تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فال بد زدن شرك است و هيچ كس ازما نيست مگر اين كه به نحوى دستخوش فال بد زدن مى شود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802409100




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- صلیب سرخ و هلال احمر؛ پیام آور صلح و آرامش میان ملت ها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صلیب سرخ و هلال احمر؛ پیام آور صلح و آرامش میان ملت ها تهران- ایرنا- هشتم ماه می روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر نام گرفت؛ سازمانی که فارغ از مرزهای جغرافیایی و سیاسی چون هلال ماه، روشنایی بخش قلب حادثه دیدگان محسوب می شود و یاری بخش انسایی است که به دلیل بلایای ناشی از قهر طبیعت یا حوادث ساخته ی دست بشر دچار حادثه شده اند.


کمیته ی بین المللی صلیب سرخ به انجمن و سازمان غیردولتی انسان دوستانه ای گفته می شود که مقر اصلی آن در شهر ژنو سوییس قرار دارد. این نهاد ابتدا تنها برای مراقبت و حمایت از سربازان زخمی جنگ تشکیل شده بود، اما بعدها مسوولیت و وظیفه ی پشتیبانی و حفاظت از تمام آسیب دیدگان در حوادث مختلف را برعهده گرفت.
این سازمان در همه ی کشورهای دنیا شعبه هایی را دایر کرده است که در طول جنگ و صلح به انجام وظیفه می پردازد. جمعیت صلیب سرخ بدون توجه به طبقه، رنگ، عقیده و ملیت افراد به آنها امدادرسانی می کند.
پیشینه ی تشکیل صلیب سرخ به هنگامه ای بازمی گردد که بانکدار سوییسی به نام جان هنری دونان پس از جنگ نظامی اتریش و ایتالیا در 1859 میلادی برای نخستین بار این ایده را مطرح کرد. در 1862 میلادی او کتابی با نام خاطره ی سالفرینو نوشت که در آن از مردم جهان برای تشکیل انجمن های امدادی درخواست کمک داشت. بنابراین ایده ی او در کنفرانس بین المللی ژنو که در 1864 میلادی بر گزار شده بود ارایه شد و 16 کشور پذیرفتند که صلیب سرخ تشکیل شود.
نشان کمیته ی بین المللی صلیب سرخ به منظور قدردانی از هنری دونان سوییسی از پرچم کشور او الهام گرفته شد و آن را به صورت علامت صلیب سرخی روی زمینه ی سفید و معکوس رنگ های پرچم کشور سوییس طراحی کردند.
کشورهای اسلامی نیز از نقش ماه نو (هلال ماه) سرخ رنگ در زمینه ی سفید برای این منظور بهره بردند که به زبان عربی آن را هلال احمر نامیدند. هلال احمر و صلیب سرخ را می توان بزرگ ترین نهاد بشردوستانه در رابطه با امداد رسانی جهانی دانست.
ایران تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی دارای نهادی با عنوان جمعیت شیر و خورشید سرخ بود و با پیروزی شکوهمند انقلاب این سازمان با نام جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به خدمات رسانی به قشرهای مختلف مردم در هنگام بروز بحران پرداخت.
هشتم ماه می برای نخستین بار در 1984 میلادی به افتخار روز تولد جان هنری دونان، روز جهانی صلیب سرخ نامگذاری شد تا فرصتی مغتنم برای بزرگداشت امدادگرانی باشد که با شجاعت در کوران حوادث به استقبال خطر می روند و با دستان یاریگرشان التیام بخش آلام همنوعانشان هستند.

**پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به مناسبت روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر با مهدی ولی پور مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مازندران به گفت و گو پرداخته است.
مهدی ولی پور ضمن تبریک فرارسیدن هجدهم اردیبهشت و روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر؛ این سازمان را یک موسسه ی غیرانتفاعی، غیردولتی، مردم نهاد و امدادرسان دانست و گفت: جمعیت هلال احمر قدیمی ترین نهاد عمومی غیردولتی در کشور محسوب می شود که خدمات امدادرسانی را به صورت داوطلبانه انجام می دهد. این سازمان با هدف انجام امور خیریه و انسان دوستانه در 1301 هجری خورشیدی تاسیس شد و قدمتی بیش از 90 سال دارد.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان مازندران با برشمردن حوزه های ماموریتی گوناگون برای جمعیت هلال احمر، بیان داشت: مهمترین وظیفه و ماموریتی که بر عهده ی جمعیت هلال احمر قرار دارد، بحث امداد و نجات در رویدادها و سوانح است که مجموعه ای با عنوان سازمان امداد و نجات، این مسوولیت را انجام می دهد. در این راستا امدادگران و نجات گران آموزش دیده قبل، حین و پس از وقوع حوادث و سوانح به انجام وظیفه می پردازند. جمعیت هلال احمر، پیش از وقوع حوادث با آموزش های همگانی و تخصصی به امدادگران و انجام دادن مانورهای مختلف، آمادگی خویش را برای رویارویی در برابر پیشامدها و اتفاق های پیش بینی نشده، افزایش می دهند.
وی درباره ی مسوولیت این جمعیت هنگام وقوع حادثه یادآور شد: در این زمان ابتدا امدادگران با ارزیابی حادثه به جستجو، نجات و انتقال مصدومان به مرکزهای درمانی می پردازند و سپس با ارایه ی کمک های اولیه ی زیستی، نسبت به اسکان موقت و تخلیه ی اضطراری بازماندگان از سوانح همت می گمارند. او آخرین مرحله از امداد و نجات را پس از وقوع سانحه، حمایت های روانی، ارایه ی خدمات توانبخشی به بازماندگان، بازسازی و نوسازی ارزیابی کرد.
مهدی ولی پور دیگر وظیفه ی عمده ی جمعیت هلال احمر را جذب، سازماندهی، آموزش جوانان عضو جمعیت هلال احمر و آماده سازی آنها برای حضور در اجتماع و انجام دادن خدمات انسان دوستانه و خیریه عنوان کرد و اظهار داشت: پیشینه ی حوزه ی امور جوانان به 1326 هجری خورشیدی بازمی گردد و آنها با برگزاری دوره ها، اردوهای آموزشی، تربیتی، فرهنگی برای جوانان در مقاطع مختلفی چون پیش دبستانی، دبستان، راهنمایی، متوسطه، دانشگاه، روستاها و شاخه های آزاد؛ جوانان را جذب و سازماندهی می کنند.
این عضو جمعیت هلال احمر ماموریت دیگر هلال احمر را سازماندهی و آموزش افراد بالای 29 سال در تخصص ها و صنوف مختلف ارزیابی و بیان کرد: سازمان امور داوطلبان، این مهم را برعهده دارد و داوطلبان پس از جذب به گروه های مختلفی که حق عضویت پرداخت می کنند، تقسیم می شوند. نخست گروه مهارت که جمعیت هلال احمر از تخصص هایشان در مقاطع مختلف بهره می برد، دوم گروه مشارکت که در امور اجرایی شرکت می کنند، سوم گروه حمایت که اصناف، بازاریان و افراد توانمند را در برمی گیرد که حمایت مالی از فعالیت های هلال احمر برعهده دارند و چهارم گروه هدایت که خدمات فکری و مشاوره ای را ارایه می دهند که استادان دانشگاه، معلمان و نخبگان را شامل می شود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مازندران کمک به امر دارو، درمان و توانبخشی در داخل کشور و ارایه خدمات درمانی و بهداشتی در خارج از کشور را وظیفه ی دیگر این جمعیت دانست و گفت: جمعیت هلال احمر برای انجام این مهم در داخل کشور مرکزهای فوریت های دارویی، توانبخشی، ارتوپدی فنی، فیزیوتراپی و همچنین مرکزهای درمانی تخصصی را در سطح استان ها فعال کرده است و خدمات مورد نیاز را ارایه می کند. در خارج از کشور هم مرکزهای درمانی به معاینه و واکسیناسیون حجاج مبادرت می ورزند. همچنین در بخش دارو و درمان جمعیت هلال احمر 72 ساعت پس از بروز حوادث و سوانح با راه اندازی بیمارستان های سیار و استقرار تیم های درمان اضطرار و بهداشت محیط اضطرار؛ حادثه دیدگان را از خدمات بهداشتی و درمانی بهره مند می سازند.
این عضو خانواده ی بزرگ هلال احمر، جنگ را عرصه ی دیگری برای خدمت رسانی این نهاد عنوان کرد و اظهار داشت: پوشش مصدومان ناشی از جنگ ها و برقراری ارتباط میان اسیران جنگی با خانواده هایشان بر عهده ی جمعیت هلال احمر قرار دارد که در جریان هشت سال جنگ تحمیلی این ماموریت برای اسیران عراقی و هم برای اسرای ایرانی به خوبی انجام شد به گونه ای که جمعیت هلال احمر، از راه کمیته ی بین المللی صلیب سرخ نامه های اسیران را به خانواده هایشان می رساند و دیدارهایی را ترتیب می داد. جستجوی مفقودان بخشی دیگر از وظایف جمعیت هلال احمر است که با همکاری وزارت امور خارجه و جمعیت های ملی سایر کشورها انجام می شود.
مهدی ولی پور با بیان این که 29 دستگاه هستند که با هلال احمر همراهی می کنند، افزود: این ارگان در بحث خدمات خارج از کشور وزارت امور خارجه و سایر نهادهای مرتبط با ما همکاری دارند و در داخل وزارت کشور، استانداری ها و فرمانداری ها به عنوان متولیان مدیریت بحران و همچنین وزارت نیرو، صدا و سیما و رسانه ها در قالب تیم های خبرنگاران بحران، قوه ی قضاییه، نیروی انتظامی، وزارت بهداشت، دانشگاه های علوم پزشکی، شهرداری، اورژانس و آتش نشانی نهادهایی هستند که در موقعیت های بحرانی با جمعیت هلال احمر مشارکت نزدیکی دارند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مازندران پایه کار این جمعیت را بر خدمات داوطلبانه دانست و اظهار داشت: بیش از 90 درصد خدمات و فعالیت هایی که در داخل و خارج کشور ارایه می شود بر دوش نیروهای داوطلب است که در حوزه های مختلف امداد و نجات، درمان اضطرار، پزشکان و کادر درمانی داوطلب و خدمات ایمنی و سلامت به وسیله جوانان انجام می شود و نیروهای کادر بیشتر نقش تسهیل کننده و هماهنگ کننده را بر عهده دارند.
وی با برشمردن برخی اقدامات برای افزایش سرعت خدمات رسانی به حادثه دیدگان گفت: راه اندازی خط بین المللی ندای امداد با شماره ی 112 که حتی امکان تماس با تلفن های همراه بدون سیم کارت هم دارد، نقش موثری در سرعت اطلاع رسانی از حوادث را در نقاط مختلف ایران ایفا می کند. در کنار آن مرکزهای کنترل و هماهنگی عملیات با عنوان EOC در استان ها فعال شده و همچنین تعداد پایگاه ها، شعب و تیم های تخصصی امداد و نجات در محورهای اصلی، حادثه خیز، نقاط کوهستانی و ساحلی افزایش یافته است.
وی استفاده از فناوری های جدید را نیز در راستای افزایش سرعت و کیفیت ارایه خدمات عنوان کرد و بیان داشت: فناوری های جدید چون GPS و نرم افزارهای مختلف مدیریت سوانح، خوشبختانه در حال به روز رسانی و افزایش هستند و نقش موثری در سرعت بخشیدن به امدادرسانی دارند. راه اندازی امداد هوایی در بیشتر مراکز استان برای افزایش سرعت و بهبود کیفیت خدمات رسانی انجام شده است.
مهدی ولی پور جایگاه ایران را در زمینه ی پاسخ به حوادث و سوانح در سطح جهان از میان 189 جمعیت ملی مطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: جمعیت هلال احمر ایران با توجه به پیشینه اش در پاسخ گویی به حوادث، جزو پنج جمعیت ملی قوی در این زمینه است و تنها جمعیت ملی در دنیا به شمار می رود که مسوولیت و مدیریت امداد و نجات در حوادث و سوانح را به عنوان یک سازمان غیردولتی بر عهده دارد، این امر در سایر کشورها یا در قالب یک وزارت خانه ی خاص انجام می شود و یا بر عهده ی نیروهای نظامی آنها قرار می گیرد.
وی با اشاره به این که ایران جزو 10 کشور حادثه خیز دنیا دسته بندی می شود، یادآور شد: با توجه به انتظاراتی که از هلال احمر وجود دارد و برای رسیدن به نقطه ی مطلوب، می بایست که امکانات، تجهیزات و اعتبارات این نهاد نوسازی و بهسازی شود و توسعه یابد که این امر توجه بیشتر دولتمردان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و خیران را طلب می کند.
از:مهسا شریفی(گروه اطلاع رسانی )
پژوهشم**2059**9131



17/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 401]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن