واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تسهیلات نظام وظیفه برای دانش آموختگان برتر و فنّاور اصفهان- ایرنا- بنیاد ملی نخبگان برای دانش آموختگان برتر و فناوران مشغول به کار در شرکت های دانش بنیان تسهیلاتی را به منظور گذراندن دوره نظام وظیفه در نظر گرفته است.
مسئول روابط عمومی بنیاد نخبگان استان اصفهان روز دوشنبه در این باره به ایرنا گفت: این تسهیلات بصورت پروژه های تخصصی است که در مدت هشت تا 10 ماه باید به جای انجام خدمت سربازی اجرا شود.
مرتضی ورشاوی افزود: دانش آموختگان برتر و فناوران شاغل در شرکت های دانش بنیان پس از اخذ تاییدیه از بنیاد نخبگان استان خود به دفتر نخبگان نیروهای مسلح معرفی می شوند تا انجام پروژه تحقیقاتی و تخصصی به آنها واگذار شود.
وی ادامه داد: پس از انجام موفقیت آمیز این پروژه های تحقیقاتی و تخصصی ، کارت پایان خدمت برای نخبگان صادر می شود.
ورشاوی با بیان اینکه طرح ارائه تسهیلات نظام وظیفه به نخبگان از سال 1388 در کشور اجرا شده است، اظهار کرد: امسال آئین نامه و شرایط این طرح مورد بازبینی قرار گرفته و تغییراتی اعمال شده است.
وی این تغییرات را بیشتر در کاربردی و تخصصی شدن ضوابط و شرایط دانست و اضافه کرد: تا کنون بیش از 450 نفر از نخبگان استان اصفهان از تسهیلات نظام وظیفه استفاده کرده اند.
مسئول روابط عمومی بنیاد نخبگان استان اصفهان تعداد نخبگان زیر پوشش این بنیاد در استان را حدود یکهزار و 200 نفر اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، بنیاد ملّی نخبگان بر اساس آیین نامه «شناسایی و پشتیبانی از دانش آموختگان برتر دانشگاهی» تسهیلات ویژه ای را برای دانش آموختگان برتر دانشگاه ها برای طی دوره نظام وظیفه تخصصی اعطا می کند.
بر این اساس فقط دانش آموختگان دوره کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی و نیز دانشجویان دوره دکترای تخصصی که از طرح نامه رساله خود دفاع کرده و وارد مرحله پژوهش شده اند می توانند از این تسهیلات استفاده کنند.
دانش آموختگان بر اساس امتیاز حاصل از مجموع فعالیت های نخبگانی در زمان تحصیل (و نه فقط داشتن مقاله) می توانند از تسهیلات نظام وظیفه تخصصی بهره مند شوند.
دانش آموختگانی که حداکثر سه سال از زمان دانش آموختگی آنان گذشته باشد مجاز به استفاده از تسهیلات هستند.
همچنین دانش آموختگانی می توانند از این تسهیلات بهره مند شوند که میانگین معدل کل دوره کارشناسی آنان بیش از 16، میانگین کل دوره کارشناسی ارشد و دوره دکترا بیش از 17 باشد.
برگزیدگان آزمون های سراسری ورود به دانشگاه، المپیادهای ملی دانش آموزی و دانشجویی، جشنواره های بین المللی خوارزمی، رازی و فارابی، مخترعان برتر، آزمون جامع، پیش کارورزی، دستیاری و دانش نامه تخصصی در رشته های پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی نیز می توانند از این تسهیلات استفاده کنند.
همچنین بنیاد ملّی نخبگان بمنظور پشتیبانی از فعالیت های تخصصی دانش آموختگان برتر دانشگاه ها و مؤسسه های پژوهشی کشور که به فعالیت های فنّاورانه اشتغال دارند، تسهیلات نظام وظیفۀ تخصصی در نظر گرفته است.
متقاضی استفاده از این تسهیلات باید دانش آموختۀ دورۀ کارشناسی ارشد یا دکترای تخصصی از یکی از دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهش مورد تأیید وزارت علوم، وزارت بهداشت یا شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد و از زمان دانش آموختگی اش بیش از سه سال نگذشته باشد.
دانش آموخته باید در یکی از شرکت های دانش بنیان مورد تأیید معاونت علمی و فنّاوری ریاست جمهوری به مدت دستکم شش ماه بطور تمام وقت به فعالیت مشغول بوده باشد.
متقاضی استفاده از تسهیلات نظام وظیفه برای افراد فناور باید حائز بیشترین امتیاز فعالیت های نخبگانی (شامل فعالیت های فنّاورانه، پژوهشی و آموزشی) باشد.
شرکت های دانش بنیان نیز بر اساس سابقۀ فعالیت و اظهارنامۀ مالیاتی خود می توانند از تسهیلات این موضوع برای کارکنان خود بهره مند شوند.
بنیاد ملی نخبگان با هدف برنامه ریزی و سیاستگذاری برای شناسایی، هدایت، حمایت مادی و معنوی نخبگان، جذب، حفظ و بکارگیری و پشتیبانی از آنان در راستای ارتقاء تولید علم، فناوری و توسعه علمی و متوازن کشور در سال 1385 تاسیس شد.
رئیس این بنیاد، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری است.
طبق اساسنامه بنیاد ملی نخبگان، نخبه به فرد برجسته و کارآمدی اطلاق می شود که اثر گذاری وی در تولید علم، هنر و فناوری کشور محسوس باشد و هوش، خلاقیت، کارآفرینی و نبوغ فکری وی در راستای تولید دانش و نوآوری موجب سرعت بخشیدن به رشد و توسعه علمی و متوازن کشور شود.
بنیاد نخبگان استان اصفهان، در سال 1388 افتتاح شد و اکنون حدود یکهزار و 200 نخبه را زیر پوشش دارد.
ت/3011/ 6022 /1484
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]