واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۵:۳۸ب.ظ)
مدير عامل شرکت آبفار لرستان: برنامه ريزي شرکت آبفار لرستان براي رفع کمبود آب در ۱۹ روستاي شهرستان پلدختر موج - خرم آباد - مدير عامل شرکت آبفار لرستان گفت: در شهرستان پلدختر حدود ۱۹ روستا با مشکل مواجه هستند که براي تک تک آنها؛ به خصوص روستاهاي منطقه جنوب پلدختر برنامه داريم.
به گزارش خبرگزاري موج از خرم آباد، عليرضا کاکاوند با اشاره به وضعيت آب رساني به روستاهاي استان افزود: در استان لرستان دو هزار و ۸۶۱ روستا وجود دارد که از اين تعداد هزار و ۵۶۱ روستا بالاي ۲۰ خانوار جمعيت دارند.
وي ادامه داد: اين در حالي است که هم اکنون ۱۰۴روستاي بالاي ۲۰ خانوار در استان داراي مشکل آب آشاميدني هستند.
مدير عامل شرکت آب و فاضلاب روستايي استان لرستان افزود: پيش بيني مي شود به دليل خشکسالي سال هاي اخير تعداد ۳۷۷ روستا در تابستان امسال با مشکل آب آشاميدني مواجه شوند.
کاکاوند اعتبار مورد نياز براي گذر از خشکسالي در استان را ۳۰ميليارد تومان اعلام کرد و افزود: اعتبار مورد نياز براي خشکسالي و پروژه هاي نيمه تمام در سال ۹۴ حدود ۹۰ ميليارد تومان است.
وي گفت: در شهرستان پلدختر حدود ۱۹ روستا با مشکل مواجه هستند که براي تک تک آنها؛ به خصوص روستاهاي منطقه جنوب پلدختر برنامه داريم.
وي در زمينه تامين و توزيع اعتبارات خشکسالي مربوط به بخش آبرساني به روستاها نيز گفت: هنوز اعتبارات سال ۹۴ توزيع نشده است، ولي؛ در قانون بودجه ۹۴ يک رقم ۴۰۰ميليارد تومان و يک رقم ۵۰۰ ميليون دلار از صندوق توسعه ملي براي آب آشاميدني روستايي ديده شده است که تلاش مي کنيم سهم لرستان اختصاص داده شود.
مدير عامل شرکت آب و فاضلاب روستايي استان لرستان به مشکلات فرا روي اين شرکت اشاره کرد و اظهار داشت: در مرحله اول بحث خشکسالي است به طوري که فقط در شهرستان هاي کوهدشت و رومشکان تعداد ۶۹ حلقه چاه از مدار خارج شده و حدود ۱۹ متر تراز آب هاي زيرزميني پايين رفته است.
کاکاوند افزود: مشکل بعدي به ويژه در فصل گرما استفاده غيرمجاز از آب آشاميدني براي مصارف غير آشاميدني بالاخص آبياري باغات و مزارع است که در اين راستا بايد فرهنگ سازي مناسب صورت گيرد و علاوه بر آن با استفاده کنندگان غيرمجاز برخورد قاطع صورت گيرد.
وي از مردم روستاهاي استان لرستان خواست با توجه به کاهش نزولات آسماني و کاهش شديد دبي چاه ها و چشمه ها و با عنايت به اينکه آب ماده غير قابل جايگزين است در مصرف آب نهايت صرفه جويي را داشته باشند.
مدير عامل شرکت آب و فاضلاب روستايي استان لرستان سرقت تاسيسات آبرساني شامل کابل، ترانس برق، تابلو برق، دريچه و غيره را مشکل ديگر شرکت آب و فاضلاب روستايي استان عنوان کرد و افزود: از مردم تقاضا مي شود نسبت به پرداخت به موقع قبوض آب بها اقدام کنند تا بتوان در راستاي اجراي پروژه هاي آبرساني و رفع مشکل آب آشاميدني روستاها قدم برداشت.
کاکاوند گفت: در حال حاضر حدود ۳۳ ميليارد ريال از مطالبات اين شرکت در دست مردم بوده و پرداخت نشده است که در صورت پرداخت اين مطالبات مي توان برخي پروژه ها را به سرانجام رساند.
بنا بر اين گزارش جنوب استان لرستان با رودخانه هاي سيمره و کشکان و ماديان رود، بار بخش عمده اي از توليد غلات استان را به دوش مي کشد که با وقوع خشکسالي هاي ۱۳ سال گذشته در استان لرستان و کاهش چشمگير منابع آب زيرزميني شاهد مشکلات جدي در زمينه آب شرب در شهرستان هاي کوهدشت، پلدختر و رومشکان بوده ايم.
سالانه نزديک به ۱۲ ميليارد متر مکعب آب از استان لرستان خارج مي شود که ۶۳ درصد از اين ميزان آب از حوزه کارون بزرگ و به طور عمده رودخانه دز و مابقي از حوزه کرخه خارج مي شود و در پشت سدهاي دز، کرخه و کارون در استان خوزستان جمع مي شود.
اين در حاليست که از ميزان آب خارج شده از استان لرستان در حوزه کرخه ۶۶ درصد از سيمره تخليه و ۳۳ درصد باقي مانده از حوزه کشکان شهرستان پلدختر خارج مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]