واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
نیاز ناوگان ریلی به 2500 واگن جدید
تکیه بر توان ساخت داخل و تقویت و ارتقای آن میتواند زمینهساز صدور واگن و دیگر تجهیزات صنایع ریلی و خدمات فنی و مهندسی مرتبط با آن باشد.
روز نو : تکیه بر توان ساخت داخل و تقویت و ارتقای آن میتواند زمینهساز صدور واگن و دیگر تجهیزات صنایع ریلی و خدمات فنی و مهندسی مرتبط با آن باشد.
در حال حاضر ۱۰ تا ۱۱ هزار کیلومتر ریل داریم که این میزان باید سه برابر شود اما همزمان توسعه شبکه ریلی، واگنسازی هم باید در کانون توجه قرار گیرد. زیرا با توجه به فرسودگی و عمر بالای واگنهای دارای فعالیت در شبکه ریلی، بازسازی و نوسازی ناوگان یک ضرورت استراتژیک برای شبکه حمل و نقل به شمار میآید.
به گزارش روز نو به نقل از تعادل، در این میان تکیه بر توان ساخت داخل و تقویت و ارتقای آن میتواند زمینهساز صدور واگن و دیگر تجهیزات صنایع ریلی و خدمات فنی و مهندسی مرتبط با آن باشد. این است که بومیسازی و توجه به نیازهای روز جامعه و مد نظر قرار دادن اقتصاد مقاومتی از نکات حائز اهمیت در انجام پروژههایی از این دست محسوب میشود.
واگنهای ایرانی در ناوگان ریلی همسایگان
یکی از فعالان حوزه واگنسازی در این خصوص با اشاره به نیاز کشور به حدود 2500 واگن جدید در نشستی خبری گفت: در بحث ساخت و تولید واگن پیش از این با وقفه مواجه شدیم. بنابراین در تلاشیم به عرصه بازسازی و نوسازی انواع واگن وارد شویم. مسعود سالاری با بیان اینکه در بحث توسعه ریلباس نیز سعی سازنده داخلی بر تولید ناوگان با کیفیت بوده است. وی مذاکرات قریبالوقوع سازندگان ایرانی با کشورهای همسایه برای تولید واگن خبر داد و افزود: عراق و سوریه بسترهای مناسبی برای این منظور دارند.
150 دستگاه ریلباس وارد ناوگان میشود
وی در پاسخ به پرسش دیگر تعادل درخصوص میزان سرمایهگذاری در طرحهای جدید از 300 میلیارد تومان سرمایهگذاری خبر داد و افزود: امکان تولید سالانه یکصد تا 200 دستگاه واگن مسافری داریم. به گفته این فعال صنعت واگنسازی، با نوسازی و بازسازی ناوگان فرسوده ریلی میتوان تقاضای صنعت را پاسخ داد. وی همچنین از قرارداد تولید 150 دستگاه ریلباس خبر داد که درحالحاضر 50 دستگاه آن فعال شده است و اوایل تیرماه نیز سری جدید ریلباس وارد ناوگان میشود.
رفع موانع تحریم و حل مشکلات گمرکی
سالاری با بیان اینکه بعد از 15 ماه وقفه به تولید ریلباس پرداختهایم، درباره مشکل ترخیص قطعات ریلباس از گمرک توضیح داد: طرف قرارداد تولید ریلباس شرکت کرهای بود که در شرایط تحریم ادامه همکاریها را متوقف کرد اما در دو سال گذشته و پس از بهبود روابط خارجی، شرکت کرهای دوباره اعلام همکاری کرد که در حال حاضر مشغول همکاری برای ساخت واگن با این شرکت هستیم. پس از رفع این مشکل اما مالکیت این پروژه نیز با خصوصیسازی شدن رجا دچار مشکل شد و طرح بلاتکلیف ماند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مشکل ترخیص قطعات ریلباس از گمرک رفع شده است، اظهارداشت: 40 میلیون یورو قطعات در گمرک مانده بود که 15 میلیون یوروی آن ترخیص شد و حدود 26 میلیون یورو در حال ترخیص است. به گفته این فعال صنعتی، پس از پروژه ریلباس، واگنهای مترو شیراز و مترو کرج نیز از طریق ساخت داخل تأمین شده است.
هزینه 450 هزار یورویی ساخت هر ریلباس
سالاری با بیان اینکه هر ست ریلباس شامل 4 دستگاه واگن حدود 450 هزار یورو هزینه دارد، گفت: قرارداد تولید واگن باری (اعم از لبهکوتاه و لبهبلند) نیز در این سیستم اجرا میشود. البته توجه دولت به حملونقل ترکیبی یک رویکرد تازه است و این رویکرد هنوز به اندازهای عملیاتی نشده است که سفارش انبوهی برای ساخت واگنهای باری به سازندگان داخلی ارجاع داده شود.
واگن چینی با طراحی آلمانی
طراحی مجدد به روش مهندسی معکوس در بخش تجهیزات و تزئینات داخلی واگنها از روی واگنهای آلمانی از دیگر اقدامات فعالان داخلی است و بر همین اساس تبدیل واگن مسافری به واگن سهتخته ویآیپی برای نخستین بار در کشور انجام شد. احمدرضا صبری، مدیرعامل یکی از شرکتهای قطارهای مسافری با بیان اینکه به دلیل گران بودن، نمیتوانیم از شرکتهای اروپایی خرید کنیم، گفت: ما بهطور مستقیم وارد طراحی فنی واگن شدهایم و با مهندسی معکوس، تجهیزات و سیستمهای آلمانی را بر روی واگنهای چینی نصب کردیم.
وی با اشاره به اینکه صنعت واگنسازی نیاز به سرمایه در گردش دارد، اظهارداشت: حمایت تسهیلاتی در این بخش مختص بخش بهرهبرداری است و کل این زنجیره را شامل نمیشود درحالیکه بخش تولید بیشتر نیازمند این حمایت است. محسن یاوری، مدیرعامل یکی دیگر از شرکتهای قطارهای مسافری نیز ضمن مطلوب خواندن ضریب اشغال قطارها گفت: ما نیز از واگنهای داخلی استفاده میکنیم و از این واگنها هم رضایت داریم.
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]