تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص): طلب دانش بر هر مسلمانى واجب است. خداوند جويندگان دانش را دوست دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831296188




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرنوشت نامعلوم مبارزه با رانت خواری پتروشیمی‌های خصوصی گازی


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
سرنوشت نامعلوم مبارزه با رانت خواری پتروشیمی‌های خصوصی گازی
بوی بازگشت رانت‌دهی به پتروشیمی‌های گازی با وجود دیدگاه‌های مخالف مجلس و وزارت نفت به وضوح استشمام می‌شود.

خبرگزاری فارس: سرنوشت نامعلوم مبارزه با رانت خواری پتروشیمی‌های خصوصی گازی



سایت الف در مطلبی به موضوع سرنوشت نامعلوم مبارزه با رانت خواری پتروشیمی های خصوصی گازی پرداخت. اواخر پاییز 89 تا اواخر پاییز 90: اصلاح قیمت حامل های انرژی همزمان با اجرای فاز اول هدفمندی یارانه ها آغاز می شود. برای اولین بار بعد از خصوصی سازی صنعت پتروشیمی، قیمت خوراک گاز پتروشیمی ها اصلاح شده و هر متر مکعب آن از 16.5 تومان به 70 تومان (7 سنت) افزایش می یابد. این اقدام دولت با مخالفت نهادهای خصولتی سهامدار پتروشیمی های گازی و برخی مسئولین سابق و بازنشسته شرکت ملی صنایع پتروشیمی مواجه می شود. دولتی‌ها معتقدند استمرار ارائه خوراک بسیار ارزان به این واحدها، نوعی رانت دهی است ولی این نهادهای خصولتی و مسئولین بازنشسته معتقدند که افزایش قیمت خوراک گاز توسط دولت، اقدامی بر ضد تولید و مخالف روح هدفمندی یارانه ها است.

ابتدای زمستان 90 تا پایان تابستان 92: نرخ ارز همزمان با تشدید تحریم های غرب و مدیریت نامطلوب ارزی دولت، سه برابر می شود. پتروشیمی های بالادستی گازی (واحدهای تولیدکننده، متانول، آمونیاک و اوره) که بخش عمده ای از محصولات خود را صادر و ارز دریافت می کنند، به سودهای کلانی دست پیدا می کنند و برخلاف روند نگران کننده اقتصادی کشور، سهام این واحدها در بورس و همچنین شاخص بورس افزایش شدیدی می یابد. هرچند مسئولین دولتی، مصوبه افزایش قیمت خوراک گاز واحدهای پتروشیمی از 3 سنت (با توجه به سقوط نرخ ارز) به 13 سنت را از طریق ستاد تدابیر ویژه اقتصادی می گیرند و تلاش می کنند رانت خوراک ارزان این واحدها را محدود کنند اما سهامداران خصولتی پتروشیمی‌های گازی با توجه به روابط گسترده و مستحکمی که با برخی از نهادهای نظام دارند، از اجرای این مصوبه خودداری می‌کنند.
ابتدای پاییز 92 تا اوایل تابستان 93: همزمان با تغییر دولت و روی کارآمدن زنگنه به عنوان وزیر نفت، مسئولین ارشد شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز تغییر می یابند و برخی مسئولین سابق و بازنشسته این شرکت که از فعالین بخش خصوصی پتروشیمی و جزو مخالفین شدید افزایش قیمت خوراک گاز پتروشیمی ها در سال های اخیر بودند، دوباره به عنوان مدیران ارشد این شرکت منصوب می شوند. این مدیران همراه با یکی از وزرای باسابقه دولت، سهامداران خصولتی پتروشیمی‌های گازی و برخی مدیران بورس تلاش می کنند تا با لابی گسترده با بعضی از اعضای هیئت دولت و حتی مجمع تشخیص مصلحت نظام، موجبات استمرار رانت خوراک ارزان را به صورت بلندمدت فراهم کنند و روند صعودی شاخص بورس را به قیمت رانت دهی به این صنایع حفظ کنند. اما مدیریت وزیر نفت و همچنین دخالت هوشمندانه برخی از نمایندگان مجلس، تلاش آنها را به صورت موقت ناکام می گذارد و نهایتا با تصویب مجلس، خوراک گاز واحدهای پتروشیمی 13 سنتی در قانون بودجه 93 می شود. با این وجود، در ابتدای سال 93 قیمت خوراک گاز این واحدها در مصوبه هیئت دولت، 10 سنت تعیین می شود. این اقدام خلاف قانون دولت با اعتراض رئیس مجلس مواجه می‌شود و نهایتا مصوبه 13 سنتی شدن خوراک گاز پتروشیمی ها در اوایل تابستان 93 توسط دولت ابلاغ می کند.
اواخر تابستان 93 تا اواخر زمستان 93: کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با مشورت دولت و سهامداران خصولتی پتروشیمی‌های گازی، فرمول عجیبی را برای قیمت گذاری بلندمدت خوراک گاز پتروشیمی ها بعنوان بخشی از طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب می کند. با توجه به اینکه این مصوبه موجبات تسهیل رانت خواری پتروشیمی‌های خصولتی گازی را فراهم می کند، با اعتراض کارشناسان و نمایندگان مجلس روبرو می شود و نهایتا با رای اکثریت نمایندگان مجلس، دوباره به این کمیسیون باز می گردد. کمیسیون برنامه و بودجه مجلس این بار فرمول کاملا متفاوتی را در سکوت خبری به تصویب می رساند که عملا به معنای واگذاری اختیار کامل قیمت گذاری خوراک گاز به دولت است و شرایط مناسبی را برای حفظ منافع حداکثری سهامداران خصولتی پتروشیمی‌های گازی فراهم می کند. این مصوبه با وجود اعتراضات برخی از کارشناسان و نمایندگان مجلس، اواسط آذرماه به تصویب مجلس می‌رسد و با استقبال شدید سهامداران خصولتی پتروشیمی‌های گازی مواجه می شود. نهایتا طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، اواخر اسفندماه به تصویب شورای نگهبان می رسد و وارد فاز اجرایی می شود.
اوایل بهار 94: با وجود فرصت شش ماه قانون مذکور برای تدوین آئین نامه قیمت گذاری خوراک گاز، کمیته ثبات بازار سرمایه هیئت دولت در اواسط بهمن 93 مصوب می کند که وزارتخانه‌های نفت، صنعت و معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی حداکثر ظرف مدت دو ماه پس از ابلاغ قانون مذکور نسبت به تعیین نرخ خوراک گاز تحویلی به واحدهای پتروشیمی و همچنین تهیه آیین نامه اجرایی آن اقدام کنند. در حالی که انتظار می رود وزارت نفت به عنوان متولی اصلی موضوع، پیش نویس آئین نامه مذکور را تهیه کند و پیگیر اجرای این قانون شود اما در هفته های اخیر، وزارت صنعت، معدن و تجارت به صورت جدی سراغ تهیه و تصویب سریع این پیش نویس رفته است. البته این روند خیلی هم غیرقابل پیش بینی نبود زیرا برخی از مسئولان ارشد انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی که به شدت به دنبال استمرار سودآوری بالای پتروشیمی‌های خصولتی گازی از طریق حفظ رانت خوراک گاز ارزان هستند، جزو مشاورین فعلی نعمت زاده هستند و خود آقای وزیر هم در دوره دولت دهم از صاحبان سهام و اعضای هیات مدیره بیش از 10 شرکت فعال در زمینه پتروشیمی از جمله شرکت توسعه نگین مکران بوده است و بسیاری از مجوزهای ساخت پتروشیمی های متانولی در سواحل مکران صادر شده است. بوی بازگشت رانت‌دهی به پتروشیمی‌های گازی با وجود دیدگاه‌های مخالف مجلس و وزارت نفت به وضوح استشمام می شود و یکی از بزرگترین آزمون های محک عملی ادعاهای زنگنه در مبارزه با فساد در صنعت نفت و جلوگیری از رانت خواری در این صنعت توسط خصولتی ها در حال انجام است. آیا وزیر نفت در برابر فشار خصولتی ها برای اختصاص رانت بلندمدت خوراک گاز ارزان به پتروشیمی ها مقاومت خواهد کرد؟   مطلب فوق مربوط به سایر رسانه‌ها می‌باشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/

94/02/15 - 11:21





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن