واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: از استاد مظهر خالقی تا پخش زنده اجرای موسیقی ارکستر فلارمونیک سنندج - ایرنا- نخستین جشنواره فرهنگ و هنر اقوام ایرانی که اکنون در سنندج در جریان است به مانور فرهنگی و نمایش اتحاد، انسجام و یکپارچگی اقوام ایرانی تبدیل شده و پردیس سینمایی بهمن سنندج این روزها محلی برای شنیدن آواها و نغمه های اقوام ایرانی است.
به گزارش خبرنگار ایرنا قرار بود در این جشنواره از استاد مظهر خالقی از هنرمندان پیشکسوت استان کردستان که اکنون در سلیمانیه عراق ساکن است نیز تجلیل شود که این موضوع بسیاری از طرفداران این هنرمند برجسته کُرد را به محل برگزاری جشنواره کشانده بود.
نایب رییس خانه هنرمندان کشور در سخنرانی آیین آغاز به کار این جشنواره به موضوع دعوت از استاد خالقی اشاره کرد و گفت: او پیشتر از سوی کشور ترکیه برای حضور در مراسمی فرهنگی دعوت شده بود و اکنون در آن کشور به سر می برد.
حمیدرضا اردلان که خود اهل سنندج است افزود: از استاد خالقی قول گرفتیم که در زمان برگزاری جشنواره برای دقایقی از طریق تماس تلفنی و یا ویدیویی با وی به گفت و گو بپردازیم.
وی از آمدن استاد خالقی به کردستان در سال 94 اشاره کرد و گفت: این هنرمند برجسته کُرد امسال به استان کردستان سفر می کند.
او از اینکه فضای فرهنگی کردستان آن گونه منقلب شده که فرزندان این آب و خاک در خارج از کشور می توانند به راحتی رفت و آمد کنند از دولت تدبیر و امید و استاندار کردستان قدردانی کرد.
پردیس سینمایی بهمن سنندج که مکان برگزاری بخش موسیقی جشنواره فرهنگ و هنر اقوام ایرانی است با جمعیت انبوهی از طرفداران موسیقی اصیل ایران زمین روبرو است که کمبود جا را به وضوح می توان دید و احداث سالنی بزرگ برای پوشش این جمعیت یکی از مطالبات مردم حاضر در محل جشنواره است.
در این پردیس همچنین دو نمایشگاه سازهای سنتی از آثار رحمت آیینی و تندیس خیال که مجموعه آثار عکس و شعر اسماعیل کشتکار است برپا شده و تا پایان جشنواره برای بازدید عموم دایر است.
استاندار کردستان شامگاه سه شنبه از آثار این دو نمایشگاه دیدن کرد و همچنین به تماشای اجرای برنامه گروه ارکستر فلارمونیک کردستان در سینما بهمن نشست.
اجرای این ارکستر از سوی صدا و سیمای مرکز کردستان به صورت زنده به روی آنتن رفت که این حرکت از سوی علاقمندان به موسیقی مورد توجه قرار گرفت و از این حرکت صدا و سیما و مدیریت جدید آن قدردانی کردند و از آن به عنوان انقلابی در حوزه فرهنگ و هنر کردستان نام بردند.
این حرکت صدا و سیما همچنین در شبکه های اجتماعی نیز بازتاب خوبی داشت و آن را ناشی از تزریق تفکر جدید مدیر بومی و اهل موسیقی می دانند که توانسته طلسم نشان دادن آلات موسیقی را بشکند و آن را در رسانه ملی به نمایش بگذارد.
همچنین در قالب این جشنواره، خانه کُرد سنندج نیز میزبان نمایشگاه پوشش و لباس اقوام ایرانی است که در قالب 15 غرفه پوشش محلی به نمایش در امده است.
لباس و پوشاک اقوام ایرانی در رنگ ها و شکل های مختلف و مربوط به حال و گذشته ساکنان ایران زمین در این نمایشگاه در معرض دید گذاشته شده که اصالت و فرهنگ مردمان این دیار را می رساند.
آثار این نمایش به منظور آشنایی نسل جوان با فرهنگ و هویت خود و همچنین پوشش و لباس اصیل می تواند بسیار تاثیر گذار باشد و جا دارد از این دست نمایشگاه به صورت مداوم و مستمر در تمام استان ها برگزار شود.
در این جشنواره 19 گروه برگزیده موسیقی اقوام و 15گروه برتر لباس اقوام ایرانی حضور دارند و همچنین پنل ها و نشست های تخصصی نیز با حضور اساتید و صاحبنظران داخلی و خارجی در حاشیه این جشنواره برگزار می شود.
اساتیدی از کشورهای کوبا، پاکستان، هند، آلمان، انگلستان، فنلاند، ارمنستان و رومانی نیز در این جشنواره حضور دارند و پنل های تخصصی با حضور این اساتید برگزار می شود.
این جشنواره تا 17 اردیبهشت دایر است و بخش موسیقی آن در پردیس سینمایی بهمن اجرا می شود و بخش لباس نیز در خانه کرد به نمایش گذاشته شده است.ک/4
3033/1904
16/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]