واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
الفت دیرینه مردم قزوین با سنت پنجاه بدر
مردم قزوین در پنجاهمین روز قزوین به استقبال و طلب بارش باران الهی رفتند.
به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، آیین پنجاه بدر از آیینهای سنتی کشور ایران است که استان قزوین تنها متولی و برگزارکننده این سنت معنوی و فرهنگی است.
اردیبهشت بهاری که به نیمه میرسد کم کم نفسهایش را برای گذر زمان و فرا رسیدن تابستان آمادهتر میسازد.
اردیبهشت، ماهی است که بهار واقعی و حال و هوای آن را به خود اختصاص داده است چراکه هر لحظه آن نفسی تازه به انسان میبخشد و زندگی را معنی میکند.
اردیبهشت، ماه ارزشمند و محبوبی است چرا که در روایات ائمه نیز به فضیلتهای و نعمتهای این ماه اشاره شده است.
آب نیسان و تأثیر زیبا و شگرف آن بر سلامتی و برآورده ساختن نیازهای مادی و معنوی انسان گویای این حقیقت است چرا که تمام این نعمت برگرفته از یک منشأ ارزشمند است.
هر کشوری آداب و رسوم ویژه خود را طی سال دارد و متناسب با آن تاریخ فرهنگ کشورش را به نمایش میگذارد به عبارتی آداب و رسوم احیا کننده تمدن هر کشور است.
ایران سرزمینی است با مردمان و سنتهای متفاوت و جذاب که این سنتها به مناطق کشور جلوههای زیبا و متنوعی را میبخشد؛ سنتهای دیرینهای همچون برگزاری آیین سیزده بدر سیزدهمین روز بهار در تمام استانهای کشور، برگزاری جشنواره محصولات کشاورزی مانند انگور، پسته و فندق، برگزاری آیین پنجاه به در و جشن تیرگان در بخشهای مختلف کشور طی سال بیانگر این زیبایی است.
آیین پنجاه بدر از آیینهایی مرسوم اعتقادی و مذهبی استان قزوین است که با ترویج آن طی چند سال گذشته در استان نمادی از فرهنگ، مذهب و اعتقاد میهن عزیز اسلامی ایران را به عرصه نمایش گذاشته است.
پنجاه بدر یکی از سنتهای هرساله مردم قزوین است که در پنجاهمین روز از بهار به استقبال درخواست بارش باران الهی رفته و از تک تک لحظههای آن استفاده میکنند؛ دستهای نیازمند خویش را به سمت آسمان الهی برای طلب و شکرگزاری بارش باران این نعمت پربرکت میگشایند.
مجموعه مصلی آب انباری در خیابان راه ری در جنوب شهر قزوین و در کنار باغهای سنتی و قدیمی قزوین مکانی است که هر ساله در 19 اردیبهشت سیل زیادی از جمعیت و خانواده اصیل مردم قزوین را برای برگزاری این مراسم فرهنگی، مذهبی و اعتقادی به خود اختصاص میدهد.
پنجاه بدر از در حال حاضر در کشور به صورت گسترده رایج نیست و استان قزوین تنها متولی آن است.
اگر قصد مسافرت به قزوین را داشتید حتما پنجاهمین روز بهار را برای سفر خود رقم بزنید تا از نزدیک شاهد زیبایی برگزاری این مراسم باشید.
معاون گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین نیز با اشاره به اهمیت آیین سنتی و ویژه پنجاه به در استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار فارس در قزوین عنوان کرد: پنجاه بدر از سنتهای اصیل قزوین و جزو میراث ماندگار معنوی استان محسوب میشود که به ثبت ملی رسیده است و هر ساله مردم قزوین با حضور پررنگ خویش را در روز 19 اردیبهشت به نمایش میگذارند.
نادر محمدی در خصوص هدف برگزاری مراسم پنجاه بدر قزوین و حضور مردم در این روز ادامه داد: مراسم پنجاه بدر از مراسمهای اصیلی است که هر ساله در قزوین با حضور گسترده مردم و با هدف طلب باران و شکرگزاری آن برگزار میشود و در کنار آن بخشهای جذاب دیگری به ویژه پخش غذاهای نذری، آش رشته و دیماج به چشم میخورد.
وی با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یکی از متولیان حفظ ارزشهای میراث فرهنگی کشور است، اضافه کرد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین برنامههای ویژهای را برای پنجاهمین روز بهار در نظر گرفته است که از جمله آن میتوان به معرفی و اطلاع رسانی این مراسم معنوی به هم استانیها اشاره کرد.
معاون گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین با اشاره به اقدامات پیشبینی شده اداره کل در خصوص معرفی آثار گردشگری استان طی سال نیز خاطرنشان کرد: اداره کل میراث فرهنگی در نظر دارد با روشهای جدیدی در جهت معرفی و شناسایی سایت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حرکت کند.
محمدی با اشاره به اقدامات اداره کل میراث فرهنگی استان طی سال در حوزه گردشگری گفت: برگزاری مسابقات عکاسی، برگزاری جشنوارههای مختلف به ویژه جشنواره انگور، پسته و فندق در سطح استان و شهرستانهای تابع و حضور در نمایشگاههای استانی از فعالیتهایی است که در استان زیر نظر اداره کل یاد شده دنبال میشود.
گفتنی است مراسم پنجاه بدر از اعتقادات مذهبی و دیرینه قزوین است که این روز را مختص شکرگزاری و نعمت ارزشمند بارش باران دانسته و به دعا و نیایش میپردازند تا با نزول این نعمت پر ارزش بر استان، برکت و سرسبزی را همراه داشته باشد.
اگر قصد مسافرت به قزوین را داشتید حتما پنجاهمین روز بهار را برای سفر خود رقم بزنید تا از نزدیک شاهد زیبایی برگزاری این مراسم باشید.
ایجاد همدلی، همراهی و هم زبانی در طلب بارش باران و شکرگزاری این نعمت بسیار ارزشمند و پربرکت است چراکه سخن مشهور «دست خدا با جماعت است» مصداق این امر میباشد.
انتهای پیام/77018/
94/02/19 - 18:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]