واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرعامل توسعه گاز در پاسخ به پانا گفت: ایجاد نیروگاه برای روستاها به جای انتقال گاز گزینه احتمالی خبرگزاری پانا: مدیرعامل مهندسی و توسعه گاز ایران اظهار کرد: برای جایگزینی انرژی برق در مقابل گاز وزارت نفت باید تصمیم گیری کند و این احتمال برای روستاها با جمعیت کم و فواصل دور قابل پیش بینی است.
۱۳۹۴ شنبه ۱۹ ارديبهشت ساعت 10:14
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری پانا، علیرضا غریبی صبح شنبه در حاشیه سومین روز از برگزاری بیستمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ضمن تشریح مهمترین دستاوردهای حوزه مهندسی و توسعه گاز کشور؛ گفت: در سال 93 حدود 360 کیلومتر خط لوله احداث کردیم و این خطوط بخشی از خط دهم سراسری است.
وی خاطر نشان کرد: با اجرای این طرح بخشی از خط چهارم سراسری آزاد شد و گاز رسانی به اصفهان تسهیل شد هر چند در سال 92 نیز بخش عمده این خط اجرا شده بود و صرفاً 80 کیلومتر آن در دست احداث بود.
مدیرعامل مهندسی و توسعه گاز ایران همچنین در توضیح اجرای ایستگاه های انتقال گاز گفت: پنج ایستگاه گاز بزرگ را به بهره برداری رساندیم و در بخشی از ایستگاه های فرعی تجهیزات مورد نیاز را تکمیل کردیم.
غریبی تأمین 2 هزار و پانصد میلیارد تومان در اجرای طرح های صورت گرفته را یادآور شد و افزود: هم اکنون برای تکمیل خط ششم و هفتم سراسری پروژه های متعددی را در دست اجرا داریم که این پروژه ها احداث خطوط از اهواز تا دزفول، دزفول تا کوهدشت، کوهدشت تا بیسفون، بیسفون تا دهگلان، دهگلان تا سندج است.
وی ادامه داد: همچنین برای تقویت سامانه گاز در استان لرستان انشعاب سنندج را اجرا می کنیم به علاوه انشعاب کوهدشت خرم آباد را در دست اجرا داریم که طراحی آن به پایان رسیده است و عملیات اجرایی اش را آغاز کردیم.
مدیرعامل مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به اهمیت صادرات گاز به عراق اعلام کرد: خط لوله صادرات عراق حدفاصل کوهدشت به چارمله و چارمله به نفت شهر در مجموع 229 کیلومتر را اجرا کردیم و 99 کیلومتر آن را تکمیل و وارد شبکه تزریق کردیم و علاوه بر بهره برداری فعلی مقرر است تا بصره متصل شود و در این مرحله 60 درصد پیشرفت دارد و تا اواسط سال 95 آماده بهره بردای خواهد شد.
غریبی در ادامه به تشریح جزئیات خط هفتم سراسر پرداخت و عنوان کرد: مقرر است از ایرانشهر به زاهدان 260 کیلومتر و در ادامه 280 کیلومتر به زابل و ادامه مسیر بر روی خط انتقال گاز هفتم سراسری با 60 کیلومتر خواهد بودو ادامه مسیر تا سر بیشه در مجموع 373 کیلومتر خط گاز رسانی را در مرحله طراحی داریم.
وی ادامه داد: مجموعاً 6000 کیلومتر خط لوله را تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسانیم ضمن آنکه پنج ایستگاه خط هشتم را برای انتقال هر چه بیشتر گاز عسلویه به مرکز در برنامه داریم و در ادامه خط نهم سراسری با 624 کیلومتر را در برنامه داریم.
مدیرعامل مهندسی و توسعه گاز ایران از نیاز 10 هزار میلیارد اعتبار برای تکمیل خطوط سراسری 2 و 11 خبر داد و ادامه داد: این منابع مالی را به تدریج تأمین می کنیم و برای توسعه و تکمیل خط ششم و سیستان نیز 6 میلیارد تومان اعتبار جذب خواهیم کرد.
غریبی در توضیح تعمیر خطوط لوله انتقال گاز گفت: به صورت مستمر نظارت و نوسازی و تعمیر خطوط را در برنامه داریم.
وی در رابطه با خط لوله صلح و خط انتقال گاز به اروپا عنوان کرد: 1800 کیلومتر خط لوله از بازرگان عبور می کند و برای صادرات گاز الزاماً باید قرارداد فروش در میان باشد و در خصوص خط لوله صلح از آنجائیکه گاز رسانی به استانها در ساختار این خط تعریف شده است حتی اگر صادرات نیز به تعویق بیافتد همچنان در گاز رسانی داخلی مورد نظر و بهره برداری است اما اگر پاکستان وارد مذاکره شود با ایستگاه تقویت فشار صادارت را انجام می دهیم و هم اکنون تا حدودی متأثر از مسائل سیاسی است.
مدیرعامل مهندسی و توسعه گاز ایران در پاسخ به این پرسش خبرنگار پانا، مبنی بر اجرای گاز رسانی صرفاً به نیروگاه ها به دلیل مسائل اقتصادی و ایمنی، گفت: مباحث امنیتی و ایمنی را از نظر زلزله مورد توجه است و در مقایسه بین گاز و برق می توان این مهم را از منظر مراکز ثقل مصرف در نظر گرفت و این موارد در سطح وزارت نفت باید تصمیم گیری شود.
غریبی همچنین در خصوص تکمیل شبکه های سراسری اعلام کرد: برخی از خطوط چون سیستان و چهار بهار دو سال زمان نیاز دارد و در سایر خطوط همچون دامغان نیز تا سال آینده به نتیجه خواهیم رسید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]