واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان:
قابل افتخار بودن نتیجه طرح تحول نیازمند همکاری است
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: با تلاش و همفکری میتوان معایب طرح تحول نظام سلامت را رفع و مزایای آن را تقویت کرد تا نتیجه حاصل از این طرح قابل افتخار باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، پرویز قزلباش ظهر امروز در مراسم تجلیل از ماماهای استان زنجان با اشاره به یکساله شدن طرح تحول نظام سلامت در کشور اظهار داشت: ارتقای وضعیت ماماها و در پی آن مادران باردار یکی از خواستههای این طرح بوده است.
وی با اشاره به همکاری قابل قبول خانواده ماماها شامل کارشناسان و متخصصان با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: این همکاری به صورت حضور پررنگ در طرحهای اجرایی متبلور بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با تاکید بر اینکه استان زنجان در شاخصهای اجرایی طرح تحول نظام سلامت رتبه خوبی دارد، تصریح کرد: باید متوجه بود که تا کسب نقطه مطلوب هنوز فاصله وجود دارد و باید تلاش کرد.
وی تاکید کرد: با تلاش و همفکری میتوان معایب طرح تحول نظام سلامت را رفع و مزایای آن را تقویت کرد تا نتیجه حاصل از این طرح قابل افتخار باشد.
قزلباش موفقیت برنامههای بخش مامایی را در دو حوزه آموزش و درمان و پیشگیری بهداشت نیازمند هماهنگی دانست و تاکید کرد: کاهش آمار مرگ و میر مادران نتیجه همین همکاری است.
وی پیشگیری از مرگ و میر مادران باردار را نیازمند فراهم بودن امکانات دانست و ادامه داد: با توجه به محدودیتهای موجود در این حوزه تا نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به کاهش سالانه مرگ و میر مادران بیان داشت: آمار کم مرگ و میرهای این حوزه به دلیل عدم توجه به برخی از مسائل از جمله آموزشهای مورد نیاز به مادران و خود مراقبتی آنها روی میدهد.
وی تنها مورد مرگ مادر در سال گذشته را مربوط به یکی از کادرها درمان خود دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان اعلام کرد و گفت: در روز 12 اسفند ماه چند مورد فوریت مادران باردار پیش آمد که یکی هم مربوط به این خانم بود که در سفری به قزوین روی داده است.
قزلباش با بیان اینکه وجود ضعف در حوزه مامایی منجر به بروز فاجعه میشود، تاکید کرد: نتیجه این ضعف و کمبود مرگ فردی را به دنبال دارد که نقش برجستهای را در خانواده و جامعه ایفا میکند.
وی با اشاره به مشترک بودن مشکلات ماماها با گروههای دیگر فعال در حوزه سلامت افزود: آنچه مشکلات این گروه را متمایز میکند، بیشتر بودن این معضلات است که در برخی موارد به چند برابر میرسد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان تبدیل وضعیت و محدودیتهای آموزشی ارتقا به سطوح بالاتر را از جمله مشکلات ماماها برشمرد و ابراز داشت: با توجه به شیفت شدن نیروهای آموزشی سطوح بالاتر به سمت آموزش باید ظرفیتهای آموزشی این گروه افزایش یابد.
وی با تاکید بر اصل بودن رضایت شغلی در شغل ماماها اضافه کرد: حل مشکلات ماماها نیازمند تلاش مسئولان و همت خود مجموعه است.
قرلباش با یادآوری همکاری خود مجموعه ماماها با دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد: همکاری بین بخشی بین بهداشت و درمان برای پیشبرد اهداف مجموعه لازم است. شایان ذکر است، 30 نفر از فعالان حوزه مامایی استان زنجان در این مراسم با حضور جمعی از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تجلیل شدند. ضمن اینکه محرم نژاد نماینده جامعه مامایی استان در نظام پزشکی اقدام به قرآئت پیام روز جهانی ماما کرد و به مجموعه ای از مشکلات ماماهای استان اشاره کرد که پیگیری موضوع سختی کار ماما و بخشودگی پنج ساله آنهاو محقق شدن قول های داده شده در این مورد از جمله آنها بود.
انتهای پیام/73004/ق40
94/02/19 - 16:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]