تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نادان كسى است كه نافرمانى خدا كند، اگر چه زيبا چهره و داراى موقعيتى بزرگ باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812704505




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ما شهید زمان های از دست رفته تاریخ مان هستیم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ما شهید زمان های از دست رفته تاریخ مان هستیم تهران - ایرنا - روزنامه قانون نوشت:درحوزه فرهنگ و ادبیات، طی سال های بعد از انقلاب اسلامی غیر از رسانه های خارجی، یکی دو حلقه فکری مسلمان، همچنان آتش خصومت بین سلایق فکری را دامن می زنند و از هرگونه همگرایی وحشت دارند.


در ادامه این مطلب که روز شنبه در روزنامه قانون منتشر شد، می خوانید: این شبکه ها و حلقه های فکری با بازتکرار رویدادهای دهه 60 و به هم زدن سطل زباله نقارها و کینه های گذشته، بوی متعفن دشمنی را در فضای ادبی جامعه منتشر می کنند و پیوسته به تولید خشونت متنی در فرآوردهای فکری و ادبی نسل جوان دامن می زنند.
به زعم بسیاری از عقلا، تجدد در ایران منافاتی با دینداری اصولی ندارد. اما هیچوقت فرصت مغتنمی برای نخبگان فکری ایران فراهم نشده تا با آرامش و بدون تلاطم سیاسی و تشنج بازیگران قدرت روبه روی هم بنشینند و به طور دقیق به ارزیابی توان فرهنگی خویش درگشایش حصارها و رفع محدودیت ها با رعایت موازین اخلاقی و دینی بپردازند.
به بیان دیگر همیشه سازماندهی عناد ها و لجبازی ها بیرون از اراده اهالی فرهنگ و ادب بوده و آن ها تنها بازی خورده های این نمایش غم انگیز بوده اند.
تفاهم بر سر سلایق فرهنگی با «بایکوت و انکار» همدیگر میسر نمی شود، حوزه ها و کانون های ادبی در کشور باید تلاش کنند بر سر معیارها و اصول خود به بحث و گفت وگو بنشینند و توانایی های همدیگر را ارزیابی و باور کنند، اجازه ندهند که مروجان شک و شبهه و خشونت چه در حلقه های سیاسی داخلی چه در شبکه ها و بنگاه های خارجی به بسط کینه توزی بپردازند.
ما ایرانی ها برای استقرار اصول صحیح تجدد و انتقال تجربه های دینی خود به عصر جدید خیلی زمان نداریم.
به سال های سپری شده پشت سر نگاه کنیم؛ از زمانی که نیاز به مهار قدرت و لجام انداختن به دهان خودکامگی پادشاهی که نماد قدرت مطلق است در بین تجدد طلبان ایران یعنی «مراجع و روشنفکران» احساس شد، همواره در نظریه و تئوری همگرایی داشتیم اما در عمل و تجربه به تنازع رسیدیم.
«عصر انقلاب اسلامی» نیز فرصت دیگری فراهم آورد تا توان خویش را در عرصه عمل بسنجیم اما از این «زمان موهبتی» باز هم استفاده درستی نکردیم زیرا بعد از 30 سال هنوز میراث کینه های آغاز عصر تجدد همچنان در سینه ها انباشته است.
اگر تجدد چنانکه مشهور است «حرکت از فردیت به اجتماع باشد»، باید به دریافت های تازه از وجوه دینداری بینجامد و این منافاتی با آموزه های دینی در مذهب ما که پویاست، ندارد. زیرا تنها اصول اخلاقی مورد تفاهم یک ملت در قالب های جدید تر عرضه می شود تا سازگاری با جهان جدید میسر شود، در حالی که شأن جامعه دینی نیز حفظ می شود.
بیش از یکصد سال است که جامعه ما یکان یکان فرآورده های جهان جدید را پذیرفته و با فرهنگ متناسب خود احیا کرده است اما درنقطه پذیرش، تنازع بیهوده رهبران و رهروان فکری باعث انباشته شده همیان کینه ها شده است.
من اعتقاد دارم برای رسیدن به راه برون رفتی از این بن بست هنوز فرصت داریم جایی که آمریکا و کوبا که نماد دو نگاه کاملا متفاوت و متخاصم بودند به درک متقابل رسیدند اهالی بومی این سرزمین با دو سلیقه متفاوت چرا نتوانند به اصول مشترکی برسند.
شاعران در جامعه ایران مهم ترین پیشقراولان فرهنگی بوده اند و به نظر می رسد این مسئولیت بزرگ را باید پذیرا شوند ما شهید زمان های از دست رفته تاریخ مان هستیم ....
منبع: روزنامه قانون
اول ** 1346



19/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن