واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۷:۵۶ق.ظ)
اختصاص غرفه به برنج تراريخته در نمايشگاه زيست فناوري ايران موج -ايران نخستين کشور دنياست که برنج تراريخته را در سال 1383 به توليد انبوه رساند، اما پس از يک دوره توقف اکنون کشت آزمايشي و محدود برنج تراريخته از سرگرفته شده و توليد انبوه آن از سال آينده آغاز ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، بهزاد قرهياضي با بيان اينکه بيوتکنولوژي کشاورزي در ايران از جايگاه علمي مناسبي برخوردار است، گفت: از حيث تعداد مقالات ارائه شده در سطح منطقه خاورميانه در رتبه اول هستيم، اما از لحاظ کيفيت مقالات در دنيا هنوز به جايگاه دلخواه دست نيافتهايم.
وي افزود: ايران سالهاست در زمينه توليد محصولاتي چون واکسنهاي انساني و دامي فعال است و در تامين بسياري از خودکفا شده است و واکسنهايي چون فلج اطفال، اوريون، سرخک، و ثلاث را در داخل توليد ميکنيم رئيس پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي ايران با اشاره به اينکه در زمينه توليد واکسنهاي دامي نيز موفق عمل کردهايم گفت: موسسات سرمرازي و انستيتو پاستور در اين زمينه پيشگام هستند.
قرهياضي برخي دستاوردهاي حاصل از زيست فناوري در زمينه کشاورزي را معرفي و اظهار کرد: اکنون بذر اوليه سيبزمين (ميني تيوبر) از طريق کشت بافت در کشور توليد ميشود و قابليت صادرات هم دارد. هسته اوليه بذر اين سيبزمينيها عاري از بيماري و ويروس هستند.
وي ادامه داد: در زمينه سلولهاي بنيادين و حيوانات ترارريخته نيز توفيقاتي حاصل شده که بزغالههاي «شنگول»، «منگول» و «حبه انگور» از اين جملهاند و در شير آنها مولکولهاي با اهميت پزشکي وجود دارد.
رئيس پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي ايران با بيان اينکه ايران نخستين کشور دنياست که برنج تراريخته را در سال 1383 به توليد انبوه و در سال 84 به مرحله کشت رساند، گفت: متاسفانه با روي کار آمدن دولت نهم و دهم عقبگرد داشتيم ولي اکنون کشت آزمايشي و محدود برنجهاي تراريخته از سر گرفته شده و توليد انبوه آن را طي سالهاي آينده آغاز ميکنيم.
قرهياضي با بيان اينکه در محصولات تراريخته از هيچ گونه سمي استفاده نميشود، اظهار کرد: علاوه بر سلامت، تراريختهها از نظر اقتصادي نيز به صرفه است و محصول بيشتري ميدهد.
بر اساس اين گزارش، سومين جشنواره زيست فناوري ايران از 31 ارديبهشت تا 2 خرداد ماه در محل دائمي نمايشگاه بينالمللي تهران برپا ميشود. در اين نمايشگاه غرفه که برنج تراريخته اختصاص خواهد داشت که بازديدکنندگان ميتوانند به آن مراجعه کنند.
سومين جشنواره و همايش زيست فناوري ايران با شعار «زيست فناوري: امنيت غذايي، سلامت، محيط زيست و توسعه پايدار توسط ستاد توسعه فناوري ج. ا. ا 31 ارديبهشت تا 2 خرداد در نمايشگاه بينالمللي سالن خليج فارس برگزار ميشود علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بيشتر ميتواند به سايت www.iranbiotechdc.ir مراجعه نمايد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]