واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیر زارعت جهاد کشاورزی: امسال 30 هزار تن گندم در قم برداشت می شود قم - ایرنا - مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: پیش بینی می کنیم با توجه به شرایط امسال مزارع، حدود 30 هزار تن برداشت گندم داشته باشیم.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی قم، مجید حمیدی روز چهارشنبه در این زمینه افزود: مقداری از این گندم ها به عنوان بذور خود مصرفی برای کشاورزان در نظر گرفته خواهد شد و کشاورزان مازاد محصول خود را تحویل سیلو خواهند داد.
وی اضافه کرد: برخی از مزارع نیز جهت تولید بذر در نظر گرفته شده بود که امسال پیش بینی شده حدود دو هزار تن تولید بذر در طبقات پرورشی، مادری و گواهی شده در استان قم داشته باشیم که بخشی از این بذور در خود استان مصرف شده و برخی دیگر به استان های دیگر صادر می شود.
وی با بیان اینکه اواخر اردیبهشت ماه تا اوایل خرداد، فصل برداشت یک محصول استراتژیک در استان قم است، پیش بینی کرد: حدود 25 هزار تن گندم تحویل سیلوها و مراکز نگهداری گندم در استان قم شود.
* پرداخت به موقع وجوه کشاورزان
حمیدی گفت: محصول گندم دسترنج یکساله کشاورزان است، لذا تلاش داریم با هماهنگی بانک کشاورزی، در کمترین زمان ممکن وجوه کشاورزان را پرداخت کنیم.
وی اظهار داشت: تلاش داریم با برنامه ریزی درست و ایجاد تسهیلات لازم برای کشاورزان، کل گندم تولیدی کشاورزان قمی تحویل سیلوهای ذخیره سازی گندم شود.
* خرید هرکیلو گندم به قیمت 1150 تومان
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دستورالعمل خرید گندم توسط هیات وزیران مصوب و توسط وزیر جهاد کشاوزی به سازمان ها ی ذیربط ابلاغ شده است.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی قم تاکید کرد: قیمت خرید برای گندم استاندارد که افت چهار درصد مفید و دو درصد غیر مفید دارد، یک هزار و 150 تومان در نظر گرفته شده است که بر اساس کیفیت گندم، قیمت متفاوت است و هر چه گندم خلوص بیشتری داشته و پاک تر باشد، قیمت بالاتری دارد.
* گندم تولیدی قم از کیفیت نسبتا بالایی برخوردار است
وی در ادامه سخنان خود گفت: طبق آزمایش های صورت گرفته بر روی گندم های استان قم، مشخص شده است که گندم تولیدی قم از کیفیت نسبتا خوبی برخوردار است و به لحاظ درجه کیفی در بین گندم های با کیفیت قرار دارد.
وی گفت: در برخی مواقع این گونه تداعی می شود که گندم های وارداتی از کیفیت بالایی برخوردار است، بررسی ها نشان داده است که گندم های وارداتی از زمان برداشت و حمل به داخل کشور، بیش از یکسال از زمان تولید آن می گذرد که این زمان برای گندم تولید داخل بسیار کمتر است.
حمیدی ادامه داد: بنابراین مقایسه کیفی گندم وارداتی و تولید داخل در شرایط یکسان از نظر زمان برداشت تا مصرف باید انجام شود.
وی تصریح کرد: با هماهنگی های صورت گرفته با بانک کشاورزی به عنوان بانک عامل پرداخت وجوه گندم، از زمانی که گندم کشاورز در سیلو یا در انبارهای عاملین خرید تخلیه می شود، پس از ارائه گزارش به بانک به سرعت از طریق سیستم بانکی وجه مورد نظر به صورت آنلاین به حساب کشاورز واریز می شود که این پروسه کمتر از یک روز طول خواهد کشید.
وی افزود: شرکت غله و خدمات بازرگانی به عنوان عامل خرید گندم در کشور انتخاب شده است و سازمان تعاونی روستایی نیز به عنوان مباشر در خرید گندم کشاورزان و روستاییان با این شرکت همکاری دارد.
وی بیان داشت: در استان قم برای اینکه تسهیلات لازم برای کشاورزان دیده شود و آنان بتوانند با کمترین هزینه گندم را تحویل دهند، همراه با سیلوی استان قم در ابتدای جاده اراک، مراکزمتعددی (تعاونیهای روستایی) به عنوان مباشر خرید، نزدیک به مزارع تولید به عنوان عاملین خرید گندم انتخاب شده اند.
حمیدی ادامه داد: اکیپ های فنی از طرف سازمان جهاد کشاورزی در خصوص کنترل ریزش و نظارت بر برداشت گندم برای نظارت به مزارع اعزام می شوند و کشاورزان نیز باید اهتمام داشته باشند که نظارت بر برداشت کمباین و انتخاب کامیون های استاندارد با محفظه بار سالم جهت حمل، باعث کاهش ضایعات و ریزش محصول با ارزش گندم می شود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: کشاورزان گندم تولیدی خود را به صورت کامل به سیلوها تحویل دهند و مطمئن باشند که وجوه آنها در حداقل زمان ممکن پرداخت خواهد شد. ک/1
/2085/ 1175
16/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]