محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830985465
پسرهایی که نمیخواهند ازدواج کنند
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
پسرهایی که نمیخواهند ازدواج کنند هرگاه صحبت از بالا رفتن سن ازدواج میشود و افراد میخواهند دلایل ازدواجنکردن جوانان را برشمارند از دختران حرف میزنند، اما باید در نظر بگیریم که پسران جوان زیادی هم هستند که مجرد ماندهاند؛ پسرانی که خود مایل به ازدواج نیستند.
به گزارش فرهنگ نیوز ، بر اساس گزارشی که معاونت مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان منتشر کرده است، کل جمعیت هرگز ازدواجنکرده ۱۰ سال به بالا در ایران ۲۳ میلیون نفر است که از این تعداد حدود ۱۳ میلیون نفر را مردان و ۱۰ میلیون را زنان تشکیل میدهند. جمعیت مجردان قطعی نیز که بین ۳۰ تا ۶۵ سال را شامل میشود، بر اساس سرشماری سال ۸۵، یک میلیون و ۲۲۰ هزار نفر است. غیر از این آمارها اگر به اطراف خودمان نگاهی بیندازیم نیز متوجه میشویم که تعداد پسران زیادی هستند که هنوز ازدواج نکردهاند. با وجود آنکه برخی پسران نداشتن وضعیت مالی مناسب را عامل ازدواجنکردن خود میدانند، اما بررسیهای بیشتر مشخص میکند که عامل اقتصادی تنها دلیل عدم ازدواج پسران نیست.
دلایل اقتصادی؛ عامل اصلی و مهم ازدواجنکردن پسران، اما نه همه آن
سامان ۲۳ ساله، دیپلمه که در کنار پدرش در کار فروش لوازم چوبی است، معتقد است بخشی از این موضوع مربوط به مسائل اقتصادی است و نه همه آن. او میگوید: «اگر پسرها خیلی زرنگ باشند تا ۲۲ یا ۲۳ درس بخونند و بعد هم باید بروند سربازی و بعد هم تازه دنبال کار. واسه همین خود من ترجیح دادم فقط برم سربازی و بعد بیام کنار پدرم کار کنم.» سامان بخش دیگر عدم تمایل پسران به ازدواج را مربوط به هزینههای سنگین ازدواج میداند و بخش سوم دلیل خود را اینگونه عنوان میکند: «وقتی پسرها میتونند بدون ازدواج از برخی مزایای ازدواج بهرهمند بشند، چرا باید ازدواج کنند. واسه همین به راحتی تا جایی که بتونند شونه خالی میکنند.»
مراسم پرخرج، مهریه و سایر رسم و رسومات دست و پا گیر
عامل اقتصادی و در واقع مانع اقتصادی برای ازدواج پسران تنها به خرج زندگی محدود نمیشود، بلکه پسران از خرجهای مراسمهای مختلف و نیز مهریه و رسم و رسومات دیگر نیز واهمه دارند. دکتر سعید معیدفر؛ جامعهشناس و استاد دانشگاه در گفتگو با مهرخانه در این خصوص بیان کرد: «مهریه و جهزیه و تعهدات شدید دیگر برای داماد و خانواده، باعث تکلف و انتظارات گسترده میشود. هزینههای مراسم عقد و عروسی و تشریفات و مناسک خاص، هزینههای اقتصادی و وقت و انرژی از فرد میبرد که عملاً پسر تا مدتی تعطیل میشود. بنابراین این موارد، محدودکننده آن فرد میشود. لذا افراد تصمیم میگیرند مراحل رشد و ارتقای خود را طی کنند و بعد ازدواج کنند؛ چراکه ازدواج را در قیدوبنددانستن میدانند. نتیجه آنکه اینگونه سختگیریها و خرجها با زندگی مدرن همخوانی ندارد.»
ترس از دست دادن آزادی
نیما ۳۴ ساله و مهندس صنایع غذایی معتقد است ترس از دست دادن آزادی و در واقع محدود شدن، باعث شده از ازدواج کردن هم بترسند. نیما ادامه میدهد: «دوست ندارم کسی مدام بگوید کجا بودی، با کی بودی، چرا دیر اومدی. دلم نمیخواد آزادیمو از دست بدم و تا زمانیکه بتونم از ازدواج به همین علت فرار میکنم؛ در حالی که از نظر اقتصادی تأمینام و مشکلی برای اداره زندگی ندارم.»
مهدی ۲۸ ساله و دامپزشک میگوید: «دخترها روی مسئله رفت و آمد ما پسرها حساسن؛ همانطور که مادرامون حساسیت دارن. من گاهی دلم میخواد شبها تا دیروقت با دوستام بیرون باشم. این مسئله بعد از چند سال برای مادرم تا حدی عادی شده، اما نمیدونم برای همسرم هم عادی میشه یا نه. پس تا وقتی که شیوه زندگیام اینجوری باشه و آزادی دوران جوونی رو داشته باشم، نمیخوام ازدواج کنم.»
دکتر معیدفر؛ جامعهشناس و استاد دانشگاه معتقد است روندهای فردگرایی در کشور و گریز از پذیرش مسئولیتهای اجتماعی در جامعه مانع ازدواج پسران میشود، اما عامل دیگری که معیدفر به آن اشاره دارد تغییر ارزشها و سلیقه مهاجران به شهرهای بزرگتر است که عمدتاً مردان جوان هستند که پس از مدتی زیستن در شهرهای بزرگ تغییر میکنند و درحالیکه فرصت کامل برای ازدواج با زنان در شهرهای محل کار خود را به دست نمیآورند، کمتر حاضر میشوند از روستا یا شهر قبلی خود همسر انتخاب کنند.
مسئولیتپذیری یا بیخیالی
صابر ۳۱ ساله و مهندس مکانیک ترس از مسئولیتپذیری پسرها را عامل دیگر ازدواجنکردن آنها میداند و میگوید: «این روزها زیاد میبینم و میشنوم که پسرها از داشتن مسئولیت یک خانه و زندگی میترسن. خود من هم میترسم که نتونم از پس خرج زندگی بر بیام.» وقتی به صابر میگویم که او که وضع مالی نسبتاً خوبی دارد، چرا از وضعیت مالی آینده خود میترسد؟ جواب میدهد: «از خرجهای زندگی و قبل از آن خرجهای زیاد عروسی میترسم و غیر از اون از اینکه بخوام مسئولیت یک آدم دیگر رو بر عهده بگیرم هم میترسم. میترسم از عهدهاش برنیایم و هم به زندگی خودم گند بزنم و هم یه نفر دیگر.»
واسطهگری
اغلب فکر میکنیم ازدواج و انتخاب برای پسران راحتتر از دختران است، اما امروزه از پسران هم میشنویم که میگویند کجا با همسر آیندهشان آشنا شوند. در گذشتهای نه چندان دور اطرافیان پسر شامل مادر، خواهر و سایر اقوام، دختری را به پسری معرفی میکردند یا آنکه خود دختر و پسر در مکانهایی مانند محل کار و دانشگاه با هم آشنا میشدند، اما از آنجاییکه میزان آشناشدن در محیطهای فوق محدود است و نهادهای رسمی نیز نمیتوانند وارد امر واسطهگری برای ازدواج دختران و پسران شوند، پسران هم امروزه نمیدانند از چه طریقی با همسر آیندهشان آشنا شوند. لذا واسطهگری کمرنگ شده و این یکی از دلایلی است که پسران به ازدواج تن نمیدهند؛ زیرا سایر محیطها را محیط امنی برای آشناشدن و انتخاب همسر نمیدانند.
در این خصوص معیدفر بیان میکند: «اگرچه جامعه عوض شده و شرایط دگرگون شده است و بسیاری از اقتضائات جامعه مدرن در جامعه ما جریان پیدا کرده است، اما مسئله ازدواج همچنان در جامعه ما با بسیاری از سنتهای پیشین آمیخته است. هرچند این سنتها نیز تغییر کرده است، اما این تغییرات معادل تغییر در سایر حوزهها نبوده است. باید فرصتهایی ایجاد کنیم که در دنیای تغییریافته امروز، زمینههای پیوند انسانها در عرصههای مختلف ایجاد شود تا افراد هر جا که میروند، در جامعه حضور داشته باشند و بر این اساس مساجد، محلات و محیطهای کاری ما میتواند تبدیل به مراکزی شود که روح همبستگی را تقویت کند و مانع از بروز فردگراییهای افراطی باشد.»
تغییر سبک زندگی و تأثیر آن بر عدم ازدواج پسران
بنابراین عامل دیگر عدم ازدواج پسران را باید در مهاجرات پسران به شهرهایی غیر از شهر محل تولد یا سکونت خود برای کاریابی جستجو کرد. این مسئله را شاید بتوان به نوعی به ورود زودتر و سریعتر مدرنیته به شهرهای بزرگ مربوط دانست که موجب تغییر دیدگاه پسران میشود.
فرهاد ۲۷ ساله و مدیر یک شرکت بازرگانی معتقد است: «دلیل اصلی ازدواجنکردن پسران، رشد فردگرایی و تمایل جامعه انسانی ایرانی به زندگی فردی و کوچکشدن هرچه بیشتر خانواده است که البته از نتایج ورود ناهمگون و ناقص فرآیندهای مدرنیته به جوامع در حال توسعه است. مضاف بر اینکه داشتن تعهد و احساس مسئولیت از شرایط اولیه ازدواج است که متأسفانه نسل امروز نسبت به آن بیگانه است.»
فرهاد به مفاهیمی همچون ازخودگذشتگی اشاره میکند که در حال حاضر و در میان نسل جوان کمتر دیده میشود؛ مقولهای که از دیگاه فرهاد برای ازدواج لازم و بلکه ضروری است. «ادبیات و رفتار جمعی ما عاری از دیگرخواهی و ازخودگذشتگی شده است که این مسئله نیز میتواند دلیل تمایل پایین افراد به ازدواج محسوب شود. البته همه این موارد بدون در نظر گرفتن مسائل مالی و اقتصادی میتواند هر تحقیق و گزارشی در مورد این موضوع را ناقص و بینتیجه جلوه دهد. شرایط اقتصادی بیش از هر دلیل دیگری به رشد فردگرایی در جامعه ایرانی دامن زده است.»
شاید این موضوع را بتوان تغییر سبک زندگی امروزی نامید. تغییری که بر اثر مدرنیته و ناهمگونشدن جمعیت شهری و روستایی و بعضاً شهرهای بزرگ و کوچک دیده میشود. معیدفر میگوید: «در حالی که در سبک زندگی سنتی، فرد از طریق ایفای نقشهای اجتماعی همراه با عضویت در گروههای اجتماعی و از جمله تشکیل خانواده به جایگاه اجتماعی دست مییافت، در مدل امروزی با توجه بیشتر به رشد شخصی از طریق تحصیل، یا تلاش برای ارتقای وضعیت اقتصادی – اجتماعی و یا لذت جوییهای کمهزینه کسب اعتبار میکند.»
این جامعهشناس در اینباره متذکر میشود: «امروز تغییراتی در جامعه اتفاق افتاده که برخی از این تغییرات ناشی از این است که جامعه برای رشد و توسعه مدت زمان بیشتری را برای نیروی انسانی صرف میکند. در گذشته شاید لازم نبود چندان کارهای زیادی برای نیروی فعال جامعه صورت گیرد و فرد میتوانست به عنوان یک نیروی اقتصادی فعال وارد جامعه شود، اما امروزه جامعهشناسان معتقدند جامعه دچار فرآیندهای پیچیدهای شده است. در واقع در گذشته شغلهای کمی بود که نیاز به تخصص و مهارت داشت، اما امروزه طیف زیادی از مشاغل هستند که نیاز به مهارت در مقطع زمانی بیشتری دارند و ورود فرد به عرصه اجتماعی را با تأخیر مواجه میکند.»
توجه به قدرت برساخت مسئله برای یافتن راهحل
حال با توصیف شرایط فوق باید دید راهحل چیست و چه راهکاری میتوان برای وضعیت حال حاضر پیشنهاد داد و چه باید کرد. معیدفر معتقد است: «برای حل هر مشکل یا مسئلهای باید عزم عمومی وجود داشته باشد که نزاغ نخبگان سیاسی و اجتماعی در سالیان متمادی و تخطئه همدیگر باعث شده است که حتی درمورد موضوع خانواده، نتوانیم مردم را متقاعد کنیم که در مواجهه با این مسئله چگونه عمل کنند. بنابراین قدرت برساخت مسئله را باید برای پیداکردن راهحل آن در نظر بگیریم.»
این استاد دانشگاه افزود: «فقدان همدلی و همزبانی ممکن است به جایی بیانجامد که آنچه را ما مشکل میدانیم، مردم که نیروی اصلی حرکت و تغییر هستند، مشکل ندانند و در چنین حالتی به رغم تلاش فراوان و هزینههای بسیار، ره به جایی نخواهیم برد.»
تبعات ازدواجنکردن پسران
معیدفر در خصوص راهکار برونرفت از وضعیت موجود گفت: «باید خانوادهها از این وضعیت دست بکشند. هر چند نمیتوان به یکباره این وضعیت را از بین برد، اما باید بتوان آن را با شرایط دنیای امروز سازگار کرد. به این مسئله تأخر فرهنگی گفته میشود که تبعات آن باعث هوشیارشدن مردم میشود.»
وی تبعات عدم ازدواج پسران را اینگونه بیان میکند: «گاهی ممکن است برای برونرفت از این وضعیت، افراد دست به عملی غیرعادی زده و علیه این سنتها و آئینهای دستوپاگیر اقداماتی کنند که در آن تهور وجود دارد و حتی بیگدار به آبزدن محسوب میشود؛ بنابراین بزرگترها نباید روی موارد غیرضروری اصرار کنند. بلکه باید مراسم را ساده بگیرند.»
این جامعهشناس در پایان اظهار کرد: «ما اکنون در شرایط غیرنرمال هستیم که میتواند تلنگر جدی به سیاستگذاران، پدر و مادرها و جوانان ما بزند تا تغییر رویکرد دهند و نوع نگاهشان را به ازدواج و خانواده عوض کنند.»
منبع: مهرخانه
94/2/14 - 14:52 - 2015-5-4 14:52:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]
صفحات پیشنهادی
آیا با مرد کوچکتر از خود ازدواج کنیم؟
آیا با مرد کوچکتر از خود ازدواج کنیم سن ازدواج و فاصله سنی مناسب میان زن و مرد یکی از عوامل مهمی است که رضایت از زندگی مشترک را تحت الشعاع قرار می دهد متخصصین امر ازدواج معتقدند که اگر زوجین از نظر سنی با هم تناسب داشته باشد یعنی مرد با فاصله سنی مشخصی بین 3 تا 7 سال از زن بزآغاز دوباره پرداخت وام ازدواج جوانان
تراز معاون وزیر ورزش و جوانان گفت از سران قوا می خواهیم در حوزه جوانان قوی تر وارد شوند به گزارش تراز محمود گذاری شعار امسال در حوزه جوانان را جوان یاوری و جوان باوری اعلام کرد و گفت دنبال این هستیم که دیگر جوان هراسی و جوان غافلی نداشته باشیم و می خواهیم توجه مردم و مسولاناز سرگیری وام ازدواج در سال 94
در حال تکمیل گلزاری در نشست خبری اعلام کرد از سرگیری وام ازدواج در سال 94 معاون ساماندهی امور جوانان گفت خوشبختانه با پیگیریهای وزیر ورزش و جوانان وام ازدواج در سال 93 انجام شد که با توجه قول بانک مرکزی وام ازدواج در سال 94 نیز از سرگرفته میشود به گزارش خبرنگار خانواده باشگاآیا از زکات میتوان برای ازدواج استفاده کرد؟
تراز مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی با استناد به نظر تعدادی از مراجع تقلید به این پرسش که آیا از زکات میتوان برای ازدواج پسر استفاده کرد پاسخ داده است به گزارش تراز در پاسخ این مرکز که آن را در اختیار ایسنا قرار داده آمده است به نظر امام خمینی ره آیتالله خامنه&zآغاز دوباره پرداخت وام ازدواج جوانان |اخبار ایران و جهان
آغاز دوباره پرداخت وام ازدواج جوانان دنبال این هستیم که دیگر جوان هراسی و جوان غافلی نداشته باشیم و می خواهیم توجه مردم و مسولان را به جوانان جلب کنیم کد خبر ۴۹۴۷۵۸ تاریخ انتشار ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷ ۵۲ - 26 April 2015 معاون وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه از سران قوا می خواهمعاون ساماندهی امور جوانان:آمار ازدواج سفید چندان بالا نیست/فرهنگ ازدواج با زن مطلقه وجود ندارد
معاون ساماندهی امور جوانان آمار ازدواج سفید چندان بالا نیست فرهنگ ازدواج با زن مطلقه وجود ندارد جامعه > خانواده - گلزاری معتقد است که آمار ازدواج سفید چندان بالا نیست و چندان نگران کننده نیست و امروز دغدغه های دیگری برای جوانان وجود دارد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاینگلزاری: معاونت جوانان زیرمجموعه ریاست جمهوری تشکیل می شود/ ۱.۵ میلیون نفر در صف وام ازدواج
گلزاری معاونت جوانان زیرمجموعه ریاست جمهوری تشکیل می شود ۱ ۵ میلیون نفر در صف وام ازدواج جامعه > خانواده - معاون وزیر ورزش و جوانان گفت امسال حوزه جوانان از وزارت ورزش جدا می شود سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای بررسی این موضوع یک ماه فرصت خواسته است به گزارش خبآغاز دوباره پرداخت وام ازدواج جوانان/ درخواست از سران قوا
آغاز دوباره پرداخت وام ازدواج جوانان درخواست از سران قوا معاون وزیر ورزش و جوانان گفت از سران قوا می خواهیم در حوزه جوانان قوی تر وارد شوند به گزارش نامه نیوز محمود گذاری شعار امسال در حوزه جوانان را جوان یاوری و جوان باوری اعلام کرد و گفت دنبال این هستیم که دیگر جوان هراسینشانههای ازدواج هوشیارانه
ازدواج هوشیارانه نشانههای ازدواج هوشیارانه در برخوردهای متقابل از روی فکر و تأمل عمل میکنید اما در ازدواج ناهوشیارانه بدون فکر واکنش نشان میدهید امام صادق علیه السلام هر چه محبت مرد بر زن بیشتر گردد بر فضیلت ایمانش افزوده میشود به گزارش سرویس خانواده جام نیوبرای داشتن یک ازدواج موفق باید با عقل و تدبیر پیش رفت
یک روانشناس در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد برای داشتن یک ازدواج موفق باید با عقل و تدبیر پیش رفت یک روانشناس گفت انتخاب درست در امر ازدواج از اهمیت بالایی برخوردار است و برای داشتن یک ازدواج موفق باید با عقل و تدبیر پیش رفت مهناز عبادی روانشناس در گفتوگو با خبرنرهایی از تنهایی و افسردگی عامل اصلی برخی جوانان به ازدواج اجباری
یک روانشناس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران رهایی از تنهایی و افسردگی عامل اصلی برخی جوانان به ازدواج اجباری یک روانشناس گفت برخی جوانان به دلایلی همچون فشار اطرافیان رهایی از تنهایی گریختن از واقعیتهای زندگی به ازدواج روحی آورند مهناز عبادی روانشناس در گفت و گو باتفکیک جنسیتی در کاهش آمار ازدواج موثر است/ ضرورت ورود دولت به بحث ازدواج
ایلنا اجرای طرح همسان گزینی که قرار است از امسال اجرایی شود برخی کارشناسان را نگران کرده که ازدواج را از روال طبیعی خود خارج کند و سبب دخالت دولت در خصوصیترین مراحل زندگی افراد جامعه شود این در حالی است که معاون ساماندهی امور جوانان معتقد است به دلیل تعداد زیاد جوانان در کازدواج اجباری نوزاد یک ساله |اخبار ایران و جهان
ازدواج اجباری نوزاد یک ساله لاکسمی سارگارا یک دختر هندی است که در سن یک سالگی توسط والدین خود به همسری پسری سه ساله درآمده بود کد خبر ۴۹۴۹۰۳ تاریخ انتشار ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۸ - 26 April 2015 لاکسمی سارگارا یک دختر هندی است که در سن یک سالگی توسط والدین خود به همسری پسر- پارسال 20 هزار و 253 واقعه ازدواج در لرستان ثبت شد
پارسال 20 هزار و 253 واقعه ازدواج در لرستان ثبت شد خرم آباد - ایرنا - مدیرکل ثبت احوال استان لرستان گفت 20 هزار و 253 واقعه ازدواج درسال گذشته در این استان در دفاتر رسمی ثبت شده است به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی ثبت احوال لرستان حسین میر دریکوندی افزود میانگین سن ازدواج- یک مفتی عربستان در دو هفته با دو دختر نوجوان ازدواج کرد
یک مفتی عربستان در دو هفته با دو دختر نوجوان ازدواج کرد تهران - ایرنا - پایگاه خبری اخبارالساعه امارات روز دوشنبه از ازدواج سوم و چهارم یک مفتی و خطیب مسجد جامع مسن در عربستان تنها در دو هفته با دو دختر نوجوان خبر داد که واکنش های منفی متفاوتی را در محافل این کشور در پی داشته استمدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت به فارس خبر داد برگزاری جشن ازدواج زوجهای جوان در نجف و کربلا/ پرداخت هزینهه
مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت به فارس خبر دادبرگزاری جشن ازدواج زوجهای جوان در نجف و کربلا پرداخت هزینهها مانند زائران دیگرمدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت گفت زوجهای جوانی که متقاضی تشرف به عمره بودند میتوانند به دفاتر حج و زیارت استان مراجعه و زمان و نوع اعزام خود را به- جشن ازدواج دانشجویی در کازرون برگزار شد
جشن ازدواج دانشجویی در کازرون برگزار شد شیراز- ایرنا- جشن ازدواج دانشجویان دانشگاه سلمان فارسی کازرون با حضور 51 زوج جوان دوشنبه شب برگزار شد رضا پولادی رییس دانشگاه دولتی سلمان فارسی کازرون در حاشیه برگزاری این جشن به ایرنا گفت ازاین تعداد 15 زوج هردو دانشجوی این دانشگاه هستند-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها