واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
دخالت دولت احمدی نژاد در انتخابات مجلس؟
دو هفته قبل برگزاری جلسه ی شورای مرکزی حزب کارگزاران با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور خبرساز شد. اگرچه جهانگیری به عنوان عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در این جلسه شرکت کرده بود اما منتقدین فریاد "دخالت دولت در انتخابات" سر دادند.
خبرآنلاین: دو هفته قبل برگزاری جلسه ی شورای مرکزی حزب کارگزاران با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور خبرساز شد. اگرچه جهانگیری به عنوان عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در این جلسه شرکت کرده بود اما منتقدین فریاد "دخالت دولت در انتخابات" سر دادند.
انتقادات حتی تا آنجا پیش رفت که برخی مدعی شدند دولت یازدهم برای دخالت در انتخابات اعتباراتی را نیز در نظر گرفته است. این نخستین بار نبود که دولت یازدهم از سوی منتقدین خود به دخالت در انتخابات متهم می شد. پیش از این هم وقتی علی یونسی دستیار ویژه رییس جمهور در امور ااقلیت ها در سفرش به استان سیستان و بلوچستان از راکد بودن ستادهای انتخاباتی روحانی گله مند شده و خواسته بود تا این ستادها دوباره فعال شوند، به شدت مورد حمله منتقدین دولت یازدهم قرار گرفته بود. هرچند یونسی در توضیحات بعدی خود تاکید کرده بود قصدش دعوت مردم به مشارکت سیاسی بیشتر بوده است.
اما در شرایطی دولت یازدهم از سوی منتقدینش به دخالت در انتخابات متهم می شود که مرور رفتار دولت نهم و دهم در انتخابات این سوال را پیش رو می گذارد که چطور منتقدین امروز دولت یازدهم در مواجهه با آن رفتارها از سوی دولت گذشته سکوت کرده و حتی با آن همراهی می کردند؟.
انتخابات مجلس هشتم و دولت نهم
مرور گذشته نشان می دهد احمدی نژاد در آستانه انتخابات مجلس شخصا برای وحدت اصولگرایان و در نهایت پیروزی در آن انتخابات تلاش می کرده است. بعد از تشکیل دولت نهم، به ویژه در آستانه انتخابات مجلس هشتم اختلافات میان اصولگرایان (به ویژه، میان دولت و مجلس) افزایش یافته بود و وحدت در میان آنها به اولویت اصلی، تبدیل شده بود. در همان ایام رایزنی های اصولگرایان به تشکیل نشستی با دعوت محمود احمدی نژاد در محل نهاد ریاست جمهوری انجامید.
در آن جلسه علاوه بر احمدی نژاد، چهره هایی همچون حداد عادل، علی لاریجانی، احمد توکلی، علی اکبر ولایتی، حسین فدایی، علیرضا زاکانی، محمدرضا باهنر، صادق محصولی، حیدر مصلحی، علی کردان، مهدی چمران، محمدرضا رحیمی، محسن کوهکن و حبیب ا... عسگراولادی باز حضور داشتند. بعد از این نشست ۱۵ نفره، کارگروهی ۹ نفره، ماموریت تدوین منشور اصولگرایی و توافق برای حصول به وحدت را برعهده گرفت که در نهایت، جبهه متحد اصولگرایان نام گرفت.
انتخابات مجلس نهم و دولت دهم
اما آبان ماه سال 89 و در آستانه انتخابات مجلس نهم نیز ، برخی چهرههای اصولگرا به پیشنهاد عسگراولادی و به دعوت محمود احمدینژاد دور هم جمع شدند و بدین ترتیب جلسه ای با حضور 30 نفر از سران و چهرههای جریان اصولگرا در ساختمان شهید بهشتی نهاد ریاستجمهوری تشکیل شد.
در این جلسه از چهره هایی همچون غلامعلی حداد عادل، علیاکبر ولایتی، محمدرضا باهنر، علی لاریجانی، حسین فدایی، عزتالله ضرغامی، حبیبالله عسگراولادی، علیاکبر ابوترابی، علیرضا زاکانی، مهرداد بذرپاش، مجتبی ثمرههاشمی، محمد فروزنده، محمدرضا آشتیانی، بیژن ذبیحی، محمدرضامیرتاجالدینی، مرتضی آقاتهرانی، مهدی کوچکزاده، حمید رسایی، علیاصغر زارعی، محمدرضا رحیمی، مسعود زریبافان، ابراهیم عزیزی، حمیدرضاحاج بابایی، صادق محصولی، اسدالله بادامچیان، محمد نبی حبیبی، محسن کوهکن و حیدر مصلحی دعوت شده بود. هر چند از میان آنها برخی همچون علی لاریجانی و محمدرضا آشتیانی این دعوت را نپذیرفتند و رحیمی و زریبافان به دلیل سفر رهبری به قم و زاکانی نیز به دلیل کسالت در این جلسه شرکت نکردند.
احمدینژاد در آن جلسه درباره فلسفه تشکیل این نشست گفته بود: در پی جلسهای که حدود دو ماه قبل با آقای عسگراولادی داشتیم و پیشنهاد ایشان جهت تحکیم هرچه بیشتر جبهه اصولگرایی با شرکت همه چهرههای اصولگرا، این جلسه انشاالله وحدتبخش را برگزار کردهایم.
همه این ها در شرایطی است که ماه های پایانی سال 93 شاهد اظهارات مهمی از سوی محمدرضا رحیمی معاون اول دولت قبل بود. با قطعی شدن محکومیت رحیمی و برائت احمدی نژاد از او، رحیمی در نامه ای به احمدی نژاد به صراحت از پرداخت پول به 170 نامزد و نماینده مجلس در دوره های هفتم، هشتم و نهم سخن گفته بود. به گفته رحیمی؛ او مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون تومان را توسط کمیته ای متشکل از چهره های سیاسی اصولگرا به 170 نامزد و نماینده مجلس پرداخت کرده بود.
حالا با این شرایط باید از منتقدین دولت پرسید دولت یازدهم در انتخابات دخالت کرده یا دولت های نهم و دهم؟
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]