واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
دیوید کامرون مجددا نخستوزیر بریتانیا شد
بر اساس نتایج انتخابات پارلمانی بریتانیا حزب "محافظهکار" دیوید کامرون، نخستوزیر فعلی این کشور توانست با کسب اکثریت مطلق آرا بدون نیاز با ائتلاف با احزاب دیگر، پنج سال دیگر در قدرت بماند.
روز نو : بر اساس نتایج انتخابات پارلمانی بریتانیا حزب "محافظهکار" دیوید کامرون، نخستوزیر فعلی این کشور توانست با کسب اکثریت مطلق آرا بدون نیاز با ائتلاف با احزاب دیگر، پنج سال دیگر در قدرت بماند.
به گزارش روزنو،کامرون گفته است نخستوزیر تمام مردم بریتانیا خواهد بود و برای اتحاد این کشور تلاش میکند. کامرون برای دیدار با الیزابت دوم، ملکه بریتانیا به کاخ باکینگهام میرود و ملکه به وی میگوید که دولت جدید را تشکیل دهد.
اد میلیبند، رهبر حزب اصلی مخالف یعنی حزب کارگر نیز نتایج را "ناامید کننده" خوانده و شکست در انتخابات را پذیرفته است. بر اساس تازهترین خبرها وی پس از اعلام نتایج و شکست حزبش، از رهبری حزب کارگر استعفا کرده است.
پیشتر نیز نیک کلگ، رهبر حزب لیبرال دموکرات بریتانیا و معاون نخستوزیر در دولت ائتلافی از مقامش استعفا کرد.
لیبرال دموکرات ها که طی پنج سال اخیر شریک دولت ائتلافی بریتانیا بودند، شبی سخت داشتند و بسیاری از کرسی های مهم خود را از دست دادند. به این ترتیب بسیاری از شخصیت های مهم این حزب به پارلمان راه نیافته اند اما خود نیک کلگ در حوزه انتخابیه اش بیشترین رای را آورد و توانست کرسی خود را حفظ کند.
این حزب تنها موفق شد هشت کرسی کسب کند و در تاریخ اخیر حزب، این شدیدترین ضربه به آن بوده است.
علاوه بر رهبران احزاب کارگر و لیبرالدموکرات، نایجل فاراژ، رهبر حزب ملیگرای استقلال بریتانیا هم از مقامش استعفا کرد. حزب آقای فاراژ تنها یک کرسی به دست آورد و خود او نیز نتوانست در حوزه انتخابیهاش پیروز شود و به پارلمان راه یابد.
در انتخابات روز گذشته، پنجشنبه ۷ مه، هزاران نامزد برای ۶۵۰ کرسی پارلمان بریتانیا رقابت کردند. برای تشکیل یک دولت با اکثریت مطلق، نیاز به ۳۲۶ کرسی (نصف به اضافه یک کرسیها) است.
نظام انتخاباتی بریتانیا مبتنی بر اکثریت نسبی است. در هر حوزه انتخاباتی، نامزدی که بیش از رقبایش رأی آورده باشد یک کرسی به دست میآورد و نماینده پارلمان میشود. این نامزد لازم نیست اکثریت مطلق آراء مردم را کسب کند. رهبر حزبی که اکثریت مطلق (نصف به علاوه یک) کرسیهای پارلمان (۳۲۶ کرسی) را برده باشد، نخستوزیر میشود.
نتیجه انتخابات بریتانیا می تواند عواقب شدیدی برای آینده عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا و همچنین یکپارچگی بریتانیا داشته باشد. دیوید کامرون وعده داده است که در روابط کشورش با اتحادیه اروپا بازنگری کند و موضوع باقی ماندن در این اتحادیه را به همهپرسی بگذارد.
با وجود آنکه همهپرسی استقلال اسکاتلند از بریتانیا در اواخر تابستان گذشته رای نیاورد، موفقیت حزب ملی اسکاتلند در این انتخابات، فشار برای برگزاری یک همهپرسی دیگر را افزایش میدهد.
این حزب که خواهان استقلال از بریتانیا است، در این انتخابات پیروزی چشمگیری به دست آورده و با کسب ۵۶ کرسی، موفق شده که به جز ۳ کرسی، تمامی کرسی های اسکاتلند را به خود اختصاص دهد، کرسی هایی که تاکنون به طور سنتی عمدتا در اختیار حزب کارگر بودند.
الکس سلموند، رهبر سابق حزب ملی اسکاتلند چرخش آرا به سوی این حزب را بزرگترین چرخش در صحنه سیاسی بریتانیا از نیمه اول قرن نوزدهم خوانده است. وی گفته است که شیر اسکاتلند به غرش درآمده است.
داگلاس الکساندر، از مهمترین استراتژیست های حزب کارگر، کرسیاش را به یک دانشجوی بیست ساله دختر باخته است. مری بلک از بیش از سیصد سال اخیر، جوان ترین نماینده پارلمان بریتانیا است.
جیم مورفی، رهبر حزب کارگر اسکاتلند نیز کرسیاش را از دست داد. از زمان برگزاری همهپرسی استقلال اسکاتلند که نتیجه آن ماندن در بریتانیا بود، حمایت از حزب ملی اسکاتلند در این بخش از بریتانیا افزایش یافته است.
نتایج لحظه به لحظه انتخابات پارلمانی بریتانیا:
حزب محافظهکار: 237 کرسی
حزب کارگر: 232 کرسی
حزب ملی اسکاتلند: 56 کرسی
حزب لیبرال دموکرات: 8 کرسی
حزب استقلال بریتانیا (یوکیپ): 1 کرسی
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]