واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو کمیسیون صنایع مجلس اعلام کرد: اولین خریدار خودروی چینی آخرین صاحب آن است تهران- ایرنا- نماینده مردم شهریار در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از کیفیت بسیار پایین خودروهای چینی در ایران گفت: متاسفانه اولین خریدار، آخرین صاحب این خودروها است.
حسین گروسی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره خودروهای چینی و فروش آن با قیمتی بالا در بازار کشور اظهار داشت: نگهداری خودروهای چینی بسیار پرهزینه بوده ومتاسفانه اولین خریدار خودروی چینی آخرین صاحب آن خواهد بود.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب بارها فرموده اند که به دنبال تولید ملی باشید و اگر ما می خواهیم خودرویی وارد کنیم باید حداقل کیفیت خوبی داشته باشد، ولی باید کیفیت خودروهای تولید داخل را نیز افزایش دهیم.
نماینده مردم شهریار در مجلس با انتقاد از کیفیت بسیار پایین خودروی دنا تصریح کرد: باید کیفیت خودروهای داخلی را افزایش دهیم و از طرفی نیز باید با کشورهای دیگر مانند چین، فرانسه، آلمان، کره و یا ژاپن محصولی مشترک تولید کنیم ولی آنها باید حداقل 50 درصد در ایران سرمایه گذاری کنند.
وی تصریح کرد: یعنی بدانیم و مطمئن باشیم که قطعات و ریشه آن خودرو در داخل کشور وجود خواهد داشت نه اینکه خودرویی با ظاهر و پلت فرم زیبا باشد ولی وقتی فردی آن را خریداری می کند، اولین ایرادش این باشد که صاحب اول و آخرش خودش است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه در زمان تحریم، خودروی تیبا در داخل کشور طراحی شد، خاطر نشان کرد: باید برای برداشته و یا برنداشته شدن تحریم ها فکری کرد و درباره تمامی حالت ها راهکار مشخصی داشت.
وی یادآوری اینکه مردم ایران سال ها خودروی پیکان سوار می شدند، افزود: تا روز آخری که این خودرو از خط تولید خارج شد، حتی نتوانستیم برف پاک کن آن را تغییر دهیم اما در زمان تحریم چند خودروی جدید را طراحی کردیم.
گروسی با تاکید بر اینکه باید برای ورود و همکاری شرکت های خودروسازی مختلف که خواهان حضور در ایران هستند شرط گذاشت که حداقل 50 درصد در صنایع خودروسازی ایران سرمایه گذاری کنند، گفت: باید دو یا سه شرکت بزرگ و مهم دنیا در ایران حضور داشته باشد و محصولات خود را تولید کنند تا از ایران به دیگر کشورها صادر شود.
وی با تاکید بر اینکه نباید خودروی بی کیفیت و غیراستاندارد وارد کشور شود، تصریح کرد: البته شاید خودرویی که وارد کشور می شود استاندارد هم داشته باشد، اما وقتی که این خودرو وارد کشور می شود و قطعه اش وجود ندارد، چنین خودرویی ارزش نخواهد داشت.
نماینده مردم شهریار در مجلس با ابراز تاسف نسبت به اینکه مردم برای پیدا کردن یک قطعه خودروی سمند سختی های فراوانی را متحمل می شوند، اظهار داشت: خودرهای چینی نیز چون خدمات پس از فروش مناسبی ندارند به همین دلیل مردم را با مشکلات فراوانی رو به رو کرده اند.
وی با بیان اینکه در مذاکرات اخیر ایران خودرو با شرکت پژو فرانسه نیز موضوع سرمایه گذاری این شرکت در کشورمان مطرح شده است، خاطر نشان کرد: متاسفانه شرکت پژو چون درگذشته در ایران سرمایه گذاری نکرده بود پس از اجرای تحریم ها از ایران رفت، اما این بار ما از آنها خواستیم که حداقل 50 درصد در ایران سرمایه گذاری کرده و 3 خودروی روز این شرکت در کشورمان تولید و از مبداء ایران به دیگر کشورها صادر شود.
عضو کمیسیون صنایع با رد وابستگی صرف به محصولات دیگر کشورها تصریح کرد: واردات خودرو بصورت آماده و نهایی به کشور با اقتصاد مقاومتی، علمی و مدیریتی سازگار نیست.
وی با یادآوری این موضوع که صنایع خودروسازی ایران از سال 1370 در مسیر پیشرفت حرکت کرد، گفت: پیش از انقلاب اسلامی تا سال 70 ما محصولات شرکت تالبوت انگلستان را مونتاژ می کردیم، اما امروز با وجود تحریم ها توانسته ایم کارهای خوبی را در صنعت خودروسازی مشاهده کنیم.
گروسی افزود: شرکت های خودروسازی باید پلت فرم های جدید را که خواست مردم است طراحی کنند.
**احتمال سوء استفاده از اسقاط خودروهای قدیمی وجود دارد
عضو کمیسیون صنایع معادن مجلس با تایید سوء استفاده برخی افراد از اسقاط خودروهای قدیمی و جایگزینی آنها با خودروهای وارداتی لوکس افزود: این موضوع باید بررسی بیشتری شود، اما اصل اینکه هر وارد کننده ای باید به جای یکی، 4 خودرو را اسقاط کند، کار بسیار خوبی است ولی این سازوکار خوبی برای واردات نیست.
وی تصریح کرد: البته خودروسازان داخلی نیز می تواند خودروی اسقاطی گرفته و به جای آن خودروی صفر تحویل بدهند تا برای اقتصاد کشور مفید باشد.
سیام**9103**1449
15/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]