تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز، از آيين‏هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805185581




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رقابت تنگاتنگ احزاب سنتی انگلیس با لیبرال‌های سرزمین‌لردها برای ورود به پارلمان /مروری بر 35 سال رابطه سرد و گرم ایران و انگلیس


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: رقابت تنگاتنگ احزاب سنتی انگلیس با لیبرال‌های سرزمین‌لردها برای ورود به پارلمان /مروری بر 35 سال رابطه سرد و گرم ایران و انگلیس
انتخابات سراسری هفت می (17 اردیبهشت) بریتانیا یک انتخابات تاریخی خواهد بود، انتخابات تاریخی گیج کننده و غیرقابل پیش بینی که نظرسنجی ها نشان می دهد ممکن است پیروز نهایی و روشنی نداشته باشد.
به گزارش نامه نیوز، در حقیقت می توان گفت پادشاهی بریتانیا با غیرقابل پیش بینی ترین انتخابات سراسری طی 40 سال گذشته مواجه است؛ 40 درصد از رای دهندگان بریتانیایی همچنان تصمیم گیری نکرده اند و ممکن است در روز انتخابات رای خود را به احزاب مختلف تغییر دهند.

انتخابات سراسری بریتانیا (انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی) هر 5 سال یکبار برگزار می شود و طی آن 650 نماینده راهی مجلس عوام این کشور می شوند؛ اعضای دولت، کابینه و هئیت وزیران از میان نمایندگان مجلس انتخاب می‌شوند و نخست‌وزیر نیز یکی از نمایندگان مجلس عوام و رهبر حزب اکثریت پیروز در انتخابات است.

دو حزب محافظه کار و کارگر، احزاب سنتی بریتانیا را تشکیل می دهند که همواره قدرت و سمت نخست وزیری میان آنها رد و بدل شده؛ در کنار این دو حزب احزاب لیبرال دموکراسی، استقلال بریتانیا و حزب ملی اسکاتلند نیز قرار دارند که اگرچه تاکنون از به دست آوردن اکثریت آراء انتخابات پارلمانی بازمانده اند اما نقش تاثیرگذاری در موازنه قدرت و تشکیل دولت ائتلافی داشته اند.

اکنون نیز بر اساس آخرین نظرسنجی های انجام شده انتظار می رود که نه حزب محافظه کار و نه کارگر نتوانند بیش از 35 درصد از آراء را در اختیار بگیرند و 300 کرسی از مجموع 650 کرسی پارلمان بریتانیا خالی خواهد ماند؛ بر این اساس، نظرسنجی ها نشان می دهد که احزاب فرعی حاضر در این انتخابات بتوانند در مجموع آراء قابل توجهی را به خود اختصاص دهند و دولت آتی بریتانیا پس از چند هفته و به شکل ائتلافی تشکیل شود.

موضوع قابل توجه دیگر نیز آن است که در صورت آنکه هیچ یک از احزاب نتوانند اکثریت لازم برای تشکیل کابینه را در اختیار بگیرند، احزاب به مدت 2 هفته فرصت دارند تا برای تشکیل دولت ائتلافی رایزنی کنند و در صورت بی نتیجه ماندن این رایزنی ها انتخابات پارلمانی دیگری برگزار خواهد شد.

علاوه بر این انتخابات انگلیس در شرایطی پنجشنبه هفته جاری برگزار خواهد شد که سیستم حوزه های انتخاباتی نیز تغییر کرده و بر اساس آمار یک نفر از هر 10 نفر از رای دهندگان خارج از بریتانیا به دنیا آمده اند.

مهمترین وظیفه پارلمان بریتانیا نظارت براقدامات دولت و سیاست های در پیش گرفته شده است.

حزب محافظه کار که هم اکنون قدرت را در بریتانیا و به نخست وزیری «دیوید کامرون»در اختیار دارد توانست در انتخابات پارلمانی سال 2010 و پس از 13 سال حضور حزب کارگر در راس قدرت اکثریت پارلمان را در اختیار بگیرد و دولت این پادشاهی را تشکیل دهد؛ حزب کارگر بریتانیا از سال 1997 تا 2010 قدرت را با نخست وزیری «گوردن براون» و «تونی بلر» در اختیار داشتند؛ حزبی که هم اکنون ریاست آن بر عهده «اد میلبند» است.

حزب محافظه کار یا توری ها از احزاب راست میانه به شمار می رود که سیاستمداران بزرگی همچون مارگارت تاچر و وینستون چرچیل از این حزب به مقام نخست وزیری بریتانیا رسیدند.

بریتانیای کبیر و رابطه با «ایران»

بررسی مواضع، رویکردها و اقدامات هریک از احزاب به قدرت رسیده در بریتانیا در قبال تهران قابل توجه و در آستانه برگزاری انتخابات سراسری پارلمانی این پادشاهی خالی از لطف نیست.

همزمان با روی کار آمدن حزب محافظه کار در بریتانیا به نخست وزیری مارگارت تاچر در سال 1979 ایران شاهد انقلاب اسلامی بود؛ هرچند روابط دو کشور در ده های پیش از انقلاب اسلامی تحت تاثیر رابطه ایران و روسیه سرشار از فراز و فرودهای بسیار بود اما دست داشتن لندن در کودتای 28 مرداد ایران یکی از نقطه های تاریک روابط دو کشور پیش از انقلاب به شمار می رود.

دوران جند ساله صدارت مارگارت تاچر از حزب محافظه کار که تا سال 1990 ادامه داشت و مصادف با دهه اول انقلاب اسلامی ایران بود را می توان دوران پرتنش روابط دیپلماتیک میان تهران و لندن خواند تا جایی که به دلایل مختلف سیاسی از جمله ماجرای سلمان رشدی، حمله به سفارت ایران در لندن و به رسمیت شناخته ارتش ایرلند شمالی از سوی ایران، بارها دو کشور اقدام به بستن سفارت خانه های خود، احضار دیپلمات ها و کاهش سطح روابط کردند.

با روی کار آمدن حزب کارگر در بریتانیا از یک سو و دولت اصلاحات در ایران از سوی دیگر بار دیگر زمینه های بهبود و ارتقا روابط دو کشور ایجاد شد تا جایی که وزرای خارجه وقت ایران و انگلیس برای نخستین بار در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد با یکدیگر دیدار کردند و روابط سیاسی دو کشور بار دیگر به سطح سفیر ارتقا پیدا کرد.

تا سال 2010 و همزمان با ریاست جمهوری محمود احمدی نژآد در ایران و ادامه حضور کارگرها در انگلیس، برنامه هسته ای ایران، تحریم های بانکی و اقتصادی، ملوانان انگلیسی و ... همه و همه باعث شد تا بار دیگر ابرهای تیره بر روابط دو کشور سایه بندازد.

پس از 13 سال تکیه حزب کارگر در قدرت در انگلیس اما محافظه کاران بار دیگر در سال 2010 پا به عرصه حکومترانی گذاشتند؛ 5 سالی که در روابط انگلیس با ایران هم پستی داشت و هم بلندی؛ در پی رای پارلمان ایران به کاهش روابط با انگلیس به دلیل دخالت این کشور در امور داخلی ایران پس از انتخابات سال 88 و هم چنین حمله افراد ناشناس به سفارت انگلیس در تهران که قصد تصرف آن را داشتند بار دیگر سفارت خانه های دو کشور تعطیل و روابط سیاسی به پایین ترین سطح خود رسید؛ امری که پس  از انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و روی کار آمدن حسن روحانی در ایران در مسیر بهبود قرار گرفت و برای نخستین بار پس از انقلاب اسلامی ایران رئیس جمهوری ایران و نخست وزیر انگلیس با یکدیگر دیدار کردند.







۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن