تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوشا به سعادت كسیكه عمل، علم، دوستى، دشمنى، گرفتن، رها كردن، سخن،سكوت ،كردار و گفتارش ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803276764




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کم سوادها بیشتر ازدواج می کنند،بیشتر طلاق می گیرند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کم سوادها بیشتر ازدواج می کنند،بیشتر طلاق می گیرند تهران- ایرنا- روزنامه جام جم در صفحه جامعه نوشت:سقوط ازدواج و صعود طلاق؛ آمارهای سال به سال را که کنارهم بچینیم این صعود و سقوط را شفاف و بی پرده خواهیم دید. سال به سال دریغ از پارسال، این را آمارهای رسمی نشان می دهد که راوی کاهش پی در پی ازدواج ها و افزایش متوالی طلاق هاست.


در این گزارش که در روز یکشنبه بیستم اردیبهشت 1394 خورشیدی انتشار یافته است، می خوانیم: روز گذشته رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که سازمان متبوعش مرجع اصلی انتشار آمارهای این دو رویداد حیاتی است، وقایع سال 93 را در 2 عدد خلاصه کرد تا همه بدانیم در سالی که گذشت بنیان چند خانواده سست شده و چند ازدواج به جدایی رسیده است.712 هزار و 875؛ این تعداد ازدواج های ثبت شده در سال 93 است که درمقایسه با سال قبلش، 6 درصد کم شده است. 163 هزار و 228 ؛ این نیز شمار طلاق های به ثبت رسیده در سال قبل است که نسبت به سال 92 و به میزان 3 درصد جهش کرده است.آب رفتن ازدواج ها و ری کردن طلاق ها؛ این آمارها این را می گوید و دست می گذارد براین نکته که شانس پابرجا ماندن زندگی های مشترک 1 به 6 است و اگر زوج ها هوای زندگی شان را نداشته باشند، ازدواجی شاد به طلاقی غم انگیز خواهد رسید .
البته نه درسال 93 که درسال های قبل از آن نیز وضع به همین شکل بوده است و این نکته را آمارهای درج شده در سایت سازمان ثبت احوال کشور بخوبی نشان می دهد . این آمارها ما را می برد به سال 92 که در آن 774 هزار و 513 ازدواج ثبت شده و در ازایش 155 هزار و 369 طلاق. این دو عدد را که با ازدواج و طلاق های سال 93 مقایسه کنیم حقیقت چیزی نیست بجزکاهش ازدواج ها و افزایش طلاق ها در سالی که گذشت. به سال 91 نیز که برگردیم اتفاقات این دو سال تکرار می شود 829 هزار و968 ازدواج در ازای 150 هزار و 324 طلاق که به طرزی محسوس، قوام بیشتر زندگی های مشترک را نسبت به سال 92 نشان می دهد. در واقع این آمارها به ما می گوید هرچه به عقب بر می گردیم اوضاع خانوادگی ایرانی ها بهتر می شود و به همان نسبت میل به ازدواج، بیشتر و تمایل به طلاق، کمتر . در سال90، 874 هزار و 792زوج ازدواج کرده اند و درمقابل، 142 هزار و 841 زوج به زندگی خویش خاتمه داده اند؛ در حالی که یک سال قبل از این 891 هزار و 627 ازدواج ثبت شده و پایان زندگی 137 هزار و200 زوج به جدایی و گسستن پیوندهای سببی رسیده است. سال 88 اما اوضاع بهتر از این بوده طوری که در ازای بیش از 890 هزار ازدواجی که در دفترخانه ها رسمی شده 125 هزار و 747 مورد طلاق ثبت شده که گویای ازدواج های بیشتر و طلاق های کمتر است.
از سال 88 تا 93 فقط 6 سال فاصله زمانی است، اما میان آمارهای این دو سال فاصله ای بعید وجود دارد طوری که تعداد ازدواج ها از سال 88 تا 93، 177 هزار و 333 مورد کم شده و در عوض، تعداد طلاق ها 37 هزار و481 مورد بیشتر شده است .
نکته این که آمارهای سازمان ثبت احوال نشان می دهد در طول این سال ها، طول مدت زندگی های مشترک نیز کم شده و بیشترین ازدواج ها در یک سال اول به طلاق انجامیده که مفهوم این آمار، سست شدن دوام و قوام زندگی های زناشویی و نبود آرامش زیر سقف های مشترک است ؛ شاید یکی از دلایل بدبینی مجردها به ازدواج همین پایان ناخوش زندگی های مشترک است.
کم سوادها، متقاضی اصلی ازدواج و طلاق
همیشه وقتی از کاهش میل به ازدواج و افزایش رغبت به طلاق صحبت می شود ذهن عده ای می رود پیش آدم های پرتوقع که وارد بازار کار شده اند و استقلال مالی دارند یا دارای تحصیلات دانشگاهی هستند و خود را یک سرو گردن بالاتر از دیگران می بینند . اما احمد تویسرکانی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور دیروز آمارهایی را رو کرد که بخشی از این ذهنیت را به هم می ریزد. عوام معتقدند درس خوانده ها کمتر ازدواج می کنند و بیشتر طلاق می گیرند، اما آمارهای ثبت شده در سال 93 نشان می دهدکه این گروه گرچه کمترازدواج می کنند، اما بیشتر ازدانشگاه نرفته ها طلاق نمی گیرند.
به استناد آمارهای تویسرکانی، در سالی که گذشت 69 درصد ازدواج ها را کسانی به ثبت رسانده اند که تحصیلات دیپلم و زیردیپلم داشته اند و سهم دارندگان مدارک تحصیلی دانشگاهی از ازدواج ها 30 درصد بوده است. درمورد طلاق های ثبت شده درسال گذشته اما وضع به این شکل نیست؛ چون درسال 93، دانشگاه رفته ها فقط 14 درصد طلاق ها را به نام خود ثبت کرده اند طوری که 69 درصد جدایی ها مربوط به زوج های دیپلمه یا زیر دیپلمه بوده است (ما به التفاوت این دوعدد نیز مربوط به افراد بی سواد یا دارندگان مدارک حوزوی است).
شاید یکی از دلایل ثبات زندگی افراد تحصیلکرده در این باشد که آنها بر اثر برخورداری از تحصیلات و حضور اجتماعی، مهارت های زندگی را بیشتر آموخته اند و با تکنیک های برقراری ارتباط موثر، سعی در حفظ زندگی مشترک خویش دارند. حالا اگر این را اضافه کنیم به دلایل طلاق های ثبت شده در سال 93 از زبان رئیس سازمان ثبت اسناد، دخالت خانواده ها، اعتیاد به موادمخدر و الکل، ترک زندگی از سوی یکی از زوج ها و محقق نشدن شروط ضمن عقد 4 دلیل اصلی از هم پاشیدن زندگی های مشترک است؛ دلایلی که احتمال وقوع آنها در وصلت هایی که در آن زن و مرد سوادکمتری دارند و احتمالا استقلال فکری و عاطفی شان نیز دچار خدشه است، بیشتر محتمل است.
البته در مورد دلایل بروز طلاق در خانواده های ایرانی تاکنون چند پژوهش انجام شده که سال گذشته نتایج تحقیقات انجام شده از سوی بهزیستی منتشر شد که 10 دلیل اصلی جدایی را روایت می کرد ؛ مسئولیت ناپذیری، طلاق عاطفی، اعتیاد، دخالت اطرافیان، کمبود مهارت های زندگی، بیکاری مرد، مسلط نبودن به مهارت های حل مساله، نبود حمایت های روانی و عاطفی، پایین بودن آستانه تحمل و بالغ نشدن فکر. گرچه نتایج این پژوهش با آنچه دیروز از زبان رئیس سازمان ثبت اسناد بیان شد (و مبنایش خوداظهاری زوج های در آستانه ثبت طلاق است)، اندکی متفاوت است، اما بخوبی نشان می دهد زوج های ایرانی از کدام ناحیه بیشترضربه می خورند و زندگی ها بر اثر چه عواملی رو به فروپاشی می گذارد.
این دلایل همان نقاط کور زندگی های مشترک است که آمارهای طلاق در ایران را سال به سال بزرگ تر می کند و بهانه ای می شود برای افراد مجرد که با دیدن کشمکش های دائمی متاهل های مشکل دار، قید ازدواج را از بیخ و بن بزنند و آمارهای ازدواج را سال به سال کمتر کنند.
*منبع :روزنامه جام جم
**پژوهش**1893**9131



20/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن