واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گاردین؛ تشدید بحران مسکن درانگلیس/ احزاب سیاسی در ایجاد این بحران نقش داشته اند لندن - ایرنا - روزنامه گاردین با اشاره به وعده های انتخاباتی احزاب سیاسی اصلی انگلیس برای حل معضل مسکن در این کشور اروپای غربی نوشت: سیاست های ناکارآمد همین احزاب در گذشته، سبب پدیدار شدن این معضل شده است.
به گزارش ایرنا، گاردین در گزارشی با بیان اینکه نسبت عرضه و تقاضا در بازار مسکن انگلیس به هم خورده است، افزود: این اتفاق ناشی از سیاست های غلط سیاستمداران انگلیسی در مواجهه با این مشکل بوده است که می تواند بزودی منجر به فاجعه شود.
روزنامه گاردین نوشت: در پانزده سال گذشته منتهی به سال 2000 میلادی، بالغ بر 70 درصد خانه ها در انگلیس توسط مالکین شان اشغال شده بود؛ در حالی که این آمار اکنون به 64درصد رسیده است.
این روزنامه می افزاید: تنها 43 درصد از افراد بین سنین 25-34 سال توانسته اند از وام مسکن در سال مالی 12/ 2011 میلادی بهره منده شوند درحالی که این رقم 20 سال پیش 67درصد بوده است.
گاردین نوشت: درحالی که در گذشته درصد صاحبان خانه ها نسبت به اجاره نشینان در انگلیس بیشتر بوده است اما امروز بسیاری از جوانان آرزوی خرید خانه را باید با خود به گور ببرند.
این روزنامه با اشاره به اینکه حزب محافظه کار می خواهد با تمدید طرح "کمک برای خرید(مسکن)" معضل مسکن را برطرف سازد، افزود: دیوید کامرون گفته است که در صورت اجرای این طرح، قصد دارد بیش از یک میلیون و 300 هزار خانه ای که در اختیار شهرداری ها است را به مردم بفروشد و در عین حالی که مردم صاحب خانه می شوند، با عایدی آن دولت می تواند منازل جدیدی را بسازد.
گاردین ادامه داد: با این حال موسسه مطالعات مالی انگلیس هفته گذشته نسبت به این طرح ابراز تردید کرد و گفت مشخص نیست که دولت بتواند با فروش این خانه ها که از تخفیف ویژه ای برخوردار هستند، هزینه های ساخت خانه های جدید را بدست آورد.
این روزنامه اضافه کرد: این موسسه معتقد است که کارنامه دولت ائتلافی در ساخت خانه های جایگزین حتی در جریان طرح فعلی نیز قابل توجه نیست و احتمال دارد این سیاست ها باعث کمبود بیشتر مسکن در بازار شود؛ آن چیزی که این طرح پیشنهادی می خواهد از آن اجتناب کند.
گاردین در ادامه با اشاره به اظهارات اخیر "اد میلیبند" که در آن وی با اشاره به یازده میلیون نفر اجاره نشین در انگلیس وعده داده است که سقف افزیش اجاره بها را کنترل کند، افزود: طرح جدید میلیبند نیز ممکن است در نتیجه انتخابات که تنها ده روز به برگزاری آن باقیمانده تاثیرگذار باشد، اما کارساز نیست.
گاردین با بیان اینکه "بی تردید موسسه مطالعات مالی انگلیس نظراتی را در خصوص طرح حزب کارگر در روزهای آتی ابراز خواهد کرد" افزود: مشخص است که طرح پیشنهادی حزب کارگر نتوانسته است مساله اصلی که همان کمبود مسکن است را مورد توجه قرار دهد.
این روزنامه افزود: گرچه این طرح ممکن است با استقبال اجاره نشینانی که توسط صاحب خانه هایشان تحت فشار هستند مواجه شود اما نظر به کمبود مسکن در انگلیس، همان مشکلاتی را دارد که طرح محافطه کاران با آن مواجه است.
گاردین با بیان اینکه "مساله مسکن در انگلیس به گونه ای نابخردانه مدیریت می شود"، نوشت: سیاستمداران تنها با طرح هایشان، نسبت بین عرضه و تقاضا را وخیم تر می کنند. آنها می دانند که سیاست های مسکن به نفع آنهایی خواهد بود که از وضعیت مناسبی برخوردار بوده و توانسته اند از افزایش قیمت ها به نحو مطلوب بهره مند شوند و لذا هرگونه تغییر سیاست ممکن است باعث برانگیخته شدن خشم آنها گردد.
این روزنامه با بیان اینکه "این نابه خردی هم قیمتی دارد"، افزود: وضعیت مسکن طی چهار دهه گذشته در انگلیس به بحران تبدیل شده است و ممکن است هر لحظه منفجر شود. این بحران بی خانمانی، افزایش جمعیت بدون هیچ امیدی است.
به نوشته گاردین این مشکل در ابتدا از سال 1970 میلادی آغاز شد، زمانی که موسسات اعتباری نسبت به اعطای اعتبارات مالی آسان گرفتند.
این روزنامه ادامه داد: این درحالی بود که پیش از آن سیاست هایی در جریان بود که ساخت مسکن را ترویج می داد و همواره بین عرضه و تقاضا توازن برقرار بود.
گاردین با بیان اینکه از سال 1970 میلادی به بعد، توازن میان ساخت و اسکان و یا به عبارت دیگر، عرضه و تقاضا رعایت نشد، سال به سال تورم در بخش مسکن نمود پیدا کرد و منجر به آنچه امروز شاهدش هستیم، شد.
گاردین تصریح کرد: گرچه ساخت مسکن در انگلیس از روند مطلوبی برخوردار نیست اما آنهایی هم که ساخته می شوند دست کم 40درصد نسبت به خانه های سایر کشورهای اروپایی کوچکتر ساخته می شود.
این روزنامه انگلیسی تصریح کرد: طبعا اگر تقاضا زیاد باشد و عرضه کم، قیمت ها بالا می رود. در این صورت دولت می تواند با رفع قوانین سختگیرانه شهرداری، ساخت خانه های بیشتر، تغییر سازوکار مالیاتی، انتقال برخی از فعالیت ها به خارج از لندن و با کاهش فشار بر این کلان شهر، در مدیریت این بحران گام بردارد.
این روزنامه ادامه داد: اتخاذ چنین سیاست هایی البته دشواری است؛ اما آنچه احزاب محافظه کا و کارگر ارائه می دهد مقابله با علائم مشکل است تا اصل مشکل و همچون چسباندن چسب زخم است؛ لذا در نهایت همه چیز فروخواهد ریخت.
اروپام**5**ن**1552
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]