تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هنگامى كه مؤمن بر صراط مى‏گذرد، و مى‏گويد: بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم. ناگاه زبان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803063505




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران در خاورمیانه؛ متخاصم یا صلح‌طلب؟/ اعراب از آمریکا در قبال توافق هسته‌ای چه می‌خواهند؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ایران در خاورمیانه؛ متخاصم یا صلح‌طلب؟/ اعراب از آمریکا در قبال توافق هسته‌ای چه می‌خواهند؟
همانطور که پیش از این وزیر امور خارجه ایران طی یک یادداشتی در روزنامه نیویورک تایمز نوشت، توافق ایران با غرب که تلاش می‌شود ظرف یک ماه آینده حاصل شود، ورودی سلسله همکاری‌های منطقه‌ای ایران برای هموارکردن مسائل خاورمیانه خواهد بود.
آفتاب : محمد‌جواد‌ظریف در یادداشت خود می نویسد: «ما نمی‌توانیم در برابر ویرانگری‌های بی‌اندازه‌ در اطرافمان بی‌تفاوت باشیم چرا که هرج و مرج مرز نمی‌شناسد.»


به گزارش «آفتاب» به نقل از اکونومیست، اما اگر ایران تلاش می‌کند تا فضای روابط خود با همسایه‌های عربش را عادی کند، راه عجیبی را برای اثبات آن در پیش گرفته است. ایران طی روزهای اخیر سایه تهدیدهای خود را بر روی دو خط حمل و نقل بسیار حیاتی جهان، انداخته است. دو شریانی که مستقیما به نبض اقتصاد جهانی متصل هستند و از اهمیت فراوانی برخوردارند.

 
روز 28 آوریل، نیروی دریایی ایران یکی از کشتی‌های باری مائرسک تیگریس را متوقف و سپس آن را وادار به حرکت به سمت بندرعباس کرد. پس از آن مائرسک و ایران هر دو مدعی شدند که این اتفاق بر اساس یک مناقشه تجاری در سال 2005 روی داده است.  


 ظریف اصرار دارد که ایران متعهد به رعایت آزادی حمل و نقل در این تنگه است، جائی که مسیرهای کشتیرانی با حق عبور بی‌خطر از آب‌های ایران رد می‌شوند. اما این اقدام ایران موجب نگرانی آمریکا شده و ناوهایی را برای محافظت از کشتی‌های این کشور، هنگام عبور از تنگه، به منطقه فرستاده است.


در همین حال، در آن سوی شبه‌جزیره عرب، نیروهای ایرانی و عرب مشغول منازعه پنهانی در باب‌ المندب، تنگه‌ای که به دریای سرخ و کانال سوئز راه دارد، هستند. ماه مارس، نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان در یمن دخالت کردند تا از پیشروی نیروهای شیعی که کانال ورودی ایران در عربستان محسوب می‌شوند، جلوگیری کنند. نیروهای دریایی عربی بنادر یمن را بسته‌اند و نیروی هوایی حوثی‌ها و واحدهای نظامی وفادار به علی‌عبدالله صالح، رئیس‌جمهور اسبق یمن را که در سال ۲۰۱۲ کنار رفت بمباران می‌کنند.


کاروان کشتی‌های ایران در مقطعی سعی کردند این محاصره را بشکنند، اما با ورود ناو هواپیمابر آمریکا، به منظور هشدار به ایران و حمایت از نیروهای عرب، عقب نشستند. در تاریخ ۳۰ آوریل ایران اعلام کرد، دو فروند ناوشکن خود را در ورودی باب‌المندب مستقر کرده است. حبیب‌الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ایران گفت: «ما طبق مقررات بین‌المللی برای اطمینان از امنیت کشتی‌های بازرگانی خود علیه دزدان دریایی در خلیج عدن حضور داریم.»


جنگنده‌های عربستان فرودگاه صنعا، پایتخت یمن را بمباران کردند تا مانع از فرود هواپیمای حامل کمک‌های بشردوستانه ایران شوند. مقامات خلیج فارس می‌گویند، جت‌های ایرانی درخواست فرود در پایگاه‌ هوایی عربستان را به منظور بازرسی هواپیما برای اطمینان از عدم حمل سلاح نادیده گرفتند.


ایران اتهامات اعراب مبنی بر حمایت مسلحانه از حوثی‌ها را رد می‌کند، اما حمله لفظی علیه عربستان سعودی، فضای دیپلماتیک این دو کشور را به شدت متشنج کرده است. محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران ایران اخیرا گفته است: «امروز عربستان با بی‌شرمی و وقاحت، ملتی را که به دنبال نفی نظام سلطه است، بمباران و قتل عام می‌کنند. امروز آل سعود در معرض اضمحلال و سقوط است.»


پادشاهی‌های حاشیه خلیج فارس، مانند اسرائیل، نگران "توافق بد" آمریکا با ایران هستند. از نظر آن‌ها، آمریکا در نتیجه این توافق، ایران را به عنوان یک کشور سلطه‌طلب در منطقه به رسمیت می‌شناسد و ایران با لغو تحریم‌ها، منابع بیشتری جهت حمایت از متحدان و نایبان خود در جهان عرب پیدا می‌کند. حاکمان عرب اواخر این ماه با باراک اوباما در کمپ‌دیوید دیدار می‌کنند و از او نوعی تعهد رسمی برای کمک به بازداری ایران طلب خواهند کرد. 


قدرت‌نمایی ایران، متقاعد‌کردن کنگره را برای آقای اوباما سخت می‌کند. اما علائمی که ایران می‌فرستد از همیشه متناقض‌تر است. سیستم سیاسی مبهم و جناحی ایران پیش‌بینی در مورد تصمیمات این کشور را سخت می‌کند.




تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن