واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توجه به عملگرایی در انتخابات پارلمانی نشریه گلشن مهر در ستون یادداشت روز شنبه در باب انتخابات پارلمانی نوشت: شهروندان در انتخاب خود باید به مفهوم عملگرایی (تبدیل تئوری به عمل) و کارکردگرایی توجه کنند این قاعده باید به طور جدی در انتخابات شورای شهر و مجلس شورای اسلامی مورد توجه قرار گیرد.
در این یادداشت با عنوان "پارلمان شهری" به قلم علی اکبر رایجی می خوانیم: همان شورای شهر است پارلمان یا مجلسی که حدود اختیار تصمیم گیری و یا نظارتش در حوزه یک شهر است با ساز و کار انتخاباتی همچون مجلس ملی. البته به شورای شهر جدای از پارلمان شهری بعضا پارلمان محلی هم می گویند که در این زمینه مردم هر شهر در یک انتخابات کاملا رسمی و قانونی از بین کسانی که مورد تأیید نهادهای مربوطه حکومتی قرار می گیرند فرد یا افرادی را برگزیده و نظر خود را با انداختن برگه رأی به صندوق های در نظر گرفته شده اعلام می نمایند تا پارلمان شهری و یا همان شورای شهر بر اساس وظایف و اختیارات خود بتوانند به وظایف قانونی خود عمل نمایند تا شهری در خور شأن شهروندان خود را به تصویر بکشند.
اما نگارنده در این نوشته قصد ورود به عملکرد شورای شهر را به طور عموم و یا مصداقی ندارد ولی باید گفت نماینده هر جمعی نشان دهنده شخصیت و یا حداقل ظرافت انتخاب همان جمع می باشد به قول آن جمله معروف خلایق هر چه لایق پس باید خوب روشن شده باشد که روی اصلی سخن من با شهروندان یا به عبارتی دیگر همشهری های خوب بنده می باشد که در شهری همچون گرگان که اگر نگوییم کلان شهر به معنای آکادمیک است اما به لحاظ نام و آوازه کمتر از یک کلان شهر نیست. راستی چنین شهری باید از چه پارلمان شهری برخوردار باشد سطح تعهد و تخصص آن باید در چه حدی باشد اگر سطح آن خوب است خروجی آن باید چه باشد. شهروندان عزیز گرگانی چگونه باید از سطح موکلین خود و عملکرد آنان در شورای شهر احساس رضایت کنند. از برخورد قهرآمیز آنان با ورزش خانه ای گرگانی ها یعنی بسکتبال با تمسخر بسکتبال گرگان توسط بعضی از اعضاء شورای شهر و یا این که فضای اختلاف و کشمکش آنان با یکدیگر و شهردار.
شاید بعضی ها به فکر بیفتند که نگارنده نگران چیست؟ اعضاء شورای ما اکثرا تحصیل کرده و دارای مدارک دانشگاهی هستند و علی الظاهر همه از بر و بچه های همین دیار و به عبارتی از جنس خودمان هستند چرا خروجی آن باید جو سنگینی بر شهر گرگان اعم از شهروندان و نهاد شهرداری بیندازد.
به نظر می رسد شهروندان عزیز باید در انتخاب خود به یک نکته ظریف توجه کنند و آن مفهوم پراگماتیسم یا عملگرایی است یعنی تئوری باید به عمل تبدیل شده و شهروندان عملا باید واژه فونکسیونالیسم یا کارکردگرایی را در خروجی شورا و شهرداری مشاهده نمایند. این قاعده ای است که باید به طور جدی در انتخابات بعدی چه در انتخابات شورای شهر و چه در انتخابات مجلس شورای اسلامی مورد توجه قرار گیرد تا بهره وری به حداکثر برسد و این یعنی توسعه شهروند، همان شهروندی که قادر به توسعه شهر می باشد که پایه و اساس آن توجه و دقت و انتخاب کارشناسانه شهروندان عزیز در انتخابات بعدی می باشد.
6159/6203
19/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]