایی درباره خشونت -- و چگونگی آشتی دادن مهاجران بیگانه شده فرانسه با جامعه اصلی هستند.
این ایستگاه رادیویی که از سال 1992 راه اندازی شده است فقط در ماههای اخیر به شهرت گسترده ای دست یافته است زیرا فرانسوی ها برای گرفتن پاسخ پرسش های خود درباره اینکه انگیزه سه مرد فرانسوی مهاجرتبار از کشتار به نام اسلام چه بوده است، به سراغ این رادیو می روند.
مخاطبان این ایستگاه رادیویی افزایش شدیدی نداشته است -- مخاطبان این رادیو اکنون حدود 400 هزار نفر در روز است -- اما گفته می شود پس از حملات ژانویه ، توجه به آن در شبکه های اجتماعی مانند توییتر ، فیس بوک و دیگر رسانه های اجتماعی افزایش یافته است. نبیل بوگوس Nabil Bougouss، مدیر بازاریابی این رادیو گفت بر طیف طرفداران این رادیو ، از جمله در میان یهودیان و دیگر جوامع غیرمسلمان نیز افزوده شده است.
نشریه شارلی ابدو در چند سال گذشته به سبب انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام (ص) تهدید شده بود. اما کمتر کسی انتظار خشونتی را داشت که هفتم ژانویه علیه آن فوران کرد و در پی آن دو برادر الجزایری تبار با فریاد الله اکبر 11 نفر از جمله سردبیر نشریه را به ضرب گلوله کشتند.
12 کارمند رادیو بور اف ام ، که در ساختمانی شیشه ای در حومه شرقی پاریس واقع شده است، وانمود نمی کنند که پاسخ چنین پرسش هایی را دارند. اما آنها می گویند دست کم به مردم اجازه می دهند در برنامه های گفتگوی این رادیو آزادانه پرسش های خود را مطرح کنند و حرف خود را بزنند.
مسلمانانی که با این رادیو تماس می گیرند اغلب با مسائل دشوار هویتی دست به گریبانند و در جستجوی راههایی برای بیان انزجار خود از کاریکاتورهای شارلی ابد هستند و در عین حال نمی خواهند کسی آنها را مسلمانان متعصب قلمداد کند.
یاسین بلاتار ، طنزپرداز، که مجری یک برنامه گفتگوی صبحگاهی است گفت :«مردم هنوز هم با ما تماس می گیرند و می گویند من شارلی نیستم... این کاریکاتورها برای من به عنوان مسلمان ناراحت کننده بود، حتی اگر من اصولا جزو بنیادگرایان نباشم. آیا می توانم با شما درباره این موضوع حرف بزنم و کسی هم مرا به بنیادگرایی متهم نکند.»
برنامه «اسلام اکنون» رادیو «بور اف ام» به این امکان را به مسلمانان می دهد که اغلب موضوعات جنجال برانگیزی را مطرح کنند که از هر برنامه به برنامه دیگر تغییر می کند. وقتی برنامه امام عبدالعلی مامون imam Abdelali Mamoun شروع شد فقط در ایام ماه رمضان پخش می شد. اما این برنامه حالا آنقدر پرطرفدار شده است که به صورت روزانه پخش می شود.
پس از حملات ژانویه، بسیاری از رسانه های دیگر فرانسه توجه خود را معطوف این رادیو کردند تا پاسخ پرسش های خود را درباره جامعه مهاجران فرانسه که معمولا مورد بی اعتنایی قرار می گیرد دریافت کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]