واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس پژوهشکده فناوری نانو مازندران: پیشرفته ترین روش تصفیه شیرابه پسماند جهان در مازندران عملیاتی شد نوشهر - ایرنا - رییس پژوهشکده فناوری نانو مازندران با اشاره به موفقیت آمیز دانستن نخستین تصفیه خانه شیرابه پسماند در مازندران با استفاده از نانو فیلتراسیون ازعملیاتی شدن پیشرفته ترین روش تصفیه شیرابه های پسماند جهان در مازندران خبر داد.
محسن جهانشاهی روز چهارشنبه در همایش توسعه کاربردی فناوری نانو در مدیریت شهری در نوشهر گفت : نخستین تصفیه خانه شیرابه پسماند کشور با استفاده از فرآیند نانو فیلتراسیون ترکیبی در منطقه کیاسر ساری با موفقیت عملیاتی شد.
وی تصریح کرد : در این روش 70 متر مکعب در روز شیرابه زباله تصفیه و به 95 درصد آب مصرفی تبدیل و مابقی پنج درصد آن در مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد: این نانو فیلترها بومی و فرمول آن منحصر به فرد است که بعد از 30 ماه تعویض می شود.
رییس پژوهشکده فناوری نانو مازندران با ابراز خشنودی از دستیابی به فن آوری مقابله با معضل زباله و شیرابه های آن که تهدیدی در مازندران به شمار می رود، افزود: با اعتباری حدود 200 میلیارد ریال و احداث سه مرکز در غرب، مرکز و شرق مازندران تمامی شیرابهای پسماندهای مازندران بدون برجا گذاشتن هیچگونه مواد مضری برای محیط زیست، تصفیه خواهد شد.
جهانشاهی گفت: این پروژه و طرح با برخورداری از آخرین دانش فناوری نانو توانست در جشنواره علم تا عمل رتبه نخست کشور را کسب کند که این بیانگر اهمیت و موفقیت آن در کشور است.
وی با اشاره به رتبه هشتم ایران در تولید علم در جهان گفت: در حوزه پژوهش و فناوری نیز با تجاری سازی و ثبت اختراع به دنبال افزایش ارتقای کشور هستیم و در این راستا می توانیم با همکاری اعضای هیات علمی و مساعدت مسوولان و تامین اعتبارات لازم به جایگاه بالاتری در صنعت و فناوری کشور دست یابیم.
رییس پژوهشکده فناوری نانو مازندران افزود: با توجه به ویژگی و مزیت های منحصر بفرد این طرح، پیشنهادهای مختلفی از کشورهای همسایه و استانهای تهران، سمنان، اصفهان و قزوین به دستمان رسیده است که در حال مذاکره برای اجرایی کردن آن هستیم.
مشاور استاندار و مدیرکل آموزش و پژوهشی استانداری مازندران نیز در این نشست با اشاره به چالش های پیش روی توسعه استان، پسماند را یکی از بحران های استان عنوان کرد و گفت: با توجه به تاکید استاندار و سیاست دولت یازدهم برای حل این بحران باید با هم اندیشی در راستای رفع این معضل از آخرین دانش فناوری نانو بهره گرفته شود.
لطف الله آجودانی تصریح کرد: در این راستا با حضور اعضای شورای شهر و شهرداری استان این نشست برگزار شد تا با همسویی سیاست های اجرایی بتوانیم این طرح را که به صورت پایلوت به صورت صد در صد موفقیت آمیز در طول یکسال در کیاسر ساری اجرا شد در سایر نقاط مازندران نیز اجرایی کنیم.
وی با اشاره به انتخاب این طرح به عنوان پروژه برجسته علم و عمل در کشور افزود: در بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه، این طرح نیز مورد نظر و تایید ایشان قرار گرفت، از این رو برای اجرای شدن آن در استان علاوه بر تامین اعتبار استانی به دنبال تامین اعتبار ملی هستیم.
رییس شورای اسلامی مازندران نیز در این همایش طی سخنانی با توجه به نقش و جایگاه شوراها در بهره گیری از فرصت ها و رفع مشکلات جامعه، گفت: باید به مشکل پسماند توجه ویژه ای صورت گیرد در این زمینه نیز مصمم هستیم از دانش و ظرفیت استان بهره بگیریم.
حمیدرضا افراشته افزود: در هفته شوراها نخستین نشست این همایش در استان برگزار شد تا در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت مشکلاتی که وجود دارد هرچه زودتر بر طرف شود.
رییس شورای اسلامی مازنداران به همکاری و مساعدت شوراها و شهر داری ها برای هرچه زودتر اجرایی شدن این طرح تاکید کرد.
مریم پروین مسوول برگزاری این همایش نیز در سخنانی هدف از برگزاری این نشست را آشنایی و آگاهی هرچه بیشتر مدیران شهری با ویژگی ها منحصر بفرد و پیشرفته تصفیه شیرابه پسماندها ذکر کرد و گفت با اقدام می توانیم در جهت حفظ محیط زیست مازندران گام های شایسته و اثر گذاری برداریم.ک/2
1295/ 1501/6097
16/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]