واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۶:۳۸ب.ظ)
به زودي نخستين موجودات فضايي کشف مي شوند موج - به عقيده کارشناسان بشر در طي دهه آينده موجودات فضايي را کشف خواهد کرد اما نه در جايي که انتظار مي رود.
به گزارش خبرگزاري موج، موجودات ريز و ميکروسکوپي ممکن است در اعمال مريخ وجود داشته باشند و يا در حال شنا در درياهاي قمرعطارد (انسلادوس) باشند اما بشر به زودي در کره هاي ديگر موجودات فضايي را کشف خواهد کرد.
خبر بد اينکه اين موجودات فضايي بسيار دور از دسترس بشر امروزي هستند اما خبر خوب اينکه حداکثر در طي ده سال آينده کشف خواهند شد.
در گزارشي از«بيزينس اينسايدر»، «کرستوفر ايمپي» يک فضانورد در آريزونا و نويسنده چندين کتاب علمي معروف مي گويد: "به نظر من ما در طي دهه آينده موجودات زنده در فضا کشف خواهيم کرد. روش اين کار کشف سيارات جديدي است که امروزه در جريان است."
سياراتي وجود دارند که خارج از منظومه شمسي ما هستند که نزديک ترين آنها «آلفا سنچوري بي» نام دارد و 4.3 ميليون سال نوري با زمين فاصله دارد اما براي سفينه هاي فضايي موجود طي کردن اين زمان 100 هزار سال نوري بطول خواهد انجاميد.
کشف موجودات زنده در ديگر سيارات مسلما بسيار دشوار است اما بررسي سيارات خارج از منظومه شمسي مزيت هايي دارد. نخست، در کهکشان ما سيارات بيشتري شبيه به زمين وجود دارد تا در منظومه شمسي. اين درحالي است که در کهکشان راه شيري 45 سياره شبيه به زمين کشف شده است که امکان وجود موجود زنده در آنها هست.
ديگر مزيت تحقيق بر روي سيارت خارج از منظومه شمسي ارزان بودن و قابل بررسي بودن آنها با امکانات موجود در زمين است.
برخلاف اين موسسات دولتي تحقيقاتي مانند NASA و "موسسه فضايي اروپا" درحال تلاش براي ارسال روبات هاي تحقيقاتي براي کشف موجودات زنده در قمر مشتري هستند. در حال حاضر نيز يکي از برنامه هاي اصلي NASA "ماموريت مريخ 2020" است که به عقيده دکتر «ايمپي» به اندازه کافي براي کندن زمين قدرت نخواهد داشت.
«ايمپي» ادامه مي دهد: "اين ها ماموريت هاي چند ميليارد دلاري و چند دهه اي هستند و بودجه NASA نيز محدود است و اين موسسه تنها مي تواند در يک زمان يک کار را انجام دهد."
اين درحالي است که با وجود تلسکوپ هاي بزرگ در زمين دانشمندان مي توانند در اطراف کهکشان به دنبال سرنخ هايي از حيات بگردند. اگرچه هنوز توافقي در مورد سرنخ ايده آل وجود ندارد. براي نمونه تا سال گذشته اکسيژن به عنوان عامل مهم حيات تلقي مي شد اما در ماه مه سال 2014 گروهي از دانشمندان اظهار داشتند که يک سياره پر از آب مي توان خالي از اکسيژن باشد و دليل آن نيز مي تواند اين مطلب باشد که ستاره هاي آن سياره انرژي کافي براي جداسازي هيدروژن از اکسيژن را ندارند.
از سويي ديگر دانشمندان و مهندسان همچنان درحال کار بر روي ابزارها و راهکارهايي براي کشف حيات در خارج از زمين هستند. البته نبايد فراموش کرد که با توجه به سرعت پيشرفت علم در جهان کشف حيات در سيارات ديگر اصلا بعيد نيست و به زودي نيز محقق خواهد شد هرچند ممکن است اين اتفاق در جايي و در شرايطي متفاوت از انتظار رخ دهد.
حامد عبدالهي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]