تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845915237




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آشنا كردن صحيح كودكان با مفاهيم ديني


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
آشنا كردن صحيح كودكان با مفاهيم ديني




برخي والدين بر اين باورند كه كودكان را بايد تا رسيدن به سن بلوغ رها كرد و پس از آن آنها را ملزم به اجراي وظايف ديني‌شان كرد.





روزنامه قانون - علي روستايي: برخي والدين بر اين باورند كه كودكان را بايد تا رسيدن به سن بلوغ رها كرد و پس از آن آنها را ملزم به اجراي وظايف ديني‌شان كرد. كاملا واضح است كه چنين روشي، موفقيتي در پي نخواهند داشت چرا كه آموزه‌هاي ديني و حتي اجتماعي، تربيتي را بايد هم از نخست به كودكان آموزش داد.

در اين راه نيز اولين گام آموزش الگو سازي براي آنان است چرا كه كودكان قادر به درک مفاهیم انتزاعی دینی نیستند لذا باید نمونه‌های عملی از رفتارهای درست انسانی را در اختیارشان قرار داد و ارزش‌ها و آموزه‌ها را تنها از طريق نگاه كردن و آموزش‌هاي عيني به آنان منتقل كرد.


آشنا كردن صحيح كودكان با مفاهيم ديني



در ضمن بحث و پرسش و پاسخ درباره الگوهای رفتاری متناسب با سطح تحول ذهنی کودک می‌تواند بسیار مفید باشد. والدین و به طور کلی نظام‌هاي آموزشی باید کودکان را در دقایق تحول‌شان بشناسند و متناسب با آن تجویز مناسب را ارائه کنند. اصل در نظر گرفتن مرحله تحولی کودک مهم‌ترین نکته در آموزش است.   

همان‌طور كه اشاره شد بسیاری از یادگیری‌های کودکان از طریق مشاهده صورت می‌گیرد، هرچند که در وضعیت ایده آل انتظار همه والدین و نظام آموزشی این است که کودکان و نوجوانان در وضعیت ارتکاب جرم، خویشتندار باشند، ولی نمی‌توان از کودک انتظار داشت که به طور مداوم در محیط های آلوده و در شرایط جرم و گناه قرار گیرد ولی به سمت دین گرایش پیدا کند.

بنابراين در ابتدا خانواده مهم‌ترين ركن آموزش و پرورش تعاليم آسماني است. والدين نمي‌توانند خود وظايف شرعي‌اشان را درست و صحيح انجام ندهند اما از كودك توقع نظم در وظايف ديني داشته باشند. آنها بايد الگويي مناسب براي فرزندان خود باشند. در درجه دوم مدارس و اجتماع بايد به فراگيري اين آموزه‌ها كمك كنند. كودكي كه در خانه و اجتماع الگويي مناسب براي خويش دارد راحت‌تر مي‌تواند در راه صحيح قدم بگذارد.

قدم بعدي آموزش گام به گام دور از تعجيل و مناسب با درك دروني كودكان است. اگر پيام تربيتى با سرعت و تعجيل و بدون درنظر گرفتن فرصت درون سازى از جانب كودك به او ارائه شود، اثر آن پايدار و مانا نخواهد بود. بنابراين، بهتر است كودك هر چيزى را هرچند اندك باشد، خوب ياد بگيرد و هضم و جذب كند.

در تعالیم اسلامی، توصیه‌های فراوانی در زمینه آموزش تدریجی مسائل دینی آمده است. همچنين به آسان‌گيري در آموزش  مسائل ديني توصيه‌هاي بسيار شده است. لذا در دوران خردسالی، در نماز باید به گونه‌ای عمل كنیم كه كودك احساس خستگی نكند.  نباید نماز را برای او سنگین و كسل‌كننده بسازیم. به مصلحت اوست كه نمازها را با ذكرهای طولانی و ركوع و سجودهای خسته كننده، طولانی نكنیم. حتی سفارش شده اگر كودكي همزمان با شما به اقامه نماز برخاسته است نمازتان را سریع‌تر بخوانید و از برخی كارهای مستحبی صرف نظر كنید.

 توجه داشته باشید كه او كودك است و حال و روحیه شما را ندارد، به ویژه كه از حالات و رفتار شما سردرنمی‌آورد و معنای عبارات شما را نمی‌فهمد. درين‌باره از«انس بن مالك» روایت شده است كه:  پیامبر اكرم(صلی ا... علیه وآله) نمازشان از همه كامل‌تر و كوتاه‌تر بود.
همچنين اگر كودك در هنگام اقامه نماز دچار اشتباهي شد مسئله را طوري براي او مطرح كنيد كه او نا اميد و دلزده نشود بلكه با حالتي ملايم به او يادآور شويد كه در فلان قسمت او اشكال دارد و بايد آن را به تدريج رفع كند و گفته شود كه خداوند بسيار مهربان است و اين اشتباهات كوچك را مي‌بخشد پس ناراحت نباش و سعي كن تا اشكالت را رفع كني. برخورد با كودك در آموزش مسائل ديني از اهميت بسياري برخودار است بسيار مراقب رفتار خود باشيد تا كودك‌تان دلزده نشود.







تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 262]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن