تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860532002




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- گلایه بیماران دیابتی استان مرکزی از نبود مرکز تخصصی هدایت درمانی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گلایه بیماران دیابتی استان مرکزی از نبود مرکز تخصصی هدایت درمانی اراک - ایرنا - چند تن از بیماران دیابتی استان مرکزی از تعطیلی مرکز تخصصی هدایت درمانی این بیماری گلایه کردند.


آنان می گویند: دیابت به عنوان یکی از بیماری های غیرواگیر مزمن هم اکنون به عنوان یک مشکل بهداشتی خودنمایی کرده و افرادی که به این عارضه دچار هستند باید برنامه و رفتارهای خاصی را در زندگی پیش بگیرند و اهمیت رصد سیر معالجه آن ها در قالب اقدامات هدفمند ضروری است.
یک بیمار دیابتی 49 ساله گفت: بر اساس اطلاعاتی که کسب کرده ام، تغییر سبک زندگی و عادات غذایی و رفتاری خاص می تواند عوارض این بیماری و دامنه مشکلات آن را به تاخیر بیندازد اما مرجعی برای مراجعه مستمر و بهره گیری از اطلاعات مفید و رژیم غذایی مناسب نمی یابم.
سهراب مستوفی بیان کرد: در ارتباطی که با چندین بیمار دیابتی دیگر دارم، آن ها نیز اطلاعات اندکی در خصوص بیماری خود دارند و تنها با مراجعه به پزشک معالج داروها را مصرف می کنند.
علیرضا، یکی از شهروندان اراکی که پدرش به دیابت مبتلا است، گفت: در سال های گذشته واحدی در پلی کلینیک امام رضا (ع) دایر بود که کارشناس مستقر اطلاعاتی را به بیماران می دادند اما چند ماهی است به دلایل نامعلوم این واحد تعطیل شده است.
وی توضیح داد: دیابت بیماری مزمنی است که تا پایان عمر با فرد است و اگر اطلاعات صحیح در اصلاح شیوه زندگی به بیمار داده شود و به موقع کنترل های موثر صورت بگیرد کیفیت زندگی او بهبود نسبی می یابد و هزینه های سربار درمانی نیز کم می شود.
وی بیان کرد: مسوولان بهداشتی و درمانی باید ایجاد یک کلینیک تخصصی که تمامی خدمات جانبی بهداشتی و راهبری و کنترل روند بیماری را با نظارت پزشکان متخصص دنبال کند ، در دستور کار قرار دهند.
مادر یک کودک دیابتی نیز گفت: استان مرکزی از داشتن انجمن حمایت از بیماران دیابتی محروم است و هیچ مرجعی برای پیگیری دقیق مسایل کودکم و بهره مندی از راهنمایی های موثر بهداشتی و درمانی وجود ندارد.
میترا حسنی گفت: اخیرا در سطحی محدود در پایگاه شهری مرسلی اراک خدماتی ارایه می شود اما پرونده های رهگیری بیماری و مراقبت های کامل و اثرگذار اعمال نمی شود.
یک بیمار دیابتی دیگر نیز گفت: نبود نظام موثر مراقبت های دیابتی در اراک باعث شده که برخی بیماران در سایه تبلیغات ناسالم به دام سودجویانی که خود را درمانگر گیاهی معرفی می کنند بیفتند و مواردی شنیده شده که حتی توصیه قطع دارو به افراد شده و این بیماران با پیشرفت جدی بیماری مواجه شده اند.
حسین کریمی عنوان کرد: مساله پای دیابتی و پیشگیری از ایجاد زخم و عفونت در بیماران دیابتی باید با جدیت مطرح شودو متاسفانه افراد زیادی به دلیل فقر آگاهی دچار آن می شوند و مجبورند باقی عمر خود را با معلولیت ناشی از قطع عضو گذران زندگی کنند.
وی بیان کرد: بسیاری از بیماران دیابتی از تاثیر ورزش و رژیم غذایی در برنامه های تلویزیونی و رسانه ها شنیده اند اما روش اجرای آن را در برنامه های روزانه خود نمی دانند و باید مرکزی باشد تا توصیه ها و مراقبت ها را متناسب با این بیماران ارائه دهد و کنترل ها و ارجاع به موقع بیماران در خصوص عوارض جانبی بیماری را گوشزد کند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: کلینیک دیابت نیازمند استقرار پزشکان متخصص نفرولوژی، چشم، قلب و عروق، غدد و نورولوژیست است که متاسفانه اخیرا در تامین این نیروها در حوزه دولتی استان مشکلاتی ایجاد شده و امکان استقرار دایم تا نیمه نخست امسال در قالب مرکز فعال وجود ندارد.
دکتر حسین سرمدیان افزود: سال گذشته واحدی در خصوص هدایتگری بیماران دیابتی در کلینیک امام رضا (ع) به صورت نیمه فعال وجود داشت که با مهاجرت پزشک غدد شرایط ادامه کار وجود ندارد.
وی گفت: با توجه به اینکه دیابت به عنوان یکی از عوامل بیماری زای مهم استان مرکزی است، ایجاد یک کلینیک تخصصی برای این بیماران اولویت گذاری شده و پیگیری های لازم در این خصوص جریان دارد.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی نیز در این خصوص گفت: درحال حاضر هشت درصد از جمعیت یک میلیون و 414 هزار نفری استان مرکزی از بیماری دیابت رنج می برند و مشکل جدی بهداشتی این است که طیف بزرگی از جمعیت استان نیز با وجود ابتلا، از بیماری خود بی اطلاع هستند.
دکتر بابک عشرتی افزود: غربالگری بیماری دیابت در سال های قبل در قالب نظام ارجاع در پایگاه های روستایی استان در جمعیت 30 سال به بالا کلید خورده و امسال نیز با تشکیل 19 پایگاه در حاشیه شهرهای استان در برنامه تحول نظام سلامت قرار است غربالگری بیماری دیابت در حوزه شهری نیز آغاز شود.
وی گفت: با توجه به مشکلی که در ادامه کار واحد هدایتگری دیابت کلینیک امام رضا (ع) اراک رخ داده، تشکیلات مراقبتی دیابت دانشگاه علوم پزشکی هم اینک در پایگاه شهری مرسلی اراک مستقر شده و به بیماران خدمات می دهد.
دکتر عشرتی گفت: راه اندازی نظام ارجاع و مشاوره تغذیه ای و رفتاری بیماران از این پس از طریق پایگاه های سلامت محله ای تقویت و دنبال می شود.
وی بیان کرد: دیابت یک معضل اساسی در بیماری های غیرواگیر است که از مهمترین عوارض ثانویه آن می توان به نارسایی کلیه ها، تاخیر در بهبود زخم، پای دیابتی، مشکلات دهان و لثه، سقط جنین و زایمان زودرس، و مشکلات چشمی نام برد.
دکتر عشرتی بر لزوم برنامه غذایی مناسب، اندازه گیری روزانه قند خون، تناسب اندام و پرهیز از چاقی، ورزش مستمر بیماران دیابتی و اهمیت مراقبت از پاها و زخم ها به عنوان مساله ای جدی در بهبود کیفی زندگی این بیماران تاکید کرد.
وی گفت: با توجه به محدودیت امکانات و اعتبارات در حوزه دولتی، نهضت اطلاع رسانی دیابت نیازمند مشارکت طیف های مردمی و سایر بخش های مرتبط دولتی و رسانه ها است و در این خصوص جدیت در تشکیل انجمن حمایت از این بیماران ضروری است.
دیابت به دلیل ناتوانی بدن در تولید انسولین توسط لوزالمعده ایجاد شده و تنظیم قند خون به عنوان منبع انرژی به هم می خورد که این نقیصه بایستی با پیگیری مداوم دارویی و اصلاح رفتارهای زندگی جبران شود.
دیابت یا با منشا ارثی و یا به صورت دیابت نوع دو که بیشتر به خاطر الگوی زیست نادرست است، وجود دارد.
پیشگیری از بیماری دیابت در مرحله نخست شامل اقدامات لازم برای جلوگیری از بروز دیابت در افراد در معرض خطر است که مسایلی چون فعالیت منظم ورزشی، کم کردن وزن، داشتن رژیم غذایی کم چربی و با قند پایین و مصرف میوه و سبزیجات را در بر می گیرد.
پیشگیری ثانویه دیابت نیز کنترل دقیق قند خون به منظور جلوگیری از پیدایش عوارض آن است و این کنترل از طریق رعایت اصول صحیح درمان به نحو چشمگیری در کاهش عوارض بلند مدت دیابت مؤثر است.ک/4
6013/6012



15/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن