محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843420692
کاش دولت مردان شهامت ایستادگی روی این حرفشان را داشته باشند! |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کاش دولت مردان شهامت ایستادگی روی این حرفشان را داشته باشند!
اگر مردم 50 درصد مصرف آب خود را کاهش دهند، در منابع آب کشور فقط سه درصد صرفهجویی خواهد شد چراکه 92 درصد آب کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود و سهم آب شرب شش درصد است. پس بحران آب ربطی به فرهنگ مصرفی مردم ندارد و ریشه بحران جای دیگری است.
کد خبر: ۴۹۸۳۳۷
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۳ - 08 May 2015
از حدود ۴ دهه پیش، میانگین بارشها در کشور از ۲۵۰ میلیمتر به ۲۴۰ میلیمتر، میانگین سالانه روان آبها در کشور از ۸۶ میلیون مترمکعب به ۴۶ میلیون مترمکعب و میزان منابع آب تجدیدشونده از ۱۳۵ میلیون مترمکعب به ۱۱۰ میلیون مترمکعب کاهش پیدا کرده است.
به گزارش «تابناک»، هرچه کارشناسان و متخصصان تلاش دارند که بحران آب را فریاد زده و با معطوف کردن توجه ها به این سمت، موجب شکل گیری واکنشی عاجل به خطر پیش رو شوند، دولت مردان و دیگر مسئولان تمرکزشان را بر مسائل دیگر گذاشته و آنچنان تصمیمات عجیب و غریبی اتخاذ میکنند که گویی هنوز بحرانی بودن اوضاع باورشان نشده است.
این را میشود از اخباری دریافت که منشا آن مسئولانی هستند که برای عبور از بحران آب، چشم همه به ایشان است؛ امثال وزیر نیرو که خود را به مراسم بدرقه ملی پوشان والیبال کشورمان میرساند تا شعار «شعار آب هست ولی کم است» سردهد و در ضرورت بهبود فرهنگ مصرف آب سخنرانی کند.
بر این اساس میتوان حدس زد که وقتی وزیر نیرو کاهش مصرف آب توسط مردم را به عنوان برترین و چه بسا تنهاترین راهکار مقابله با بحران آب میداند و تلاش دارد که به کمک سلبریتی ها و الگوهای جوانان، آن را محقق کند، احتمالا دیگر مسئولان هنوز متوجه بحرانی شدن اوضاع آب هم نشدهاند و سکوتشان از این حقیقت تلخ نشات میگیرد!
اینجاست که میبینیم گاه برخی از کارشناسان به گونهای به بی تفاوتی ها به بحران آب انتقاد میکنند که گویی از کوره در رفتهاند. سخنان دکتر محسن رنانی، عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان که در روزهای اخیر بیان شده، از این دست است. آنجا که میگوید:
* بحران حقیقی ایران، مناقشه هستهای نیست؛ این مناقشه دیر یا زود حل خواهد شد و آمریکا هم هیچ غلطی نمیتواند بکند و بحران عربستان هم مشکلی برای ایران ایجاد نخواهد کرد، اما بحران آب ایران را خواهد بلعید و امنیت ملی ما تهدید خواهد کرد. امروز میدان واقعی جنگ ما، در حوزه آب است.
* مردم در مسئله بحران آب متهم نیستند بلکه آنها قربانی سیاستهای غلط سیاستگذاران و حکمرانی اشتباه نظام تدبیر در حوزه آب شدهاند و اکنون حق نداریم آنها را متهم کنیم. سیاستگذاران از مردم میخواهند که الگوی مصرف خود را اصلاح و فرهنگ مصرفی خود را تغییر دهند. در حالی که مردم ایران فرهنگ مصرف درست آب را بلد بودهاند، چرا که توانستهاند سه هزار سال با اقلیم خشک و کم آب ایران کنار بیایند و تعادلی پایدار بین زیست اقتصادی و اجتماعی خود با طبیعت ایجاد کنند.
* این بحرانی که اکنون در حوزه آب پدیدار شده و گرفتار آن شده ایم، ناشی از حکمرانی غلط در این 30 سال بوده است و سیاستمداران با خطاهای فاحش ما را به بحران رسانده اند و حالا هم انگشت اتهام را به سوی جامعه دراز کردهاند.
* جنگ پراکنده آب در ایران هم اکنون به گونه خزنده و آرام شروع شده و فقط اخبار آن منتشر نمیشود. در حال حاضر این جنگ به صورت پراکنده رخ میدهد اما تا پنج سال آینده شاهد جنگ فراگیر آب در داخل شهرها و بین مناطق و استانها خواهیم بود؛ این آن خطری است که امنیت ما را تهدید میکند و سیاستمداران چشم خود را به روی آن بسته اند.
* اگر مردم 50 درصد مصرف آب خود را کاهش دهند، در منابع آب کشور فقط سه درصد صرفهجویی خواهد شد چراکه 92 درصد آب کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود و سهم آب شرب شش درصد است. پس بحران آب ربطی به فرهنگ مصرفی مردم ندارد، البته فرهنگ مصرفی مردم باید اصلاح شود اما ریشه بحران جای دیگری است.
* مسئولان هنوز بحران را باور نکردهاند. در گذشته با شیوه غلط حکمرانی در حوزه آب، تعادل زیستی چندهزار ساله اقلیم ایران به هم خورد، حالا هم دوباره به جای بازگشت به روشهای عقلانی و شفاف،باز حکمرانان ما شیوه غلط دیگری را در پیش گرفتهاند و آن این است که موضوع بحران آب را کتمان میکنند و گفتوگوی فراگیر در مورد بحران آب را آغاز نمیکنند.
* در گذشته تصور میکردم که ممکن است روزی ایران درگیر جنگ با یک کشور خارجی شود و از آن ناحیه آسیب ببیند و بعدها گمان من بر این بود که احتمالا ما به سوی یک جنگ مذهبی میرویم اما امروز معتقدم اگر برای بحران آب تدبیر عاجلی اندیشیده نشود، جنگ آب به صورت خانه به خانه و منطقه به منطقه سراسر کشور را فرا خواهد گرفت.
* نگرانیهای غیر واقعی اجازه نمیدهند گفتمان واقعی در زمینه آب شکل بگیرد و آنچه امروز رخ میدهد، بیشتر در حد موعظه و توصیه است. در حال حاضر حکمرانان، به نحوی مسایل آب را مدیریت میکنند که گویی هیچ مشکل جدی وجود ندارد و یک اشکالات اندکی هست که به زودی با تدبیر آنان حل میشود؛ آنها قصد دارند پیامدهای خطرناک یک شیوه غلط مدیریتی گذشته را به شیوه غلط دیگری لاپوشانی کنند.
* در مسئله آب کل نظام سیاسی کشور و همه دولتهای بعد از جنگ در این 30 سال خطا کردهاند؛ از دولت زمان جنگ گرفته که بحث خودکفایی گندم و محصولات استراتژیک کشاورزی را به عنوان یک استراتژی بلندمدت برای کشور مطرح کرد تا به اینجا برسیم که همه جا گندم کشت شود. تا دولت آقای هاشمی که سدهای زیادی ساخت، به گونه ای که جمعیت کشور اندکی بیش از دو برابر شده و تعداد سدها 30 برابر! در دولت آقا خاتمی هم در نتیجه همکاری مجلس اصولگرا و دولت اصلاح طلب، استانی شدن شرکتهای آب منطقهای به اجرا درآمد و زمینهای برای درهم ریزی الگوهای تثبیت شده بهره برداری از آب کشور شد. آقای احمدی نژاد هم ابتدا در سال 89، با تصویب قانونی تحت عنوان «تعیین تکلیف چاههای آب فاقد پروانه»، راه را برای قانونی شدن و پروانه دار شدن دهها هزار چاه غیرقانونی باز کرد و از آن بدتر، در سفرهای استانی وعده آب میداد تا مردم برایش کف بزنند، همانطور که نفت را در قالب یارانه خرج کرد تا برایش هورا بکشند.
* بر اساس اسناد بالادستی توسعه، لازم است فشار جمعیت در استانهایی که با کمبود آب روبه رو هستند کاهش یابد، در حالی که امروز حتی استان پر آبی مانند مازندران نیز با مشکل کمبود آب مواجه است و در نتیجه افزایش جمعیت در تعارض با اسناد بالادستی توسعه کشور است.
* تنها راه نجات ایران از وضعیت فعلی در بخش آب آن است که نخست مسئولان کشور، وجود بحران را پذیرفته و صادقانه به اشتباهات گذشته اعتراف کنند. آنگاه یک گفتوگوی فراگیر ملی دراین زمینه راه اندازی کنند و مشارکت همه گروههای اجتماعی و نهادهای مدنی را در این مسیر جلب کرده و از همه مهم تر، اعتماد جامعه را جلب کنند و جامعه را به این باور برسانند که ما در بحرانیم و باید برای خروج از بحران با حکومت همکاری کنیم.
با یادآوری این موارد، حالا بد نیست سری بزنیم به سخنان اخیر دولتمردان درباره مصرف بالای آب توسط برخی مشترکین؛ آنجا که از زبان چیت چیان، وزیر نیرو میشنویم قطع آب مشترکان پرمصرف در دستور کار دولت قرار دارد و به زودی این موضوع در هیات دولت به تصویب خواهد رسید! گویی همه آنچه اوضاع آب را در کشورمان بحرانی کرده، بی مبالاتی برخی شهروندان است نه مقامات دولتی و هیچ کس دیگری!
این دست اظهارنظرها به خودی خود نگران کننده هستند چراکه ثابت میکند یا مسئولان پی به شدت بحران نبردهاند، یا ترجیح میدهند فرافکنی کرده و کاسه کوزه همه ندانم کاری های خودشان و اسلافشان را بر سر مردم بشکنند و...ولی از این نگران کننده تر آنجاست که حدس میزنیم به قدر قطع آب مشترکان پر مصرف هم نمیتوان به واکنش مسئولان امیدوار بود!
این بدبینی از آنجا نشات میگیرد که میبینیم قطع یارانه افراد بی نیاز بعد از ماه ها بحث و بررسی انجام نشده چراکه مسئولان از تبعات تصمیمشان میترسند و به این دلیل هر روز یک حرف در این باره میزنند و کار را به یکدیگر احاله میدهند؛ ترسی که امیدوارم در قطع آب مشترکان پر مصرف وجود نداشته باشد تا شاهد نخستین واکنش عملیاتی به بحران رو به گسترش آب باشیم و در سایه آن دل خوش کنیم که قرار است تصمیمات مهم تر در این عرصه هم از راه برسد!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]
صفحات پیشنهادی
سلامت روان مردان در گرو چیست |اخبار ایران و جهان
سلامت روان مردان در گرو چیست کد خبر ۴۹۵۶۷۶ تاریخ انتشار ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶ ۳۵ - 28 April 2015 رئیس انجمن علمی روانشناسی ایران گفت قدرتمندی مستقل بودن و برونگرایی ویژگیهایی است که جامعه از مردان انتظار دارد توصیه میشود مردان از کمبودهای خود نترسند و اگر نیرومند نیستند ذعلت رفتار مردانه برخی زنان |اخبار ایران و جهان
علت رفتار مردانه برخی زنان کد خبر ۴۹۸۱۴۳ تاریخ انتشار ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۱۵ - 07 May 2015 به نظر می رسد با مدرنیته شدن جوامع صنعتی زن امروزی در جهت بعد مردانگی درون پیشرفت چشمگیری حاصل کرده و احتمالا از ابعاد دیگر انرژی روانی دور مانده است به گزارش ایسنا دکتر میناپور فرخاعلام شهریه مدارس غیردولتی تا نیمه خرداد |اخبار ایران و جهان
اعلام شهریه مدارس غیردولتی تا نیمه خرداد کد خبر ۴۹۷۸۹۴ تاریخ انتشار ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۱۶ - 06 May 2015 مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش از اعلام شهریه مدارس غیردولتی حداکثر تا اواسط خردادماه خبر داد و گفت هنوز شهریه هیچ مدرسه ای برای سال جدید اعلام نشده است به گزاواژگونی سرویس وانت با ۲۱ دختر دبیرستانی |اخبار ایران و جهان
واژگونی سرویس وانت با ۲۱ دختر دبیرستانی ۲۱ دانشآموز دختر دبیرستانی با واژگونی وانت در مسیر مدرسه به خانههای روستاییشان زخمی و وحشتزده شدند کد خبر ۴۹۶۱۳۸ تاریخ انتشار ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۲۷ - 30 April 2015 ۲۱ دانشآموز دختر دبیرستانی با واژگونی وانت در مسیر مدرسه به خانهنایاب شدن اصلیترین داروی بیماران پیوندی |اخبار ایران و جهان
نایاب شدن اصلیترین داروی بیماران پیوندی پشت شیشه داروخانه هلال احمر چسباندهاند که سلسپت نداریم اما مشکل فقط همین نیست بیمارانی که عمل پیوند انجام میدهند ممکن است به ویروس CMV مبتلا شوند که با توجه با ایمنی پایین بدنشان خطرناک است کد خبر ۴۹۷۷۵۴ تاریخ انتشار ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹مرگ تلخ کودک خردسال زیر چرخ لاستیک خودروی پدر |اخبار ایران و جهان
مرگ تلخ کودک خردسال زیر چرخ لاستیک خودروی پدر کد خبر ۴۹۴۸۲۱ تاریخ انتشار ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۶ - 26 April 2015 به دنبال بیاحتیاطی راننده یک دستگاه کامیون بنز دختر سه ساله راننده زیر چرخهای خودرو جان سپرد به گزارش فرهیختگان سرهنگ منصور جمشیدی رئیسپلیس راهور استان یزد درلایحه تفکیک وزارت ورزش و جوانان تقدیم دولت شد |اخبار ایران و جهان
لایحه تفکیک وزارت ورزش و جوانان تقدیم دولت شد ستاد و شورای راهبردی متشکل از متفکرین حوزه ورزش و جوانان تشکیل و لایحه تفکیک این وزارت خانه را تهیه کرده اند کد خبر ۴۹۷۷۴۷ تاریخ انتشار ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷ ۲۰ - 06 May 2015 وزیر ورزش و امور جوانان گفت لایحه تفکیک بخش ورزش و اموردرهای ورزشگاه بهروی زنان در قم باز شد! |اخبار ایران و جهان
درهای ورزشگاه بهروی زنان در قم باز شد کد خبر ۴۹۶۹۱۳ تاریخ انتشار ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۲۸ - 03 May 2015 برای اولین بار در ایران در بازی صبای قم- نساجی مازندران درهای ورزشگاه حیدریان قم به روی زنان باز شد به گزارش خبرگزاری آنا تصویری از این حضور را مصطفی معراجی ثبت کرده و بستیرانداز خودروی زندان در ایستگاه مجازات |اخبار ایران و جهان
تیرانداز خودروی زندان در ایستگاه مجازات کد خبر ۴۹۶۱۵۳ تاریخ انتشار ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۶ - 30 April 2015 دامادی که در صحنه فراری دادن پدر زن اعدامیاش از خودروی زندان دست به قتل زده است در یک قدمی چوبهدار قرار گرفت به گزارش ایران علیرضا مرادخانی مأمور بدرقه زندانیان 22طرح تحولسلامت جبرانخسارتهاي دولت قبل بود |اخبار ایران و جهان
طرح تحولسلامت جبرانخسارتهاي دولت قبل بود هزينه ٥٠٠ ميليون دلاري دارو و تجهيزات پزشكي به سه ميليارد دلار افزايش يافت به طوري كه در سالهاي ٩٠ و ٩١ بار هزينههاي ارزي بخش دارو و تجهيزات پزشكي به شش برابر افزايش يافت کد خبر ۴۹۸۰۷۶ تاریخ انتشار ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۱۹ - 07 Mayبرگزاری همایش نتایج کارآزمایی داروی پیوند کلیه |اخبار ایران و جهان
برگزاری همایش نتایج کارآزمایی داروی پیوند کلیه کد خبر ۴۹۵۹۳۸ تاریخ انتشار ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۱۷ - 29 April 2015 همایش ارائه نتایج کارآزمایی بالینی داروی سوپریمون در روز پنج شنبه سوم اردیبهشت ماه 1394 با حضور جمع کثیری از اساتید محققان دانشمندان و متخصصین محترم بیماریهای کلزمینلزره نسبتا شدیدی کاشمر را لرزاند |اخبار ایران و جهان
زمینلزره نسبتا شدیدی کاشمر را لرزاند زلزله ای به بزرگی 5 و 2 دهم در مقیاس امواج درونی زمین ریشتر بامداد چهارشنبه شهر کاشمر در جنوب استان خراسان رضوی را لرزاند کد خبر ۴۹۷۷۳۷ تاریخ انتشار ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۶ ۱۲ - 06 May 2015 زلزله ای به بزرگی 5 و 2 دهم در مقیاس امواج درونیدرخواست برخي مسئولان از دولت درباره مهدکودکها |اخبار ایران و جهان
درخواست برخي مسئولان از دولت درباره مهدکودکها کد خبر ۴۹۴۴۲۰ تاریخ انتشار ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۶ ۴۹ - 25 April 2015 خراسان نوشت بر اساس نامه برخي اعضاي کابينه از مسئولان ارشد نهاد رياست جمهوري درخواست شده است با توجه به اعلام گزارش هايي مبني بر تعطيلي مهد کودک هاي تعدادي از دستحمایت ناچیز دولت از سمنهای جوانان |اخبار ایران و جهان
حمایت ناچیز دولت از سمنهای جوانان کد خبر ۴۹۷۱۶۸ تاریخ انتشار ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۶ - 04 May 2015 مدیرکل مشارکتهای اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت از ابتدای سال 93 تاکنون دولت تنها حدود 300 میلیون تومان برای حمایت از 500 سمن فعال جوانان تخصیص داده است که به ازای هرساماندهی آژانسهایمسافری پایتخت رویمیز شورا |اخبار ایران و جهان
ساماندهی آژانسهایمسافری پایتخت رویمیز شورا معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران جزئیات طرح ساماندهی آژانسهای مسافربری و خودروهای حمل بار را تشریح کرد کد خبر ۴۹۷۴۰۳ تاریخ انتشار ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷ ۰۰ - 05 May 2015 معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران جزئیات طرح ساماندهیدستگيری سرکرده شبکه جاعلان اسکناس و اسناد دولتي |اخبار ایران و جهان
دستگيری سرکرده شبکه جاعلان اسکناس و اسناد دولتي کد خبر ۴۹۷۸۰۱ تاریخ انتشار ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۸ - 06 May 2015 با دستگيري سرکرده و ۲ تن ديگر از اعضاي يک شبکه حرفه اي جعل اسناد دولتي و اسکناس ۱۲ عضو اين شبکه گسترده در چنگ قانون گرفتار شدند به گزارش خراسان فرمانده انتظامي خدولت خسارت « درسا» را جبران كند |اخبار ایران و جهان
دولت خسارت درسا را جبران كند ما وقتي ديديم صدايمان به هيچ مسئولي نميرسد و بيمه هم از پرداخت ديهاي كه قاضي راي داده امتناع ميكند از شركت بيمه البرز شكايت حقوقي كرديم کد خبر ۴۹۶۷۶۴ تاریخ انتشار ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۱۷ - 03 May 2015 چشمان بی فروغش روبه تاریکی باز است نمی-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها