واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نیاز آب شرب شهرها و روستاهای مازندران سالانه 400 میلیون مترمکعب است ساری - ایرنا - مدیرعامل شرکت آبفای شهری مازندران نیاز سالانه آب شرب شهرها و روستاهای این استان را 360 تا 400 میلیون مترمکعب اعلام کرد.
به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی این شرکت محمد ابراهیم یخکشی در جلسه مشترک با مدیرکل صدا و سیمای مرکز مازندران گفت : بخش اعظم این مقدار از طریق آب زیرزمینی تامین می شود اما با توجه به محدودیت هایی که در برداشت آب زیرزمینی به ویژه از لحاظ کیفی داریم ریل گذاری تامین آب از طریق سدها در استان آغاز شد.
وی افزود : هم اکنون سه طرح مهم با حجم حدود 80 میلیون متر مکعب در شهرهای رامسر ، کتالم ، سادات شهر از سد میجران ، شهرهای گروه الف از سد البرز و شهر ساری از سد شهید رجایی در دست اجرا است و این دولت اعتبار خیلی خوبی در دو سال گذشته برای این طرح ها اختصاص داده و این امر سبب شد تا ما بتوانیم در آینده بسیار نزدیک از یک سوم از ظرفیت تصفیه خانه آب شرب ساری به میزان 500 لیتر در ثانیه برای شهروندان ساروی استفاده کنیم .
وی با اشاره به ضرورت طرح های مهار آب در مازندران به ویژه احداث سدهای مخزنی گفت : برای تامین آب کشاورزی و شرب استان راهی جز تامین آب از طریق سدها نداریم و برای این مهم برنامه ریزی شده تا 40 درصد از آب های سطحی استان در یک برنامه 15 ساله مهار شود .
وی بابیان اینکه سدها در استان ازتوجیه اقتصادی بسیار بالایی برخوردار هستند که یک نمونه خوب آن می توان از سد شهید رجایی نام برد گفت : این سد هم اکنون در بخش کشاورزی ، شرب ، تولید برق ، کنترل سیلاب و گردشگری در مرکز استان نقش محوری دارد .
رئیس هیات مدیره آب منطقه ای مازندران یکی از ویژگی های مهم منابع و تاسیسات آبی استان را ظرفیت بالای گردشگری آنها دانست و گفت : ما بدون آنکه تبلیغی انجام دهیم و دعوتی ازمردم داشته باشیم سالانه میلیون ها نفر بخشی از اوقات فراغت خود را در کنار این تاسیسات می گذارنند که نمونه بارز آن سد شهید رجایی و سد البرز و بسیاری از چشمه های آب معدنی و گرم استان از جمله چشمه آب گرم منحصر به فرد لاریجان می باشد که البته در حال حاضر شرایط آنها برای گردشگری مناسب نیست و نیازمند سرمایه گذاری در این بخش هستیم .
یخکشی امر مدیریت منابع آب در استان را بسیار دشوار اعلام کرد و گفت : در سال های اخیر به دلیل افزایش سطح زیر کشت ، رشد جمعیت به ویژه ورود جمعیت توریست و توسعه صنعت و خدمات نیاز آبی استان افزایش پیدا کرده و زیرساخت های این بخش چه در بخش مهار آب و چه در بخش شبکه های انتقال و چه دربخش آبرسانی متناسب با نیاز استان توسعه نیافته ، از سویی کشاورزی ما عمدتا به روش سنتی انجام می گیرد و زمان کشت ما در استان در فصل گرما آن هم کشت هایی که به آب زیاد نیاز دارد انجام می گیرد لذا مدیریت آب همراهی مردم و دستگاه اجرایی را می طلبد که انتظار داریم رسانه ها در این بخش ما را کمک کند .
مدیر عامل آب منطقه ای مازندران با تاکید بر ضرورت نگهداری و بازسازی تاسیسات آب و تامین هزینه های مربوط به انتقال و توزیع آب در استان ، از بهره برداران خواست نسبت به پرداخت حقوق دولت در این بخش اقدام نمایند.ک/1
6097
15/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]