واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: برخورد دوگانه آمريکا در برخورد با قربانيان حملات پهپادها
آمریکا عموما در مورد حملات هواپیماهای بدون سرنشین خود پنهان کاری می کند اما اوباما هفته گذشته مسئولیت کامل حملات ژانویه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا ( سیا ) را به عهده گرفت و درمورد کشته شدن وارن وینستین ( Warren Weinstein ) گروگان آمریکایی و جیووانی لو پورتو ( Giovanni Lo Porto ) شهروند ایتالیایی ابراز تاسف کرد. وی مرگ این دو نفر را پیامد تاسف بار دشواری های خاص جنگ علیه تروریسم نامید.
کد خبر: ۴۹۶۴۹۸
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۶ - 01 May 2015
اسوشیتدپرس در گزارشی از اسلام آباد به قلم آصف شهزاد و استیون هورست نوشت:
مردم پاکستان که با تهدید حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا زندگی می کنند شاهد رویکرد دوگانه واشنگتن در برخورد با قربانیان این حملات هستند.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته در اقدامی غیر معمول به حمله کاملا مخفیانه هواپیمای بدون سرنشین آمریکا که تصادفا باعث کشته شدن یک تبعه آمریکا و یک امدادرسان ایتالیایی بازداشت در دست القاعده در پاکستان شد اذعان و عذرخواهی کرد.
دولت آمریکا همچنین اعلام کرد به خانواده های این دو نفر غرامت پرداخت خواهد شد.
نجات یافتگان حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا ، خانواده های قربانیان بیگناه این حملات در پاکستان ، وکلا و مقامات دولتی در این کشور می گویند چرا آمریکا از آنها عذرخواهی نمی کند و غرامت نمی دهد. آنها در شگفت هستند که چرا مرگ غربی ها براثر حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا باعث جنجال و بحث علنی برسر این برنامه در آمریکا می شود اما در مورد غیر غربی ها اینگونه نیست.
کلیم الرحمان شهروند پاکستانی می گوید مادر بزرگ وی در حمله هواپیمای بدون سرنشین آمریکا در منطقه قبیله ای وزیرستان شمالی که 24 اکتبر سال 2012 انجام شد کشته شد و او به همراه هشت نفر دیگر از اعضای خانواده زخمی شدند.
وزیرستان شمالی زمانی مقر اصلی ستیزه جویان القاعده در پاکستان بود اما کلیم الرحمان افزود :« مادر بزرگ من از این ستیزه جویان نبود. او در یک زمین کشارزی نزدیک خانه خود در روستایی نزدیک میرانشاه ، مهم ترین شهر وزیرستان شمالی ، کار می کرد که براثر اصابت موشک هواپیمای بدون سرنشین آمریکا کشته شد. زمانی که خانواده ما به طرف این منطقه رفتند تا ببینند چه اتفاقی افتاده است ، موشک دوم شلیک شد.»
آمریکا عموما در مورد حملات هواپیماهای بدون سرنشین خود پنهان کاری می کند اما اوباما هفته گذشته مسئولیت کامل حملات ژانویه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا ( سیا ) را به عهده گرفت و درمورد کشته شدن وارن وینستین ( Warren Weinstein ) گروگان آمریکایی و جیووانی لو پورتو ( Giovanni Lo Porto ) شهروند ایتالیایی ابراز تاسف کرد. وی مرگ این دو نفر را پیامد تاسف بار دشواری های خاص جنگ علیه تروریسم نامید.
نورین شاه مدیر برنامه امنیتی و حقوق بشر آمریکا در سازمان عفو بین الملل از این اعلام نادر و علنی اوباما استقبال کرد اما گفت عذرخواهی و پرداخت غرامت باید در مورد همه قربانیان این حملات انجام شود و نه فقط در مورد شهروندان آمریکایی و اروپایی.
ادوارد پرایس ( Edward Price ) سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در پاسخ به پرسشی درباره عذرخواهی یا پرداخت غرامت برای غیر نظامیان پاکستانی که در حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا کشته می شوند گفت :« چند سال عملیات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در پاکستان تعداد معدودی تلفات غیر نظامیان را درپی داشته است که ما در هر مورد به شدت ابراز تاسف کرده ایم.»
پرایس در بیانیه ای برای اسوشیتدپرس اعلام کرد:«ما مجبور به اذعان در مورد کشته شدن اتباع آمریکا در عملیات ضد تروریسم در خارج هستیم.»
مشخص کردن تعداد تروریست ها و غیر نظامیان بیگناه که در حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا کشته می شوند دشوار است زیرا واشنگتن در مورد این عملیات به شدت پنهان کاری می کند.
تسنیم اسلم ( Tasnim Aslam ) سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در مصاحبه با اسوشیتدپرس گفت: برآوردهای متفاوتی وجود دارد که نشان می دهد تعداد کشته های ناشی از این حملات حدود 1500 کشته و هزاران نفر نیز زخمی یا معلول شده اند. تعداد دقیق تلفات این حملات مشخص نیست.
میکا زنکو ( Micah Zenko ) محقق شورای روابط خارجی آمریکا گفت: تحقیقات موسسات مختلف آمریکایی نشان می دهد از 11 سپتامبر سال 2001 حدود 522 حمله هدفمند آمریکا در پاکستان ، یمن و سومالی انجام شده است و سه هزار و 852 نفر براثر این حملات کشته شده اند که 476 نفر از آنها غیر نظامی هستند.
شوکت قدیر ژنرال بازنشسته ارتش پاکستان گفت: به عقیده وی حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا همچنان یک تاکتیک موثر است.
اما محمود شاه افسر بازنشسته ارتش پاکستان گفت: حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا باعث تقویت بیشتر ستیزه جویان می شود زیرا شما یک ستیزه جو را می کشید اما پس از آن تعداد بیشتری به آنها ملحق می شوند.
دولت پاکستان هرگونه مشارکت مستقیم در حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا را رد می کند و درمورد کشته شدن وینستین و لو پورتو ابراز تاسف کرده است.
آمریکا نخستین کشوری است که استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین را با قابلیت حمل موشک برای از بین بردن مظنونان شورشی آغاز کرد .
استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا علیه شورشیان پس از حملات 11 سپتامبر سال 2001 آغاز شد، در آخرین سال ریاست جمهوری جرج دبلیو بوش رئیس جمهور سابق آمریکا افزایش یافت و در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما نیز به شدت تقویت شده است .
کاخ سفید سالهاست جزئیات مربوط به حملات هواپیماهای بدون سرنشین خود را از افکار عمومی مخفی کرده است . اما این موضع کاخ سفید اکنون درحال تغییر است و علت آن تا حدی فشار افکار عمومی و ناراحتی کنگره از برنامه هواپیمای بدون سرنشین آمریکاست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]