تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعا كردن را در هنگام رقّت قلب غنيمت شمريد، كه رقت قلب، رحمت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803966371




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تدوین طرح دوفوریتی در مجلس برای نظارت بر مذاکرات |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تدوین طرح دوفوریتی در مجلس برای نظارت بر مذاکرات
کد خبر: ۴۹۸۶۷۱
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۸ - 09 May 2015


نمایندگان مجلس با اعلام اینکه اقدام اخیر سنای آمریکا بار دیگر بدعهدی این کشور را به اثبات رساند، تأکید کردند که در صورت سنگ‌اندازی کنگره آمریکا، مجلس شورای اسلامی آماده تقابل به مثل در بحث مذاکرات هسته‌ای است.

به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در اواخر هفته گذشته اعضای سنای آمریکا با 98 رای موافق و یک رای مخالف طرح نظارت کنگره بر توافق هسته‌ای با ایران را بدون افزودن متمم تصویب کردند.

حال با تصویب این طرح کنگره سناتورها قادر خواهند بود تا پس از توافق هسته‌ای با ایران و تحویل آن توسط باراک اوباما به کنگره، اعضای این نهاد ظرف مدت پنج روز طی یک بازه زمانی سی روزه این توافق را مورد بررسی قرار دهند.

بر اساس این طرح پس از توافق هسته‌ای با ایران، کنگره آمریکا 30 روز زمان دارد تا تواقق هسته‌ای با ایران را ‌بررسی ‌و حتی با تصویب آن مخالفت و از اجرای آن جلوگیری کند.از طرف دیگر پس از این اقدام اوباما طی دوازده روز می‌تواند طرح کنگره را وتو کند سپس طراحان و موافقان طرح مذکور با ۶۷ رأی اعضای سنا می‌توانند ‌دستور رئیس جمهور را وتو کنند.

حال موضوع قابل توجه طرح مذکور این است که رئیس‌جمهور امریکا طی زمان اجرای این فرآیند نمی‌تواند تحریم‌های مصوب کنگره علیه ایران را لغو یا تعلیق کند، که این موضوع به نظر می‌رسد که اصل مذاکرات را به زیر سؤال می‌برد.

اقدام هفته گذشته سنای آمریکا با واکنش‌های بسیاری در داخل و خارج کشور روبه‌رو بوده و نمایندگان مجلس نیز به این موضوع واکنش نشان‌ داده‌اند، که در ذیل می‌خوانید.

 

حیدرپور:آمریکا با مصوبه اخیر سنا به‌دنبال جرزنی سیاسی در مذاکرات هسته‌ای است

عوض حیدرپورشهرضایی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، در واکنش به تصویب طرح نظارت کنگره بر توافق احتمالی هسته‌ای از سوی سنای آمریکا، گفت:  متأسفانه آمریکا با مصوبه اخیر به‌دنبال جرزنی سیاسی در مذاکرات هسته‌ای است.

نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: به‌طور حتم آمریکا یکی از اعضای گروه 1+5 بوده و رأی تمام اعضا در مذاکرات باید دخیل باشد، از این‌رو قطعا در مذاکرات تنها اقدامات کنگره آمریکا ملاک نیست.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد که سنای آمریکا با حمایت تلویحی دولت این کشور به‌دنبال ایجاد مناع‌ترشی و فراهم کردن زمینه اجرایی نکردن تعهدات توافق هسته‌ای است، اما آن‌ها بدانند که جمهوری اسلامی زیر بار توافق شبهه‌آمیز نمی‌رود و قطعا باید سازو کار لازم برای اجرای درست آن اندیشیده شود.

عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس، تصریح کرد: در شرایط کنونی مجلس شورای اسلامی به دقت تمام اقدامات و تحرکات مقامات آمریکایی را زیر نظر دارد و قطعا در صورت انجام اشتباه در مذاکرات، به توافق ورود می‌کند، زیرا مجلس هم‌اکنون طرحی برای نظارت بر توافق هسته‌ای در دست دارد که به طور حتم در آینده‌ای نزدیک آن را به تصویب می‌رساند.

 

سبحانی نیا:جمهوری اسلامی زیر بار فشارهای آمریکا نمی‌رود/مجلس آماده تقابل به مثل در برابر سنگ‌اندازی کنگره است

حسین سبحانی نیا در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، در واکنش به تصویب طرح نظارت کنگره بر توافق احتمالی هسته‌ای از سوی سنای آمریکا، گفت: قطعا این اقدامات آثار منفی را بر روند مذاکرات هسته‌ای به‌دنبال دارد و مصوبه اخیر نشان می‌دهد که آمریکا به‌عنوان یکی از اعضای گروه 1+5 بار دیگر سیاست چماق و هویج را در پیش گرفته است.

نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از سیاست‌های دو گانه آمریکا در مذاکرات هسته‌ای، افزود: با توجه به سوابق تاریک آمریکا، خوشبختانه جمهوری اسلامی با هوشیاری اقدامات مجموعه نهادهای آمریکا را زیر نظر دارد، از طرف دیگر مصوبه اخیر سنا هیچ خللی بر اراده و مواضع ایران در مذاکرات ندارد، زیرا اختلاف کنگره و دولت آمریکا یک موضوع داخلی بوده و آن‌ها باید این مسائل را حل و فصل کنند.

وی ادامه داد: به طور حتم سنگ‌اندازی کنگره آمریکا که آن‌ها عنوان نظارت بر توافق را گذشته‌اند، موجب خروج ایران از مذاکرات هسته‌ای می شود، زیرا جمهوری اسلامی به هیچ وجه پا بر روی خطوط قروز خود نمی‌گذارد.

سبحانی نیا با اعلام اینکه در صورت سنگ‌اندازی کنگره آمریکا، مجلس شورای اسلامی آماده تقابل به مثل در بحث مذاکرات هسته‌ای است، افزود: پروتکل الحاقی و طرح نظارت بر توافق هسته‌ای از ابزارهای مجلس است که قطعا در صورت نیاز نمایندگان به جدیت تمام به آن ورود می کنند.

عضو هیأت رئیسه مجلس، ادامه داد: به طور حتم جمهوری اسلامی و تیم مذاکره‌کننده‌هسته‌ای کشورمان به هیچ عنوان زیر بار اقدامات و فشارهای طرف آمریکایی نمی‌روند و قطعا در صورت مانع تراشی و سنگ‌اندازی از سوی کشورهای غربی اقدام به تقابل به مثل می‌کند.

 

نقوی حسینی:تدوین طرح دوفوریتی برای نظارت مجلس بر توافق هسته‌ای/آمریکا به‌دنبال فرار از اجرای تعهدات است

سیدحسین نقوی حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، در واکنش به تصویب طرح نظارت کنگره بر توافق احتمالی هسته‌ای از سوی سنای آمریکا، گفت: آمریکایی‌ها همواره دارای سیاست‌های دو گانه و فریب‌کارانه بوده‌اند و در طول مذاکرات سال های اخیر نشان داده‌اند که قابل اعتماد نیستند.

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اقدام اخیر سنای امریکا نشان می‌دهد که آمریکا به‌دنبال راه فراری برای اجرایی نکردن تعهدات خود در توافق احتمالی هسته‌ای است، تا به بهانه کنگره از اجرای آن‌ها سر باز زند.

وی با اعلام اینکه آمریکا به‌دنبال مانع‌تراشی در روند اجرای توافق هسته‌ای است، افزود: قطعا مصوبه اخیر سنای آمریکا یک اقدام فریب‌کارانه است و جمهوری اسلامی در صورت مانع تراشی، اقدام متقابل انجام می‌دهد، از طرف دیگر تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان باید با هوشیاری ضمانت‌های اجرایی مناسبی را در توافق بگنجاند.

نقوی حسینی از تدوین طرح دو فوریتی مجلس شورای اسلامی برای تصویب و نظارت بر توافق هسته‌ای ایران و 1+5 تأکید کرد و گفت: این طرح بر اساس اصول 77 و 125 قانون اساسی تدوین شده و قطعا در آینده‌ای نزدیک این طرح در صحن علنی مجلس بررسی و تصویب می شود.

سخنگوی کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس، ادامه داد: تا روز گذشته بیش از 50 نفر از نمایندگان طرح مذکور را امضا کرده‌اند و در هفته جاری اکثریت نمایندگان آن را امضا می‌کنند.

 

دواتگری:تحدید اختیارات دولت آمریکا با مصوبه سنا برای نظارت بر مذاکرات هسته ای /آمریکا باید به ایران تضمین تعهد به توافق بدهد

مهدی دواتگری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت با اشاره به مصوبه مجلس سنا برای نحوه نظارت کنگره بر جمع بندی مذاکرات ۱+۵ با ایران تاکید کرد: این موضوع را باید از دو منظر مورد بررسی قرار داد. در گام اول باید از حقوق اساسی آمریکا به مصوبه اخیر مجلس نگاه کرد. از منظر حقوق اساسی آمریکا مصوبه سنا در واقع بدعت جدیدی است.

نماینده مردم مراغه در مجلس نهم شورای اسلامی توضیح داد: در قانون اساسی آمریکا همچنین تکلیفی برای دولت و رئیس‌جمهور آمریکا وجود ندارد. این مصوبه ابداع جدیدی است. در نظام ریاستی که آمریکا نمونه‌ بارز این نظام است، قدرت مطلق در اختیار رئیس‌جمهور قرار دارد. مصوبه سنای آمریکا از منظر حقوق اساسی، اقدامی در تضعیف نظام ریاستی و افزایش قدرت کنگره است.

وی با بیان اینکه رفتار مجلس سنا را باید فارغ از بحث هسته‌ای بررسی کرد، گفت: فارغ از بحث هسته‌ای، قطعا این گونه مصوبات روسای جمهوری بعدی و دولت‌های بعدی آمریکا را هم محدود خواهد کرد. صرف بحث هسته‌ای نیست، این مصوبه در واقع تحدید، اختیارات رئیس‌جمهور و خدشه بر نظام سیاسی- ریاستی است.

دواتگری در ادامه مصوبه اخیر مجلس سنا را از دیدگاه مذاکرات هسته‌ای بررسی کرد و اظهار داشت: همانطور که مقام معظم رهبری تاکید داشتند، دولت آمریکا قابل اعتماد نیست و مصوبه مجلس سنا نشان داد، بر خلاف وحدت تصمیم‌گیری در جمهوری اسلامی ایران داریم در ایالات متحد آمریکا چنین موضوعی وجود ندارد.

 وی با بیان اینکه در ایران حرف اول و آخر را مقام معظم رهبری می‌زند، تاکید کرد: اما در آمریکا مراکز و مراجع متعدد تصمیم‌گیری شکل می‌گیرد که توافقنامه نهایی را زیر سوال می‌برد.

این نماینده گفت: با این مصوبه مجلس سنا، در طول مذاکرات پیش‌روی دولت آمریکا باید تضمین لازم را بدهد. آمریکا باید تضمین دهد که در صورت لغو تحریم‌ها با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، این کشور چه اقدامی خواهد داشت.

دواتگری در ادامه به مفادی از بیانیه لوزان اشاره کرد و اظهار داشت: در این بیانیه تاکید شده است که از سوی آژانس بین المللی اتمی، رفتار و عملکرد ایران راستی آزمایی شود. مذاکره کنندگان ایرانی توجه داشته باشند در طول مذاکره نسبت به راستی آزمایی هر یک از طرفین ۱+۵ اقدام کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در خصوص الزاماتی است از نظر حقوق بین الملل طرف توافقی که منعقد می‌شود دولت‌ها است و باید به تعهدات پایبند. بنابراین آمریکا با این مصوبه مجلس سنا باید به طرف ایرانی تضمین تعهد به توافق را بدهد.

 

حقیقت پور: بدعهدی آمریکابامصوبه نظارت برمذاکرات هسته‌ای سنا/برخوردمشابه مجلس درصورت لزوم

منصور حقیقت‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت با بیان اینکه مصوبه مجلس سنا  اجرایی نمی‌شود، روند قانونی اجرایی شدن مصوبات سنا را تشریح کرد: پس از آنکه مجلس سنا طرح یا لایحه‌ای را مصوب می‌کند، باید منتظر رای گیری آن موضوع در کنگره آمریکا بود.

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین فعلا این نظارت کنگره بر نتیجه مذاکرات حتمی و قطعی نیست. با این حال مصوبه اخیر مجلس سنا، عهد کشنی آمریکایی‌ها در قبال مذاکرات هسته‌ای محسوب می‌شود.

عضو شورای مرکزی فراکیسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس تاکید کرد: قرار بر این نبود که مجلس آمریکا حق داشته باشد بر جمع بندی مذاکرات 1+5 با ایران را نظارت و آنها نتیجه را ممیزی کنند.

وی اظهار داشت: رفتار مجلس سنا، خطای اساسی در سیاست آمریکایی ها است و حتما تاثیراتی بر مذاکرات هسته‌ای خواهد داشت. ما هم در مجلس شورای اسلامی اگر لازم باشد برخورد مشابه خواهیم داشت.

عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارج مجلس با اشاره به اینکه سخنگوی کاخ سفید خبر داده است که اوباما این طرح را امضا خواهد کرد، گفت: اگر طرح کنگره  مصوب شود و اوباما هم آن را امضا کند، بی عهدی که آمریکایی ها در سیاستشان دارد را ملاحظه خواهیم کرد.

 

بروجردی:لغو کلیه تحریم‌ها باید هم‌زمان با انجام توافق هسته‌ای صورت گیرد

علاء‌الدین بروجردی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، درباره مصوبه سنای آمریکا برای نظارت بر توافق هسته‌ای با ایران اظهار کرد: من فکر می‌کنم امر بر آمریکایی‌ها مشتبه شده زیرا آن‌ها فکر می‌کنند مجموعه توافقی که قرار است صورت بگیرد با آمریکاست.

وی افزود: اگرچه آمریکایی‌ها در همه مسائل منطقه در یک توهم به سر می‌برند و بر اساس آن عمل می‌کنند اما در رابطه با مساله هسته‌ای باید بدانند که طرف مقابل ما مجموعه 1+5 است و ما خارج ازاین روال عمل نمی‌کنیم.

این نماینده مجلس با اشاره به تاکید جمهوری اسلامی ایران برای لغو کلیه تحریم‌ها هم‌زمان با انجام توافق هسته‌ای اظهار کرد: اگر این خواست جمهوری اسلامی ایران محقق نشود اساسا توافقی صورت نخواهد گرفت بنابراین اگر آمریکایی‌ها بخواهند ساز جداگانه‌ای بزنند خودشان را در جامعه جهانی منزوی کرده‌اند، ضمن این که این مساله به هیچ وجه مورد قبول جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر آمریکایی‌ها بخواهند برخلاف خواست جمهوری اسلامی مبنی بر لغو کلیه تحریم‌ها هم‌زمان با توافق نهایی عمل کنند جمهوری اسلامی ایران هم توافق را نمی‌پذیرد و مجلس شورای اسلامی نیز بر اساس طرحی که پیش از این فوریتش به تصویب رسیده این تکلیف را برای دولت ایجاد خواهد کرد که کلیه فعالیت‌های قبلی خود را ادامه دهد و عملا در چنین شرایطی توافق ژنو نیز کان لم یکن خواهد شد.

بروجردی در پایان اظهار کرد: مجلس نسبت به این موضوع حساس است و شرایط را رصد می‌کند و در صورت نیاز به وظیفه خود عمل خواهد کرد.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن