واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری: خرد شدن اراضی کشاورزی از مهمترین مشکلات روستاها است قم - ایرنا - معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: خرد شدن اراضی کشاورزی یکی از مهمترین مشکلات روستاها شمرده می شود.
به گزارش ایرنا، سید ابوالفضل رضوی روز پنجشنبه در دیدار با آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه کشور با اشاره به این که کمترین درآمد خانوار روستایی در سال متعلق به استان سیستان و بلوچستان است، افزود: مساله قانون ارث برای تقسیم اراضی باید طوری تنظیم شود که املاک کشاورزی کمتر مورد خرد شدن قرار گیرد و شاهد ناکارآمدی کشاورزی و افت درآمدها نباشیم.
وی با بیان اینکه در دولت یازدهم توجه خوبی به روستاها شد، ادامه داد: این مناطق با توجه به این که تشکلی نداشته و دور دست هستند معمولا از نقاط دیگر کمتر مورد توجه قرار می گیرند.
رضوی بیان کرد: تعداد روستاهای بالای 20 خانوار کشور بیش از 38 هزار مورد بوده و 24 هزار روستا نیز زیر 20 خانوار و به تعبیری آبادی هستند.
وی افزود: به 99 درصد روستاها و آبادی های کشور برق رسانی شده است ولی از حیث جاده دسترسی مناسب، هنوز این مناطق دارای مشکل هستند که این موضوع سبب تخلیه بسیاری از آن ها شده به طوری که 34 هزار روستا و آبادی در کشور تخلیه کامل شده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: این معاونت در دو سال اخیر برنامه ریزی برای توان افزایی اقتصادی روستاییان داشته است و بررسی ها نشان می دهد مهمترین مشکل روستاییان مساله اقتصادی است که معدل درآمد خانوار روستایی از هزینه این خانوار در کشور کمتر است.
وی ادامه داد: متاسفانه روستاییان حدود 200 هزار تومان در سال در هزینه های خود کم می آورند و در روستاهای 22 استان کشور درآمدها کمتر از هزینه ها است.
وی افزود: کمترین جمعیت روستایی از نظر تعداد و درصد مربوط به استان قم و بیشترین جمعیت روستایی از نظر تعداد استان خراسان رضوی و از نظر درصد استان سیستان و بلوچستان است که 51 درصد این استان را جمعیت روستایی آن تشکیل می دهد.
رضوی مشکل نبود سند ملکی و کشاورزی روستاییان را مورد اشاره قرار داد و گفت: 70 درصد روستایان سند ملکی و روستایی ندارند و بیش از 60 درصد آنان تحت پوشش کمیته امداد امام(ره) و بهزیستی هستند.
وی ادامه داد: دولت تدبیر و امید وظیفه توان افزایی روستاییان را دارد از این رو طرح مشارکت مردم در توسعه اقتصادی را برنامه ریزی کرده ایم و برای این کار از فرمایش رهبر معظم انقلاب در بحث اقتصادی مقاومتی الهام گرفته ایم که قوای کشور بدون فاصله با زمان بندی مشخص موظف به برنامه ریزی برای زمینه سازی حضور فعالان اقتصادی باشند.
وی تاکید کرد: روستاها پایگاه و خاستگاه اقتصاد مقاومتی هستند و باید طرح هایی داشته باشیم که مشارکت اقتصادی مردم را افزایش دهیم، از این رو در روستاها فعالیت های اقتصادی به گونه ای طرح ریزی شده است که هر چه یک روستایی آورده داشت دولت با کارمزد سه درصد به میزان چهار برابر آورده او وام بدهد و در روستاهای مرزی نیز 9 برابر آورده با کارمزد صفر درصد را می دهیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهوری روز پنج شنبه در سفر به قم با جمعی از علما و مراجع تقلید دیدار می کند.
2077/7408/1175
17/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]