واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دل نگران انتخابات/ درک مشترک از منافع ملی نشریه گلشن مهر که دفتر مرکزی آن در گرگان فعالیت دارد، روز دوشنبه ستون یادداشت خود را به موضوع انتخابات اسفند امسال و بازیگران این عرصه در استان گلستان اختصاص داد.
در این مطلب با عنوان "انتخابات در سال همدلی و هم زبانی" به قلم محمدتقی احسن عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمن اسلامی گلستان می خوانیم: در سال 1394 قرار داریم که در پایان آن دو انتخابات مهم مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.
سال 92 با هنر بزرگان و دلسوزان نظام و مردم و حمایت حضرت آیت ا.. هاشمی رفسنجانی و همراهان اصلاحات از دکتر حسن روحانی و از همه مهمتر اعلام رای مردم به عنوان "حق الناس" از طرف مقام معظم رهبری، دولت تدبیر و امید بر سر کار آمد.
شرایط اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در پایان دو دوره ریاست جمهوری اصول گرایان که با همسویی و پشتیبانی بدون چون و چرای مجلس و دیگر نهادهای قدرت اتفاق افتاد؛ بر کسی پوشیده نیست. مسائل و مشکلات آن قدر زیاد بوده و هست که دولت به تنهایی هرگز نمی تواند بر آن ها فایق آید. دولت تدبیر و امید بیشتر توان خود را برای رسیدن به توافق با جامعه جهانی صرف نموده که البته تا حدودی هم موفق بوده و امید می رود که اگر دلواپسان داخلی و خارجی بگذارند به توافق خوبی دست پیدا کنیم.
"توافق برد برد" اما در عرصه داخلی دولت تدبیر و امید با مشکلات جدی مواجه بوده و خواهد بود. یکی از مشکلات اصلی کشور ما این است که بعد از گذشت بیش از 35 سال از پیروزی انقلاب هنوز درک مشترکی از "منافع ملی" در بین قوا و نهادهای قدرت وجود ندارد. ای کاش بین قوا و نهادهای قدرت همدلی و هم زبانی محقق شود که ما بیش از این شاهد اجرای سیاست های آزمون و خطا نباشیم. اما باید واقع بین بود؛ فلذا برگردیم سر اصل مطلب راستش را بخواهید ما قبل از آن که دلواپس مذاکرات هسته ای باشیم، دل نگران انتخابات پیش رو هستیم! و نام گذاری امسال به عنوان "دولت و ملت، همدلی و هم زبانی" از طرف مقام معظم رهبری را به فال نیک می گیریم. چقدر خوب می شود که شعار امسال "دولت و ملت، همدلی و هم زبانی" در انتخابات پیش رو متبلور شود. همین جا هم اعلام می کنیم دلواپس پول های کثیف هم نیستیم! ملاحظه فرمودید که وزیر محترم کشور در مجلس چگونه آن را تکذیب فرمودند؟ یا این که نشریه اصولگرای کیهان چگونه توپ پول های کثیف را به زمین اصلاحات و طرفداران دولت شوت نمودند! این قدر خاطر عزیزتون را مکدر نفرمایید، 170 میلیون تومان هم پولیه! که آقایان این قدر وقتشون را می گیرند؟! حالا اگر چند هزار میلیارد بود، یه چیزی !! ما اعتقاد داریم چنانچه مردم در انتخابات پیش رو بتوانند افراد شایسته و توانمند را انتخاب کنند می توان برای رفع مشکلات گام های بلند و مؤثر برداشت. فلذا بزرگان دلسوز نظام به دنبال مدلی هستند که بتوانند بیشترین افراد معتدل و همسو با دولت تدبیر و امید را انتخاب کنند. هر چند کاریست دشوار. این کار میسر نخواهد شد مگر با شناخت درستی از شرایط موجود و شناخت بازیگرانی که می خواهند برای رسیدن به وضع مطلوب، در آن مدل با هم همکاری نمایند.
در استان گلستان می توان بازیگران را به شرح ذیل دسته بندی کرد: شورای هماهنگی اصلاح طلبان (گروه ها و تشکل های حامی دولت) مجمع مشورتی اصلاح طلبان (تعدادی از فعالان سیاسی و اعضاء مردمی ستاد روحانی) گلستانی های طرفدار دولت ساکن در پایتخت
مجمع حامیان دولت برادران اهل سنت
مجمع حامیان دولت برادران سیستانی
افراد و گروه های معتدل علاقه مند همکاری با گروه های فوق. بازیگران فوق شامل افراد حقیقی و حقوقی هستند که مدعی نمایندگی بخشی از آراء مردم هستند.
پرسش مهم این است که اگر بخواهیم به مدل نسبتا قابل قبول برای همه این عزیزان برسیم چگونه باید عمل بکنیم؟
گام اول: دعوت بزرگان قابل اعتماد از بین گروه های نامبرده جهت رایزنی و تشریح اهمیت رسیدن به درک مشترکی از شرایط موجود و اهمیت همکاری به منظور رسیدن به نتیجه ای مطلوب
گام دوم: بررسی و تدوین شرایط همکاری و ائتلاف و مشخص نمودن چارچوب دقیق آن
گام سوم: انتخاب شورای تصمیم گیری (وظیفه این شورا تطبیق افراد مطرح با شرایط ائتلاف و رتبه بندی آن ها بر اساس چارچوب های تعیین شده خواهد بود.)
نکات قابل توجه و مهم برای رسیدن به نتیجه ای مطلوب
یکم: همه گروه ها و احزاب خود را در این فرآیند، مهم و تاثیرگذار بدانند و این گونه نباشد که عنوان شود تصمیم گیری در جایی دیگر صورت می پذیرد.
دوم: شرایط و چارچوب انتخاب و رتبه بندی افراد بسیار مهم خواهد بود و هر چه این شرایط معقول تر باشد؛ قطعا مقبول تر هم خواهد بود. برای مثال تقوی، تخصص، تجربه، سلامت، صداقت، شجاعت و ... می توانند شرایط رتبه بندی باشند.
سوم: در تصمیم پیش رو، گذشت از منافع شخصی و گروهی رمز پیروزی خواهد بود چرا که اگر دکتر عارف مردانگی نمی کرد و از رقابت انتخابات ریاست جمهوری کنار نمی رفت، معلوم نبود حالا چه کسی رئیس جمهور و وضعمان چگونه بود؟ پس دوستان آماده گذشت و مردانگی برای رسیدن به منافع عالی تر باشند.
6159/6203
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]