تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس رضاى خدا به خشم مردم جويد، خداوند از او خشنود شود و مردم را از او خشنود ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851008267




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ستاری: پول دولت سم تجاری سازی علوم است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ستاری: پول دولت سم تجاری سازی علوم است یاسوج- ایرنا- معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با تشریح فرآیند امر پژوهش و تفاوت آن با حوزه فناوری و کارآفرینی در سطح دانشگاه ها و مراکز علمی، گفت: مهمترین آفت و بلکه سم بزرگ در این راستا استفاده و منتظر ماندن برای بودجه های دولتی است.


به گزارش خبرنگار ایرنا، سورنا ستاری عصر شنبه در نشست شورای تخصصی تحقیقاتی کهگیلویه و بویراحمد افزود: تاکنون هر چه سرمایه گذاری در این راستا و برای کارهای پژوهشی و یا ارایه مقالات در دانشگاه ها هزینه شده امری نادرست و غیرکارشناسی بوده است.
وی بیان کرد: میلیاردها تومان طی سال های گذشته برای امر پژوهش و تحقیقات در سطح دانشگاه ها هزینه شد ولی خروجی و اثرگذاری لازم را در بخش های مختلف بویژه اقتصاد نداشته است.
ستاری اظهار کرد: کل کارایی یک پژوهش و تحقیقات علمی در دانشگاه های کشور به حدود پنج سال هم نکشیده و این شرایط ایجاب می کند که رویکرد و جهت گیری ها در این زمینه عوض شود.
وی از وضعیت آموزشی و عدم کارایی لازم در پژوهش های دانشگاهی در کشور انتقاد کرد.
ستاری تاکید کرد: به جای آنکه دانشجو را کارآفرین و نوآور بار بیاوریم تنها گرفتن مدرک و ارایه یک مقاله بی اثر آی اس آی را به آن تحمیل کرده و نتیجه اش همین شده که امروز در حوزه های مختلف بویژه اقتصاد کشور شاهد هستیم.
وی ابراز داشت: افتخار دانشجو و دانش آموخته دانشگاه های کشور این شده که تنها با در دست داشتن مدرکی در پشت درب های بسته مسوولان اجرایی به دنبال یافتن اشتغال در بدنه دولت باشند.
وی افزود: این در حالی است که دانشجو و فارغ التحصیل ما هیچ گونه خلاقیت و ارزش افزوده ای برای خود و جامعه به همراه نداشته و از طرفی نیز دانشگاه هیچ گونه مسوولیتی در قبال وی ندارد.
ستاری بیان کرد: البته بی مسوولیتی دانشگاه در قبال دانش آموختگان خود که بشدت در کشور رواج دارد نیز امری غیرمنطقی و غیرکارشناسی است.
معاون علمی رییس جمهوری گفت: به جای آنکه دانش آموخته دانشگاهی با تولید علم و فناوری ایجاد ثروت کند و پس از گذراندن تحصیل زمینه اشتغال را در کشور فراهم کنند امروزه وضعیت به گونه ای برعکس شده و باید برای آنها شغل پیدا کرد.
وی یادآور شد: بیشتر مقالاتی که از سوی دانشجویان و دانشگاه ها ارایه می شوند دارای ظاهری زیبا با رنگ جلد آبی نفتی و طلاکوب بوده که تنها برای جلب نظر در آرشیو کتابخانه ها، دانشگاه ها و دستگاه ها در حال نگهداری هستند.
ستاری تکیه کردن بر روی نفت و منابع زیرزمینی را بزرگترین آسیب در اقتصاد و توسعه نیافتگی کشور دانست و افزود: امروزه این رویکرد نادرست که دیگر با گوشت و پوست و خون ملت و حتی نخبگان و دانشگاهیان عجین شده، باید تغییر کند.
وی بیان کرد: ممهترین راهبرد برای خروج از این وضعیت حرکت به سمت تحقق اقتصاد دانش بنیان است.
وی گفت: دانشگاه ها از این طریق ضمن تولید علم و فناوری و تجاری سازی علوم بخشی از فروش تکنولوژی ها را می توانند به خود اختصاص دهند و از این طریق درآمدزایی داشته باشند.
ستاری با تاکید بر اینکه اکنون ارتباط معنادار و عمیق بین دانش و حوزه پژوهش در دانشگاه صورت نمی گیرد، افزود: هنوز مکانیسم کار تجاری سازی و تشکیل شرکت های دانش بنیان در سطح دانشگاه ها تعریف نشده و ناآگاهی در این زمینه بالا است.
ستاری انجام پژوهش های دانشگاهی در کشور را شبیه دو همگانی دانست و گفت: هر کسی امروزه و به طرق مختلف اقدام به ارایه پژوهش و مقاله آی اس آی می کند.
وی ابراز داشت: در حالی که حتی هیچ کدام از آنها منجر به تولید ایده و تجاری سازی نمی شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: تنها از میان این همه مقالات علمی و پژوهشی ارایه شده پنج نفر محقق در "نیچر" و 11 نفر نیز در "ساینس" مقاله ارایه کرده اند که از میان آنها دو نفر نویسنده اول هستند.
وی با بیان اینکه برخی دانشگاه ها پژوهش را محدود و محصور به ایجاد چند آزمایشگاه می دانند، افزود: هدف اصلی از انجام یک کار تحقیقاتی و فناوری استفاده از فکر و ایده است.
ستاری گفت: ماهیت کار معاونت علمی و فناوری نیز ساخت آزمایشگاه و یا برخی زیرساخت های کار تحقیقاتی نیست بلکه حمایت از ایده ها و فکرها است.
وی ابراز داشت: ضمن اینکه معاونت علمی رییس جمهوری خود دارای یک شبکه گسترده آزمایشگاهی است و اکنون بیش از هشت هزار دستگاه عضو این شبکه شده اند.
برخی از روسای مراکز علمی و تحقیقاتی و نخبگان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست به بیان نقطه نظرات، دغدغه ها و موانع موجود در زمینه کاربردی شدن پژوهش های علمی و تجاری سازی اختراعات خود پرداختند.
راه اندازی آزمایشگاه تحقیقاتی، افزایش اعتبارات پژوهشی استان، ایجاد آزمایشگاه مرجع گیاهان دارویی و ایجاد پارک علم و فناوری و مراکز رشد از جمله دغدغه ها و مطالبات نخبگان و محققان این استان در این نشست بود.
3016/6162/1772



20/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن