تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829957562




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استفاده از ظرفيت‌هاي سنتي در مديريت منابع آب


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۹:۴۸ق.ظ)
استفاده از ظرفيت‌هاي سنتي در مديريت منابع آب موج - استاد دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه تهران گفت: به نظر من هنوز هم ظرفيت‌هاي سنتي متعددي در کشور وجود دارد که با استفاده از آنها مي‌توان منابع آب را مديريت کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد احمد فيروزآبادي در نشست «نقش باورها، ارزش‌ها و سرمايه اجتماعي در حکمراني آب» که در خانه انديشمندان علوم انساني برگزار شد، بيان کرد: بر اساس مطالعه‌اي که در جنوب کشور روي نظام‌هاي بهره‌برداري داشتم، نظام‌هاي مبتني بر «بيت» بسيار موفق بودند.
وي افزود: بيت يکي از کوچکترين نظام‌هاي عشيره‌اي خوزستان است که بين 12 تا 20 خانوار در آن جا مي‌گيرند و افراد ارتباطات نزديکي با هم دارند.
استاد دانشگاه علوم اجتماعي دانشگاه تهران عنوان کرد: اين نظام سنتي توانسته مردم را در سطح نظام‌هاي بهره‌برداري 50 هکتاري در کنار يکديگر جمع کند. اين نظام‌ها، سرما‌يه‌هاي اجتماعي درون‌ گروهي هستند که يک هدف اقتصادي يعني کشت را دنبال مي‌کنند.
وي ادامه داد: اين تجربه به خوبي نشان مي‌دهد که در مديريت آب هم مي‌توان از وجود چنين ساختارهايي بهره برد.
فيروزآبادي بر اين باور است که شيوه‌هاي مبتني بر حضور افراد معتمد و اجماع جمعي، سبب مي‌شود که يک نظام بهره‌برداري، بدون کمترين نزاع و درگيري مديريت شود.
وي با اشاره به اينکه آب يک کالاي عمومي است، گفت: انسان‌ها مي‌توانند بدون توجه به حقوق ديگران، از اين کالاي عمومي بهره‌برداري کنند و حتي به هشدارها در زمينه‌ کمبود اين منبع عمومي توجه نکنند. مثلا وقتي که هوا آلوده است و اعلام مي‌شود که ماشين‌ها به خيابان‌ها نيايند، افراد مي‌توانند بدون توجه ماشين به خيابان بياورند.
اين استاد دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه تهران، اخلاق مدني و روحيه شهروندي را عامل موثري براي حفظ منافع جمعي معرفي کرد و افزود: اگر خودمان پليس خودمان باشيم، مي‌توانيم منابع را حفظ کنيم. در غير اين صورت، با برخورد فيزيکي مسئله آب حل نمي‌شود و بايد به عدد انسان‌هاي روي زمين، پليس داشته باشيم تا شايد بتوانيم به هدف خود برسيم.
وي تاکيد کرد: برخورد فيزيکي در بحث‌هاي اجتماعي جايي نداشته و با چنين رفتارهايي نمي‌توان مسايل را ساماندهي کرد.
فيروزآبادي با اشاره به وجود سابقه وقف در مسئله آب، عنوان کرد: وقف يک حرکت دگر دوستانه بوده و قوانين سختگيرانه‌اي دارد. از اين پتانسيل مي‌توانيم در نهادهاي کارآفريني و اجتماعي و هم در بحث سرمايه اجتماعي استفاده کنيم.
وي افزود: بدون مشارکت مردم نمي‌توان مسئله آب را ساماندهي کرد. در شهر تهران با تمام مشکلاتي که در زمينه تردد وجود دارد اگر مردم به اين اجماع نرسند که حداقل قوانين موجود را بايد رعايت کنيم، هرج و مرج بر آن حاکم مي‌شود.
اين استاد دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه تهران بر اين باور است که آموزش و پرورش مي‌تواند در حل مشکل آب تاثيرگذار باشد. ضمن آنکه هنوز خانواده به عنوان يک سلول اجتماعي در ايران دست نخورده بوده و بالاترين ضريب اعتماد به بنيان خانواده جهان –به گواه گزارشات بين‌المللي- در خانواده‌هاي ايراني وجود دارد.
وي تاکيد کرد: هنوز بالاترين ميزان رضايت از خانواده در ايران وجود دارد و اين بزرگترين سرمايه‌اي کشور است زيرا نهاد جامعه‌پذيري در آن شکل مي‌گيرد.
فيروزآبادي با اشاره به نقش بالاي زنان در سازماندهي ارزش‌ها و باورهاي مرتبط با آب، استفاده از ظرفيت‌هاي مذهبي و مناسکي را براي سياستگذاران آب کشور بسيار جدي توصيف کرد.
وي تاکيد کرد: گروه‌هاي مرجع مثل ورزشکاران و غيره هم مي‌توانند در موضوع آب نقش ايفا کنند. اصناف و صنايع، بخش‌هاي خدماتي، اداري، کشاورزي و باغداري هم در رده‌هاي بعدي هنجارسازي براي مقوله آب قرار خواهند داشت.
اين استاد دانشگاه علوم اجتماعي با تکيه بر نظر صاحبنظران قديمي آب، گفت: «نسق زراعي» يکي از شيوه‌هاي سنتي موثر در مديريت منابع آب کشور است.
وي افزود: در بسياري از نقاط کشور هنوز اين شيوه‌هاي سنتي کاملا از بين نرفته و مي‌توان با استفاده از شيوه‌هاي سنتي، از نزاع‌هاي اجتماعي جلوگيري کرد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن