واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۳:۲۱ب.ظ)
چالش تصفيه خون بيماران رفع شد؛ خداحافظي با دياليز دردآور توسط محقق ايراني موج - دانشمند ايراني دانشگاه واترلو فيلترهايي ساخته که نه تنها آينده اکتشافات فضايي را روشن تر مي کند، بلکه اينجا و بر روي زمين نيز پرونده دياليز دردآور را به بايگاني مي سپارد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر مرتضي احمدي دانشمند ايراني دانشگاه واترلو کشور کانادا و بنيانگذار شرکت «Qindi Labs» فيلترهايي ساخته است که با برخورداري از منافذي بسيار ريز قابليت جذب و نابودي ويروسها و باکتريهاي موجود در هوا، مايعات و مواد غذايي را دارد.
اهميت اين فيلترها که در ساختشان از فناوري نانو استفاده شده تا به آن حد بوده که آژانس فضانوردي کانادا نسبت به آن ابراز علاقه کرده است و به همين دليل نيز کمک مالي قابل توجهي به ارزش ۲۰۰ هزار دلار جهت ادامه پروژه و توسعه نخستين نمونههاي ابتدايي آن اعطا کرده است.
دکتر احمدي در واکنش به اين موفقيت گفت: چنين کمک مالي قابل توجهي بسيار ارزشمند و مؤثر خواهد بود.
درحالي که شايد در آينده از اين فيلترها به عنوان بخشي از تلاش بشر براي توسعه اکتشافات فضايي استفاده شود اما از ابتدا تصور بر آن بوده که از اين فناوري نوين براي چالش مهم تصفيه خون بيماران دياليزي استفاده شود.
درحقيقت اين دانشمند ايراني تلاش ميکند تا از فيلترهاي نانويي جديد به عنوان جايگزيني مطمئن و مؤثرتر براي دستگاه دياليز استفاده کند.
وزارت بهداشت و خدمات انساني آمريکا برآورد کرده است که استفاده از دستگاه دياليز که هر هفته ساعتها وقت بيمار را ميگيرد هزينه سالانه اي بالغ بر ۶۰ هزار دلار بر بيمار تحميل کند.
هم اکنون زندگي نزديک به دو ميليون نفر در سراسر جهان به دياليز وابسته است و اين درحالي است که پس از گذشت ۵ سال از آغاز دياليز تنها کمتر از ۴۰ درصد بيماران شانس زنده ماندن دارند.
اما؛ تيم دکتر احمدي بر اين باور است که فناوري جديدشان پاياني مطمئن بر اين نگرانيهاست و با استفاده از آن ميتوان به ارتقاي کيفيت زندگي اين دسته از بيماران اميدوار بود.
ريزحفره هاي موجود در اين فيلترها بين يک تا ۱۰نانومتر قطر دارند که بدين ترتيب ويروسها و باکتريها عملا شانسي براي عبور از آنها نخواهند داشت.
در عين حال آژانس فضانوردي کانادا به اين نکته فکر ميکند که از اين فناوري جديد براي تصفيه هواي درون فضاپيماها و اطمينان خاطر حاصل کردن از عاري بودن غذاي فضانوردان از هرگونه ويروس و باکتري استفاده کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]