تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836950670
در یک پژوهش اقتصادی بررسی شد: نامعادله رشد بدون اشتغال
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: در یک پژوهش اقتصادی بررسی شد: نامعادله رشد بدون اشتغال
بررسی یک پژوهش اقتصادی نشان میدهد طی سالهای 1384 تا 1392 سیاستهایی در زمینه ایجاد اشتغال اتخاذ شده است که بهرغم تاثیرگذاری بر روند تولید، نتوانسته نرخ اشتغال را افزایش دهد و نامعادله رشد بدون اشتغال ایجاد شده است.
به گزارش نامه نیوز، نتایج به دست آمده از یک پژوهش اقتصادی نشان میدهد طی سالهای 84 تا 92 سیاستهایی که به منظور کاهش نرخ بیکاری در دستور کار قرار گرفته نرخ اشتغال را افزایش ندادهاند. بررسیهای آماری نشان میدهد عدم افزایش نرخ اشتغال طی سالهای مذکور 3 دلیل اصلی دارد؛ نخستین موضوع این است که تنها اعطای تسهیلات نمیتواند عاملی برای افزایش نرخ اشتغال باشد. دومین عامل به پایین بودن نرخ بهرهوری نیروی کار مربوط میشود. سومین موضوع نیز به سرمایه بر بودن مشاغل ایجاد شده تاکید دارد. بهطوری که توجیه پدیده رشد بدون اشتغال در سطح مناطق به سیاستهای اقتصادی بر میگردد که باید در اقتصاد با نرخ بیکاری بالا، رویکرد از سمت سرمایهبری به سمت کاربری تمایل پیدا کند.
بررسی آمارهای موجود در زمینه نرخ اشتغال در کشور نشان میدهد هر چند توزیع جغرافیایی بیکاری و اشتغال منطقهای در سالهای اخیر محور مطالعاتی تجربی و نظری برخی از محققان بوده، اما کماکان وجود نابرابریهای منطقهای در کارکردهای اقتصادی و بهخصوص شرایط منطقهای بازار کار، مساله مهمی است که چگونگی رفع این مساله، همواره دغدغه سیاستگذاران ملی و منطقهای است.
طی سالهای اخیر بیکاری یکی از مهمترین چالشهای پیش روی مسوولان اقتصادی کشور بوده است. برای حل این مشکل طرحهای مختلفی ارائه شده است اما آنچنان که باید تاثیرگذار نبودهاند. موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی نهاد ریاست جمهوری در پژوهشی به بررسی نابرابریهای منطقهای و استانی بازار کار و عوامل موثر بر آن در ایران و راه مناسب برای حل مشکل بیکاری پرداخته است.
3 سوال کلیدی
پژوهش مذکور برای بررسی نابرابریهای منطقهای و استانی بازار کار در ایران با هدف ارائه تصویری از شاخصهای اصلی بازار کار استانها، سنجش نابرابریهای بازار کار منطقهای و مدلسازی کمی و دلایل کلان نابرابریهای منطقهای، 3 سوال کلیدی را مطرح کرده است. نخستین سوال این است که «با توجه به روند شاخصهای کلان استانها در دهه اخیر، آیا نابرابری بازار کار منطقهای در ایران کاهش یافته است یا خیر؟» دومین سوال این است که «آیا رشد اشتغال با رشد تولید در سطح استانها همراه بوده است یا خیر؟» همچنین سومین سوالی که در این پژوهش مطرح شده این است که«آیا ساختار و سیستم فعالیتهای اقتصادی مناطق در توجیه پایداری و ماندگاری بیکاری مناطق نقش داشته است یا خیر؟»
اطلاعات آماری از اشتغال در ایران
آمارهای منتشر شده از وضعیت نرخ بیکاری در کشور نشان میدهد طی سالهای 84 تا 92 متوسط نرخ بیکاری در کشور به 5/ 11 درصد رسیده است. همچنین در این مدت بیشترین نرخ بیکاری مربوط به سال 89 با نرخ 5/ 13 درصد وکمترین نرخ بیکاری مربوط به سال 92 با نرخ 4/ 10 درصد بوده است.
یافتههای پژوهش فوق در زمینه نرخ بیکاری نشان میدهد در بازه زمانی سالهای 1384 تا 92 متوسط نرخ بیکاری 11 استان آذربایجانشرقی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، سمنان، قم، گلستان، مازندران، هرمزگان و یزد کمتر از 4/ 10 درصد بوده است. البته متوسط سهم این 11 استان از تولید ناخالص داخلی بدون نفت 5/ 24 درصد و متوسط سهم این استانها از جمعیت بیکار کشور 8/ 22 درصد بوده است.
علاوه بر این متوسط نرخ بیکاری 10 استان آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، بوشهر، تهران، سیستان و بلوچستان، قزوین، کردستان، کرمان و مرکزی در دامنه بین 4/ 10 تا 7/ 12 درصد بوده است. همچنین سهم این استانها از تولید ناخالص داخلی بدون نفت 1/ 55 درصد بوده است. همچنین متوسط نرخ بیکاری 9 استان ایلام، چهارمحالوبختیاری، خوزستان، فارس، کرمانشاه، کهکیلویه و بویر احمد، گیلان، لرستان و همدان بالاتر از 7/ 12 درصد بوده است. بر اساس آمارهای موجود متوسط سهم این استانها از تولید ناخالص داخلی بدون نفت 3/ 20 درصد است. نتایج به دست آمده از پژوهش موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی نشان میدهد طی سالهای 1384 تا 1392 متوسط نرخ مشارکت نیروی کار 7/ 38 درصد بوده است. همچنین حداکثر نرخ مشارکت نیروی کار در این سالها 9/ 44 درصد و حداقل نیز 9/ 29 درصد بوده است. این موضوع نشاندهنده فاصله 1/ 15 درصدی میان حداقل و حداکثر نرخ مشارکت نیروی کار است. این پژوهش بیانگر آن است که استانهایی که نرخ مشارکت نیروی کار آنها کمتر از 8/ 36 درصد است بهطور متوسط 2/ 25 درصد از جمعیت فعال کشور را در اختیار دارند. بهطور متوسط 9/ 24 درصد از جمعیت کل کشور در این استانها زندگی میکنند. همچنین بهطور متوسط 3/ 45 درصد جمعیت فعال کشور در استانهایی هستند که نرخ مشارکت نیروی کار آنها در بازهای بین 8/ 36 تا 7/ 40 درصد قرار دارند. همچنین 1/ 53 درصد از جمعیت کل کشور در این استانها زندگی میکنند. علاوه بر این بهطور متوسط 30 درصد جمعیت فعال کشور در استانهایی حضور دارند که نرخ مشارکت نیروی کار آنها بالای 7/ 40 درصد است. 22 درصد از جمعیت کل کشور در این استانها زندگی میکنند.
رشد بدون اشتغال
نتایج به دست آمده از پژوهش بالا نشان میدهد طی سالهای گذشته به منظور کاهش نرخ بیکاری سیاستهای مختلفی همچون «اعطای تسهیلات بانکی برای بنگاههای زودبازده»، «کاهش نرخ سود بانکی»، «استفاده از درآمد سرشار نفتی»، «افزایش ظرفیت پذیرش موسسات عالی در سطح استانها»، «تاسیس صندوق مهر امام رضا(ع)»، «اعطای اعتبارات اشتغال زایی نهادهای حمایتی» و «حمایتهای مناطق محروم» در دستور کار قرار گرفته است. اما این عوامل تاثیری در روند حرکتی نرخ اشتغال نداشته است و بهرغم اینکه شاخص تولید در مقطعی در مسیر صعودی قرار گرفته اما مجددا نزولی شده است. یافتههای پژوهش مذکور نشان میدهد سه نکته کلیدی در زمینه عدم افزایش نرخ اشتغال وجود دارد. نخستین موضوع این است که تنها اعطای تسهیلات نمیتواند عاملی برای افزایش نرخ اشتغال باشد و استانهایی که توانمندی بالاتری در جذب سپرده و اعطای تسهیلات دارند به مراتب نرخ اشتغال بالاتری دارند. دومین عامل به پایین بودن نرخ بهرهوری نیروی کار مربوط میشود. بهطوری که کاهش شاغلان بخش عمومی از طریق افزایش بهرهوری میتواند به رشد اشتغال استانها کمک کند.
سومین موضوع به سرمایهبر بودن مشاغل ایجاد شده مربوط میشود. بهطوری که توجیه پدیده رشد بدون اشتغال در سطح مناطق به سیاستهای اقتصادی برمیگردد که باید در اقتصاد با نرخ بیکاری بالا، رویکرد از سمت سرمایهبری به سمت کاربری تمایل پیدا کند.
نتیجهگیری
نتایج آماری این مطالعه نشان میدهد که طی دوره یاد شده، نرخ بیکاری بین استانهای کشور نسبت به نرخ مشارکت نیروی کار، نابرابرتر شده است.
آمارهای محاسباتی این مطالعه نشان میدهد کماکان برخی از استانهای کمتر برخوردار از نظر شاخصهای کلان اشتغال از وضعیت مناسب اشتغال برخوردار نیستند و بیکاری بلندمدت در این مناطق فقر را عمیقتر کرده است. همچنین در سالهای 84 تا 92 نرخ بیکاری میان استانهای کشور در مقایسه با نرخ مشارکت نیروی کار نابرابرتر شده است. علاوه بر این نتایج به دست آمده از پژوهش فوق نشان میدهد طی سالهای 84 تا 92 مناطق نفتخیز که توان بالایی برای ایجاد اشتغال دارند و بازار کار ضعیفتری داشتهاند بیشترین آسیبها در زمینه نابرابری بازار کار را تجربه کردهاند.
همچنین تفاوتهای ساختاری و ویژگیهای منطقهای و محیطی حاکم بر استانها یکی از مسائل کلیدی توسعه فرصتهای شغلی پایدار در استانها است. در سطح استانها باید درجه انعطافپذیری کار از طریق تسهیل در فرآیندها و قوانین و مقررات بازار کار و کسب و کار افزایش یابد. یافتههای پژوهش مذکور نشان میدهد با لحاظ شدن متغیر مجازی تعدیلکننده ساختاری تولید، ضریب شاخص تولید معنیدار ظاهر شده که دلالت بر تغییر و اصلاح ساختار تولید و فعالیتهای اقتصادی هر یک از استانها دارد.
توصیه سیاستی
پژوهش مذکور پیشنهاد کرده است بهبود بازار کار در سطح ملی و منطقهای نیازمند اصلاح رویکرد سیاستگذاری ملی بازار کار است و باید علاوه بر ویژگیهای منحصر به فرد استانها، به ویژگیهای منطقهای و رابطه ساختاری تولید و اشتغال بین بخشها در سیاستگذاری بازار کار برای کاهش نابرابریهای بازار کار توجه شود.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
- رشد اقتصادی و اشتغالزایی در گرو حمایت مسوولان از سرمایه گذاران است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی رشد اقتصادی و اشتغالزایی در گرو حمایت مسوولان از سرمایه گذاران است سبزوار - ایرنا - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت برای رسیدن به رشد اقتصادی و اشتغالزایی مسوولان باید از سرمایه گذاران در صنعت و تولید حمایت کنند رمضانبررسی تمامی طرحهای شبکه ملی فرهنگ در مرکز رشد قم
افراسیابی خبر داد بررسی تمامی طرحهای شبکه ملی فرهنگ در مرکز رشد قم شناسهٔ خبر 2560292 پنجشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۲ استانها > قم قم - مدیر شبکه ملی فرهنگ از بررسی و تأیید تمامی طرحهای شبکه ملی فرهنگ در مرکز رشد قم خبر داد و گفت قم میتواند پرچمدار و متولی فعالیت در حوزسناتور فرانسوی: رفع تحریمهای ایران میتواند سبب رشد اقتصادی اروپا شود
سناتور فرانسوی رفع تحریمهای ایران میتواند سبب رشد اقتصادی اروپا شود ناتالی گولت عضو کمیته روابط خارجی مجلس سنای فرانسه در مصاحبه بر فرصتهای ناشی از رفع تحریمهای ایران برای اروپا و همچنین برای منطقه تاکید کرد به گزارش نامه نیوز عضو کمیته روابط خارجی مجلس سنای فرانسه تاکیدوزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد استمهال خطوط اعتباری مسکن مهر تاثیری بر رشد نقدینگی نداشته است
وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرداستمهال خطوط اعتباری مسکن مهر تاثیری بر رشد نقدینگی نداشته استوزیر امور اقتصادی و دارایی گفت برای تحرک در بخش مسکن پیشنهادهایی ارایه داده است که در حال بررسی این طرح ها هستیم از جمله استمهال خطوط اعتباری مسکن مهر که بانک مرکزی اصل آن را پذیرفرشد ۱۰۰ درصدی پژوهشهای طلاب/ بالابودن کیفیت جشنواره علامه حلی
حجتالاسلام فرخفال خبر داد رشد ۱۰۰ درصدی پژوهشهای طلاب بالابودن کیفیت جشنواره علامه حلی شناسهٔ خبر 2560425 پنجشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۵ حوزه و دانشگاه > حوزه مدیر حوزههای علمیه استان قم گفت تعداد پژوهشهای انجام شده طلاب برادر و خواهر ۱۰۰ درصد افزایش داشته است به گز- اتمام بررسی سیاست های اقتصادی/تقدیم سیاست های کلی برنامه ششم به رهبر معظم انقلاب
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اتمام بررسی سیاست های اقتصادی تقدیم سیاست های کلی برنامه ششم به رهبر معظم انقلاب تهران - ایرنا - دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت در جلسه امروز شنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام سیاست های اقتصادی برنامه ششم به پایان رسید و در جلسات بعدی وارد سیاست های مربوطمدیر یک صندوق سرمایه گذاری مطرح کرد انتفاع بورس از رشد شاخص های کلان اقتصادی
مدیر یک صندوق سرمایه گذاری مطرح کردانتفاع بورس از رشد شاخص های کلان اقتصادیمدیر عامل یک صندوق سرمایهگذاری گفت اثر رفع تحریم در بخشهای مختلف اقتصادی نمایان شده که این اتفاق منجر به رونق نسبی کلان اقتصادی کشور خواهد شد و بورس هم در جرگه شاخصهای کلان اقتصادی است از این موضوع مافق دور دارندگان غالب فکری نوآوری در عرصه کار و تولید و رشد اقتصادی
یک کارآفرین در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران خبر داد افق دور دارندگان غالب فکری نوآوری در عرصه کار و تولید و رشد اقتصادی یک کارشناس ارشد کارآفرینی گفت بهترین گام برای رشد اقتصادی و کاهش بیکاری کارآفرینی که همان خلاقیت و تغییر در جهت بهرهوری توام با رشد ذرهبینی و همراهسازی نیرورئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان البرز: رشد 3 برابری میزان ایجاد اشتغال پایدار در البرز
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان البرز رشد 3 برابری میزان ایجاد اشتغال پایدار در البرزرئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان البرز از رشد 3 برابری میزان ایجاد اشتغال پایدار در این استان خبر داد ایرج موفق امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرج اظهار داشت توسعه اشتغالزاییوزیر راه و شهرسازی: این تصور که بدون پس انداز، می توان خانه دارشد، کنارگذاشته شود
وزیر راه و شهرسازی این تصور که بدون پس انداز می توان خانه دارشد کنارگذاشته شود آخوندی با تاکید بر اینکه در بحث تامین مالی با دو محدودیت روبهرو هستیم اظهار کرد محدودیت نخست به نرخ تورم عمومی کشور بازمیگردد که دولت در پی کاهش آن است و محدودیت دوم تنگنای مالی در بانکها است- افزایش نرخ اشتغال عامل توسعه اقتصادی استان مرکزی است
افزایش نرخ اشتغال عامل توسعه اقتصادی استان مرکزی است اراک-ایرنا-سرپرست استانداری مرکزی گفت افزایش نرخ اشتغال و حمایت از سرمایه گذاری بومی عامل رونق توسعه اقتصادی در این استان است شکرالله حسن بیگی روز یک شنبه در کارگروه امور اقتصادی و تولیدی استان مرکزی افزود نرخ بیکاری در استپس از مثبت شدن رشد اقتصادی، چه اتفاقهایی در راهند؟
کدام شاخصهای خانوار بهبود مییابند پس از مثبت شدن رشد اقتصادی چه اتفاقهایی در راهند بررسی رابطه نرخ رشد اقتصادی با سه مولفه هزینه درآمد و کسری بودجه خانوار در یک دهه اخیر نشان میدهد هرچند شاید هزینه و درآمد چندان همزمان با تغییر نرخ رشد اقتصادی تغییر نمیکنند اما کسری بودج-پذیرش بدون آزمون ارشد و دکتری در ۲۷۶ رشته
برای سال تحصیلی آینده صورت می گیرد پذیرش بدون آزمون ارشد و دکتری در ۲۷۶ رشته پذیرش بدون آزمون در مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه های ایلام هنر اصفهان خواجه نصیر خوارزمی منابع طبیعی رامین و محقق اردبیلی از میان متقاضیان استعداد درخشان انجام می شود پذیرش دکتری بدون آزموندر دیدار هیأت اقتصادی سوئیس با مدیرکل اروپای وزارت خارجه ایران آخرین تحولات روابط اقتصادی ایران و سوئیس بررسی
در دیدار هیأت اقتصادی سوئیس با مدیرکل اروپای وزارت خارجه ایرانآخرین تحولات روابط اقتصادی ایران و سوئیس بررسی شددر دیدار هیأت اقتصادی سوئیس متشکل از بازرگانان و فعالان اقتصادی صنعتی و بانکی این کشور با مدیرکل اروپای وزارت امور خارجه ایران آخرین تحولات روابط اقتصادی دو کشور بررسیرشد اقتصادي روسيه کاهش يافت
۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۱۰ ۳۳ق ظ رشد اقتصادي روسيه کاهش يافت موج - رشد اقتصادي روسيه طي سه ماهه اول سال جاري ميلادي کاهش يافت به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج به گفته ديميتري مدودف نخست وزير روسيه رشد اقتصاد اين کشور در سه ماه اول سال جاري ميلادي ۲ درصد کاهش يافته است مهم اينکه بنامعاون پژوهشی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی: توسعه علمی و اقتصادی در گرو توسعه آموزشی است
معاون پژوهشی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی توسعه علمی و اقتصادی در گرو توسعه آموزشی استمعاون پژوهشی برنامهریزی و نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت هر گونه توسعهای شکل بگیرید از جمله توسعه علمی و اقتصادی در گرو توسعه آموزشی و فرهنگی است از این رو آموزمدیرکل دفتر بررسیهای اقتصادی آبفای کشور در گفتوگو با فارس: قیمت آب هنوز افزایش نیافته است/ تعیین تعرفه جدید
مدیرکل دفتر بررسیهای اقتصادی آبفای کشور در گفتوگو با فارس قیمت آب هنوز افزایش نیافته است تعیین تعرفه جدید در شورای اقتصادمدیرکل دفتر بررسیهای اقتصادی آبفای کشور با بیان اینکه قیمت آب در سال جاری هنوز افزایشی نداشته است گفت بر اساس قانون بودجه تعیین تعرفه آب در سال جاری بر عه-
گوناگون
پربازدیدترینها