تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خواب روزه دار عبادت ، سكوت او تسبيح ، دعايش پذيرفته و عملش دو چندان است. دعاى روزه دار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843550412




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یک دهه از مالکیت بخش خصوصی گذشت/ کارخانه لوله سازی خوزستان همچنان در گرداب مشکلات


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک دهه از مالکیت بخش خصوصی گذشت/ کارخانه لوله سازی خوزستان همچنان در گرداب مشکلات اهواز- ایرنا- قدیمی ترین کارخانه لوله سازی خوزستان، با گذشت بیش از یک دهه هنوز با مشکلات کارگری، مالی و فنی روبه روست.


به گزارش ایرنا، شرکت لوله سازی خوزستان که از بزرگترین و قدیمی ترین تولید کننده های لوله های مورد نیاز کشور است، از سال 81 با واگذار شدن به بخش خصوصی ناکارآمد با مشکل روبه رو شد. از همان زمان بود که به دلیل بدهی سنگین توان تولید و نیز پرداخت حقوق و مطالبات کارگران را از دست داد. در این مدت کارگران این شرکت بار ها در اعتراض به وضعیت خود دست به تجمع زدند.
از ابتدای امسال نیز کارخانه لوله سازی خوزستان تولید خود را متوقف و به حالت راکد درآمده است. حدود 100 کارگر این کارخانه نیز در وضعیت بلاتکلیف قرار دارند. کارگرانی که علاوه بر معیشت شان نگران تخریب و سرقت و فروش قطعات اصلی کارخانه هم هستند.
نماینده کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان در این باره می گوید: کارگران این کارخانه از شهریور 92 همکاری خود را با سرمایه گذار جدید آغاز کردند و مقرر شده بود مدیریت جدید حقوق جاری و بدهی گذشته این کارگران از سال های گذشته را نیز پرداخت کند.
فرشاد پورسعید می افزاید: کارگران از زمان مدیریت قبلی و سال 88 حدود 40 ماه حقوق و دستمزد و عیدی خود را دریافت نکرده اند که در زمان مدیریت جدید چند ماه حقوق پرداخت اما بازهم تاخیر در پرداخت ها تکرار شد به طوری که از شهریور پارسال تاکنون حقوق کارگران پرداخت نشده است.
وی ادامه می دهد: با وجود مشکلات مالی شدید که کارگران با آن دست به گریبان بودند در پایان سال 93 به جای عیدی و حقوق تنها 500 هزار تومان به صورت علی الحساب به کارگران پرداخت شد.
پورسعید اظهار می کند: مدیر سابق کارخانه به کارگران وعده داده بود که تا 10 اردیبهشت ماه امسال با کارگران تسویه حساب می کند اما به بهانه رسیدگی به امور جاری، کارخانه را از 9 اردیبهشت تعطیل اعلام کرده و از ورود کارگران و حتی نماینده آنها به محل کار جلوگیری کردند.
وی می گوید: کارگران به دنبال مطالبات خود هستند اما متاسفانه مدیریت کارخانه با کارگرانی که برای احقاق حقوق خود مراجعه می کنند برخورد می کند و به تازگی نیز پنج نفر را به عنوان آشوبگر به مراجع قضایی معرفی کرده است.
به گفته وی، کارخانه تا پایان سال 93 تولید داشته اما در سال جدید خط تولید متوقف و تعطیل شده است.
این نماینده کارگران تصریح می کند: در این مدت به دادستان، فرمانداری، استانداری، اداره کل صنایع، اداره کل کار و نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی مکاتبه کرده ایم اما مشکل کارگران هنوز حل نشده است.

*بدهی 53 میلیاردی به دارایی و تامین اجتماعی
رییس هیات مدیره شرکت لوله سازی خوزستان نیز، تایید می کند که کارگران از شهریور پارسال حقوق خود را دریافت نکرده اند.
غلامرضا عشقی ترک فروشانی می گوید: مبالغی از مطالبات کارگران را به زودی پرداخت می کنیم اما میزان آن هنوز مشخص نشده و این مبلغ بر اساس دریافتی کارخانه تعیین می شود.
عشقی با انتقاد از نبود همکاری مسوولان استانی در رسیدگی به وضعیت این کارخانه اظهار می کند: در صورت همکاری استانداری و مسوولان استانی مشکلات این کارخانه قابل حل است و می توان آن را دوباره راه اندازی کرد، این در حالیست که فقط جلسات کوتاه و گروهی برگزار می شود که مشکلی از ما حل نمی کند و نیاز است که یک نفر به عنوان متولی و مسوول پیگیری مسایل این کارخانه تعیین و معرفی شود.
رییس هیات مدیره شرکت لوله سازی خوزستان می افزاید: هم اکنون شرکت لوله سازی خوزستان 130 میلیارد ریال به اداره دارایی بدهی دارد، این در حالسیت که از سال 85 در عمل تعطیل بوده است.
عشقی اضافه می کند: این کارخانه همچنین 400 میلیارد ریال به سازمان تامین اجتماعی بدهی دارد که 130 میلیارد ریال آن بابت جریمه است.
وی با بیان اینکه عمده بدهی این شرکت غیرواقعی و مربوط به جریمه هاست، تاکید می کند: ما چیزی از مسوولان نمی خواهیم جز اینکه به جای صدور اجراییه زمان کافی برای پیگیری امور حقوقی شرکت به ما داده شود تا بتوانیم بخشی از مشکلات کارخانه را حل کنیم.
عشقی می افزاید: با مشکلات مالی شدیدی که این کارخانه با آن روبه روست توان درخواست تسهیلات بانکی و بازپرداخت آن را نداریم.
وی همچنین اظهار می کند: در صورت راه اندازی مجدد کارخانه، برای حدود یک هزار نفر اشتغالزایی می شود این در حالیست که اکنون حدود 110 نفر در کارخانه مشغول کار هستند.
عشقی می افزاید: مدیرعامل سابق این کارخانه به دلیل نبود حسن انجام کار از بهمن 93 از کار برکنار شده و این کارخانه اکنون بدون مدیر است.

*اختلافات داخلی است
این کارخانه تا سال 91 بیش از 400 کارگر رسمی و بیش از 300 کارگر قراردادی داشت که اکنون به یک سوم کاهش یافته و این تعداد نیز با مشکلات مالی روبه رو هستند.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی اما مشکل این کارخانه را اختلافات داخلی شرکای آن می داند و می گوید: برخلاف اظهارات رییس هیات مدیره، مدیریت کارخانه هنوز مشغول کار است.
سیدشریف حسینی با بیان اینکه مشکل لوله سازی خوزستان در یک مقطع حل شده بود، می افزاید: با همکاری مدیرتامین اجتماعی 300 نفر از کارکنان این شرکت که مشکل بیمه داشتند، بازنشسته شدند و با مجوزی که از وزیر صنعت و معدن دولت گذشته گرفتیم، 86 نفر باقیمانده به شرکت فولاد خوزستان منتقل شدند.
وی اظهار می کند: این همکاری های استان برای دادن مهلت به مالکان این کارخانه بود تا بدون دغدغه مسایل کارگری به امور، رسیدگی و آن را راه اندازی کنند.
نماینده مردم اهواز، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی اضافه می کند: با آمدن سرمایه گذار جدید نیروی جدید نیز استخدام شد اما با اختلاف شرکا باز هم مشکلاتی برای کارگران ایجاد کرده است.
وی با اشاره به طرح مشکلات کارخانه لوله سازی خوزستان در شورای تامین خوزستان و شورای کارگری می گوید: تاکنون هر آنچه که مسوولان کارخانه خواسته اند انجام دادیم اما پس از دو سال هنوز هم به تعهدات خود نسبت به کارگران عمل نکرده و تعدادی از کارکنان و بازنشستگان مطالبات خود را هنوز دریافت نکرده اند.
حسینی تنها راه حل مشکلات کارخانه لوله سازی را جذب سرمایه گذار توانمند عنوان می کند و می گوید: این شرکت با داشتن بدهی سنگین نمی تواند تسهیلات بانکی بگیرد و به دلیل خصوصی بودن از اعتبارات دولتی هم نمی تواند استفاده کند.
وی پیشنهاد می کند که این واحد صنعتی به شرکت فولاد خوزستان که آن هم بخش خصوصی است، واگذار شود تا مشکلات این شرکت مرتفع شود.

*کارخانه ای که سالمند شد
مدیرکل صنعت معدن و تجارت خوزستان نیز در این رابطه می گوید: هر کاری می توانستیم برای حل مشکلات این کارخانه انجام داده ایم اما مشکل اصلی اختلاف میان شرکای کارخانه است و بخش دولتی نمی تواند کاری از پیش ببرد.
سید نوراله حسن زاده می افزاید: واحدهای صنعتی هم مثل هر موجود زنده یک عمر مفید دارند و نمی توانیم آنها را مادام العمر بدانیم.
وی تاکید می کند: کارخانه لوله سازی خوزستان به نوسازی تجهیزات و بازسازی نیاز دارد، در غیر اینصورت فاقد توجیه اقتصادی خواهد بود زیرا این واحد صنعتی باید از پس هزینه آب و برق و گاز خود برآید و تولیداتش مشتری داشته باشد.
به گفته وی، تولیدات این کارخانه در زمان راه اندازی، منحصر بفرد بوده اما اکنون رقبای دیگری وارد بازار شده اند که توان رقابت با آنها را ندارد.
وی با بیان اینکه حدود 10 سال است که لوله سازی خوزستان با مشکل روبه رو است، تاکید می کند: بطور قطع راه اندازی این کارخانه برای استان مفید است اما به شرطی که اختلافات کنار گذاشته شود و مشکلات بویژه کارگری حل شود.
*زمانی برای بازگشت
بخش خصوصی ناکارآمد به گفته مسوولان، بیش از 13 سال است که با سوءمدیریت و بدهی سنگین خود نه تنها یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی خوزستان را از مدار خارج کرده، بلکه خوزستان را با تنش کارگری و خانواده های کارگران را با مشکلات معیشتی روبه رو کرده است. آیا وقت آن نرسیده که این واحد صنعتی به چرخه تولید بازگردد؟
آخرین تجمع کارگران معترض این کارخانه مربوط به پنج روز پیش بود که در آن خواستار احقاق حقوق خود شده بودند.
مشکلات شرکت لوله سازی خوزستان که از تولید کننده های اصلی لوله های مورد نیاز کشور است، از سال 81 با واگذار شدن به بخش خصوصی ناکارآمد آغاز شد.
گزارش از نادره وائلی زاده
7151 / 6037



19/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن