واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۴:۶ب.ظ)
نخستين نشست کارگروه مبارزه با زمينخواري موج - محمود حجتي با اشاره به تصرفات و ساخت و سازهاي غيرقانوني به ويژه در شمال کشور اظهار داشت: عزم مسئولان عاليرتبه کشور براي جلوگيري از پديده زمين خواري جدي است و ما بايد راه هايي پيدا کنيم که از ابتدا جلو اين کار گرفته شود تا مشکلات بعدي پيش نيايد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين نشست وزير جهاد کشاورزي خاطر نشان کرد: تصرفات و تغييرکاربريها بهويژه در شمال کشور ريشه اقتصادي دارد چرا که کشاورزان ميبينند که با فروش زمينهايشان در کوتاه مدت ميتوانند زندگي بهتري داشته باشند و در اين ميان دلالان و سوداگران هم به اين مسئله دامن ميزنند و بحران را تشديد ميکنند.
وي با اشاره به حريمهايي که گاه دهها و صدها برابر مساحت شهرها گسترش يافتهاست، تاکيد کرد: بايد با الويتبندي مشکلات و همچنين بررسي کارشناسانه تجربه ديگر کشورها، راههاي پاسخ به نياز مردم به استفاده از طبيعت و بهرهمندي از محيطهاي خارج شهري را پيدا کنيم که اگر به فرد گفتيم در زمين کشاورزي ساخت و ساز نکن، جايگزين آن را به او معرفي کنيم.
در اين نشست،رئيس سازمان امور اراضي کشور نيز با تشريح چگونگي و هدف از شکلگيري اين کارگروه گفت: پيرو مصوبه 11 اسفند 93 ستاد مفاسد اقتصادي مقرر شد کارگروهي متشکل از دستگاههاي مختلف در زمينه موضوع مبارزه با زمينخواري تشکيل شود تا اهداف، وظايف و ماموريتهايي را که ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي تعيين کرده است، پيگير شود.
قباد افشار افزود: طبق مصوبه ستاد تعدادي از دستگاهها بهعنوان اعضاي اين کارگروه تعيين شدند که از هر سه قوه در اين کارگروه حضور دارند.
وي خاطرنشان کرد:ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي چهار وظيفه براي اين کارگروه تعيين کرده است که شامل دريافت و بررسي پيشنهادهاي دستگاهها، رسيدگي به مصاديق و گزارش هاي واصله از دستگاهها، ارائه گزارش ها به ستاد هماهنگي مبارزه با مفاسد اقتصادي و ارائه پيشنهادهاي راهبردي به ستاد هماهنگي مبارزه با مفاسد اقتصادي ميشود.
رئيس سازمان امور اراضي کشور همچنين گفت:پيشنهاد مي شود دستگاههاي عضو گزارشها و پيشنهادهاي خود را در زمينه: قوانين و مقررات مورد عمل دستگاه در امور زمين، شناسايي قوانين و مقررات مخل مبارزه با زمينخواري، شناسايي خلاءهاي قانوني مبارزه با زمينخواري، پيشنهادات در خصوص اصلاح قوانين و مقررات، پيشنهاد در خصوص تعريف و مصاديق زمين خواري، احصاي نقاط و گلوگاههاي مفسدهخيز درون دستگاه،پيشنهاد اصلاح و بازتعريف فرآيندها و ارائه گزارش پروندههاي مهم زمينخواري مرتبط با وظايف به دبيرخانه کارگروه (سازمان امور اراضي کشور) ارائه کنند.
در ادامه نمايندگان دستگاههاي مختلف عضو کارگروه شامل وزارت کشور، وزارت اطلاعات، دادستاني کل کشور، سازمان حفاظت محيط زيست،سازمان بازرسي کل کشور، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سازمان ملي زمين و مسکن، شوراي عالي شهرسازي و معماري، کميسيون اصل نود،سازمان جنگلها،مراتع و آبخيز داري کشور،بنياد مسکن انقلاب اسلامي و دادسراي ويژه مبارزه با زمينخواري به بيان ديدگاهها و مطالب خود درباره موضوع زمينخواري و راههاي مبارزه کارآمد با آن پرداختند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]