تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بنده اى نيست كه به خداوند خوش گمان باشد مگر آن كه خداوند نيز طبق همان گمان با او ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831523768




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غرب نیازمند پایان تنش با ایران/ سیاست های عربستان، شرایط را خطرناک کرده است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تحلیل محقق استرالیایی از وضعیت خاورمیانه غرب نیازمند پایان تنش با ایران/ سیاست های عربستان، شرایط را خطرناک کرده است کوالالامپور – ایرنا – "رودگر شاناهان" محقق موسسه سیاست بین الملل لوئی شهر سیدنی و استاد امنیت ملی دانشگاه ملی استرالیا با مقایسه ایران و عربستان در منطقه خاورمیانه، سیاست های پیشین غرب در قبال ایران را ناکارآمد دانست و خواستار تلاش بیشتر غرب برای پایان دادن به تنش با ایران شد.


به گزارش ایرنا، این اندیشمند استرالیایی روز شنبه در مقاله ای در روزنامه "دی استرالیا"، به مقایسه ایران و عربستان پرداخت و نوشت: در یک کشور خاورمیانه داشتن هر مذهبی جز اسلام ممنوع است، به زنان اجازه رانندگی داده نمی شود، نمایش فیلم ممنوع است، انتخابات وجود ندارد و سال گذشته 87 نفر در انظار عمومی گرده زده شدند.
وی در ادامه نوشت: در کشور دیگری در این منطقه، اقلیت های مذهبی شامل مسیحیان، یهودیان و زرتشتیان در مجلس نماینده دارند و عبادتگاه هایشان برقرار است، سه زن معاون رییس جمهوری هستند، کارگردان فیلم ها شهرت جهانی دارند و یکی از این کارگردان ها در سال 2012 جایزه اسکار دریافت کرد، انتخابات مجلس و ریاست جمهوری برگزار می شود و مجرمان نیز گردن زده نمی شوند.
شاناهان سپس به سیاست های غرب در قبال ایران و عربستان در گذشته و حال اشاره کرد و نوشت: با این وجود، کشور نخست از متحدان غرب است، در حالی که کشور دیگر توسط آمریکا محور شرارت خوانده می شود. این دو کشور عربستان سعودی و ایران هستند.
محقق موسسه سیاست بین الملل لوئی شهر سیدنی یادآور شد: با توجه به تهدیدات امنیتی که گروه های افراط گرای سلفی به وجود آورده اند و همچنین روابط حسنه ای که پس از توافق جامع هسته ای ایران و غرب بین تهران و واشنگتن ایجاد می شود، این سئوال که آیا منافع غرب با نزدیک شدن به ایران و تغییر رویکرد در روابط با کشورهای عربی کارساز و موثر خواهد بود، سئوال ارزشمندی است.
در این مقاله آمده است: روابط برخی از کشورهای عربی منطقه خلیج فارس با انگلستان بیش از یک قرن قدمت دارد و ریاض و واشنگتن نیز از سال 1933 دارای روابط دیپلماتیک هستند.
استاد امنیت ملی دانشگاه ملی استرالیا نوشت" آمریکا برای چندین دهه تضمین کننده امنیت دولت های عربی منطقه خلیج فارس بوده و از اکتبر سال 2010 تا اکتبر سال گذشته قرارداد تسلیحات نظامی به ارزش بیش از 90 میلیارد دلار با عربستان امضا کرده است. فرانسه نیز اخیرا با قطر قرارداد معامله 9 میلیارد دلاری جت های جنگی را امضا کرد.
به نوشته وی، اینگونه روابط از نظر اقتصادی و استراتژیکی برای غرب اهمیت دارد.
رودگر شاناهان نوشت: دشمنی غرب با ایران پس از انقلاب اسلامی سال 1979 باعث شد هر خصومت و دشمنی غرب با ایران مورد استقبال کشورهای عربی از جمله عربستان قرار گیرد.
وی معتقد است: تمایل عربستان برای نگاه به هر مساله امنیتی از دیدگاه فرقه ای و یا ایرانی باعث شده است عربستان سیاست های خارجی منطقه ای نامنظم و در برخی موارد در تضاد با سیاست های پیشین خود اتخاد کند. سیاست هایی که شرایط را پیچیده و خطرناک تر کرده است.
به اعتقاد این محقق استرالیایی، دیدگاه عربستان در مورد مسائل امنیتی منطقه، یک رقابت بدون برد است و دو مساله مهم را مورد توجه قرار نمی دهد. اول اینکه در یک منطقه سنی نشین، ایران شیعی است و در یک منطقه که همه عرب هستند، پارسیان حضور دارند.
وی در ادامه به ارزش های حاکم بر ایران و همچنین کشورهای عربی پرداخت و با اشاره به ناکارآمد بودن برخی سیاست های پیشین غرب، خواستار اتخاذ سیاست امنیتی متمرکز بر تهدیدات بزرگ تر، از قبیل رشد افراط گرایی ناشی از سلفی ها و تاکید بر ارزش های مشترک شد.
رودگر شاناهان نوشت: نبود رهبری متمرکز در اهل سنت باعث ممانعت از انجام برخی اصلاحات شده است. از این رو جای تعجب نیست که عربستان، اردن و تونس به تروریست ها در سوریه و عراق کمک می کنند.
نویسنده مقاله تاکید می کند ایران در مورد افراطی گرایی، نگرانی مشترکی با غرب دارد. موقعیت جغرافیایی، مذهبی و حقایق تاریخی به معنای آن است که ایران در عراق نفوذ خود را حفظ می کند.
وی نوشت: در صورت توافق جامع هسته ای ایران غرب و لغو تحریم ها، هیچ زمانی مهمتر و حساس تر از زمان فعلی برای ارتباط امنیتی با تهران به وجود نخواهد آمد.
این استاد دانشگاه استرالیا مدعی شد نقش آمریکا به عنوان تضمین کننده امنیت منطقه خاورمیانه حیاتی است، چون این منطقه همچنان از نظر ذخایر انرژی جهان و تجارت و سرمایه گذاری بسیار مهم است. اگرچه، نقش تامین کننده امنیت آمریکا نباید ایران را به عنوان یک تهدید امنیتی فرض کند. بلکه رقابت بین ایران و عربستان می تواند به ایجاد روابط موثرتری با تهران منجر شود.
وی در ادامه نوع و شکل این روابط میان آمریکا و ایران را مشکل کنونی دانست و نوشت: روابط دیپلماتیک نیازمند از سرگیری دو باره مناسبات است، اما تبادل اطلاعات امنیتی می تواند در موضوعاتی از قبیل گروه های افراط گرا که منافع دو جانبه را در برمی گیرد، آغاز شود.
محقق موسسه سیاست بین الملل لوئی شهر سیدنی با طرح سئوال دیگری در خصوص مشروعیت رژیم صهیونیستی، نوشت: ایران هرگز این مشروعیت را قبول نداشته است، در حالی که کشورهای عربی، اسرائیل را تهدید حساب نمی کنند.
وی به نوع نگرش ایرانیان در تعامل با غرب نیز اشاره کرد و نوشت: جلال آل احمد پیش از انقلاب اسلامی در کتاب غربزدگی، تاثیر هنجارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی غرب را بر فرهنگ ایران مورد بررسی قرار داد، اگر چه با وجود جهانی سازی، جالب است بررسی شود فرهنگ غربزدگی اکنون در ایران چگونه برداشت می شود.
به اعتقاد این استاد امنیت ملی دانشگاه استرالیا، از نظر امنیتی آمریکا باید خط مشی خود را براساس روابط کشورهای عربی با تهران تعیین کند، اما نگاهی به آینده نشان می دهد روابط نزدیک با تهران می تواند منجر به امنیت و منافع بیشتری در مقایسه با امنیت فعلی شود.
رودگر شاناهان نوشت: اگر چه روابط امنیتی اعراب با غرب برای مدت ها وجود داشته است، اما از آنجایی که بازیگران اسلام افراطی اکنون بزرگترین تهدید محسوب می شوند، غرب باید همکاری خود را با دولت های دیگری که این تهدید را جدی می شمارند، افزایش دهد.
به نوشته محقق موسسه سیاست بین الملل لوئی شهر سیدنی، شواهدی وجود ندارد که نشان دهد ایران یک تهدید منطقه ای است، بلکه اکنون ایران و متحدانش در چندین جبهه با افراط گرایان در حال جنگ هستند.
به اعتقاد وی، اکنون زمان حساسی است که غرب با این نگاه که امنیت منطقه ای یک بازی بدون برنده است، به طور اساسی آزمون خاورمیانه را دو باره مورد بررسی قرار دهد و به راهی برای ورود ایران به این بازی فکر کند.
آساق**241**1611



19/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن