محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832822398
غرویان: مخالفان سید حسن با تفکر امام مشکل دارند/ جوانتر شدن مجلس خبرگان یک امرعقلایی است
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: غرویان: مخالفان سید حسن با تفکر امام مشکل دارند/ جوانتر شدن مجلس خبرگان یک امرعقلایی است
کسانی که مخالف حضور حسن خمینی در مجلس خبرگان هستند، مخالف تفکر و نگاه او هستند و این مخالفت همان مخالفت با تفکر امام و بیت امام است
به گزارش نامه نیوز، تهامات و اقدامات غير متعارف برخي جريان هاي اندك و تندرو عليه دلبستگان به نظام وانقلاب تعطيلي ندارد. در تازهترين اقدام حسین جلالی، رئیس دفتر مصباحیزدی، با ادعاي اينكه مهرههای آقای هاشمی در فتنه ٨٨ سوختهاند، گفت: آقای هاشمی بهدنبال این است که فتنه آینده را از طریق بیت امام (س) پیش ببرد! اين ادعاي عضو پايداري منحصر به وي نميشود و بارها همفكران او از فتنه اي موهوم سخن مي گويند كه هنوز پيش نيامده است. بر اساس اين تصور همه منتقدان و مخالفان فكري آنها مي توانند از عوامل پديد آورنده اين فتنه موهوم باشند. اندكي قبل اين طيف سياسي به دنبال علامه خواندن يادگار امام توسط هاشمي رفسنجاني بهانه اي پيدا كردند تا جايگاه فقهي و علمي حسن خميني در معرض حمله و تخريب قرار دهند. نگراني اصلي آنها احتمال شركت حسن خميني در انتخابات آينده مجلس خبرگان است. به همين دليل به سراغ آيت ا... محسن غرويان از چهره هاي سياسي و مذهبي آشنا به جريان فكري پايداري رفتيم تا از او درباره انتخابات خبرگان و آرايش احتمالي اين مجلس پرسش كنيم.گفت و گوي «قانون» با آيت ا... محسن غرويان از اساتيد حوزه و دانشگاه را در زير مي خوانيد:
امسال بحث انتخابات مجلس خبرگان را در پیش داریم،اين انتخابات چه جایگاه و اهمیتی در نظام جمهوری اسلامی ایران دارد؟
از آنجایی که وظیفه ذاتی مجلس خبرگان در واقع انتخاب رهبری نظام است، اهمیت انتخابات این مجلس مشخص میشود. مهمترین شخصیت و موثرترین مقام تاثیرگذار در نظام، رهبری است از این رو حساسیت انتخابات مجلس خبرگان قابل درک میشود. آنها ولی فقیه را تعیین میکنند بنابراین نوع تفکر حاکم بر مجلس خبرگان قطعا در نوع تفکر منتخب رهبری تاثیر زیادی دارد. حساسیت مجلس خبرگان از این جهت است که امسال ما شاهد یک سری اختلاف نظرهای سیاسی بودیم، باید دید کدام یک از طرز تفکرهای مختلفی که در کشور وجود دارد، میتواند در مجلس خبرگان پر رنگتر شوند.
چه اندازه انتظار تغییر گستردهای در مجلس خبرگان به دلیل تغییرات سیاسی در کشور وجود دارد؟
البته در این زمینه نمیتوان به طور دقیق میزان مشخص کرد از سوی دیگر تغییر اساسی هم باید معنی شود. تغییر اساسی به این معنا که افرادی بیایند که مثلا با اصل نظام، قانون اساسی، ولایت فقیه و اسلام مشکل داشته باشند اتفاقی نمیافتد. به هر حال همه علما و روحانیون از هر طیفی این اصول مشترک را پذیرفتهاند. اما در نوع نگاه سیاسی و قرائت آنها از اسلام، تفاوتهایی وجود دارد. برخی قائل به رفتارهای تند و خشن هستند بعضیها اصل را بر مدارا قرار میدهند. این نکات است که تنوعات فکری را در عرصه مجلس خبرگان ایجاد خواهد کرد. من فکر میکنم با توجه به اینکه خواست ملت در انتخابات ریاست جمهوری فردی را انتخاب کرد که تاکید داشت حقوقدان است ونه سرهنگ، مشخص است. روحانی با این صحبت حرفهای زیادی زد و توانست آرای قابل توجهی را به صندوق خود واریز کند. تصور میکنیم همچین دسته بندی در مجلس خبرگان و انتخابات آن شکل بگیرد و رقابتها در این انتخابات، رقابتی جاذبه دار خواهد بود.
موضوعی که اخیرا مطرح میشود، جوانتر سازی مجلس خبرگان است. ارزیابی شما از حضور افراد جوان تر در مجلس آینده چیست؟
جوانگرایی یک مفهوم نسبی است. نوع کار مجلس خبرگان، با مجلس شورای اسلامی متفاوت است بنابراین اقتضا میکند افرادی که در مجلس خبرگان حضور یابند که پختهتر هستند. طبیعتا این پختگی نیاز به سن بیشتر دارد. اما از سوی دیگر، کسانی که سن بالایی دارند، از نظر جسمی مشکلاتی دارند و از نوع نگاهی که به مسائل جهانی، نظام و اسلام دارند سنتی و رو به گذشته است. اما مجتهدان جوانتر، به روز ترند و با مسائل عالم جدید فلسفه، فقه و حقوق آشناتر هستند، کارگشایی، راهنمایی و راه حل دادن آنها برای مسائل نظام بیشتر خواهد بود. لذا من روی جوان تاکید نمیکنم اما بر جوانتر سازی مجلس خبرگان اصرار دارم. جوانتر به این معنا که علمیت آنها کم نیست. خبرگان جوانتری که عالم و فاضل باشند و محیطهای دانشگاهی، خارج کشور داخل را بشناسند، همچنین با زمینههای مخلتف علوم انسانی وحقوق آشنا باشند میتوانند نقش موثری در مجلس خبرگان ایفا کنند.
آیا چنین افرادی که هم جایگاه فقهی لازم داشته باشند و هم به گفته شما به روز باشند، تربیت میکنیم تا در مجلس خبرگان کاندیدا شوند؟
ما در حوزهها و دانشگاهها چهرههایی داریم که نگاه نو تری به مسائل دارند، البته تعداد این افراد کم هستند. اما تعبیر تربیت کردن ما، شاید در مورد آنها صدق نکند، اما آنان بر اساس نبوغ و استعداد فردی و ذاتی خودشان، موفق بودند. مطالعات، تحقیقات و پژوهشهایی داشتند. به نظر من در بین شخصیتهای علمی میتوانیم لیستی را از این افراد ارائه کنیم. باید مقداری بگردیم و اگر بر اساس تعصبات حزبی و گروهی عمل نکنیم، میتوانیم چنین افراد متعادل، محقق، اندیشمند و مبتکر را پیدا کنیم.
اما به نظر میرسد، جوانتر سازی خبرگان تابو شدهاست و عدهای اجازه جوانتر سازی این مجلس را نمیدهند.
البته در انتخابات میاندورهای اخیر افرادی را میشناسم که نسبتا جوانتر هستند و از استانهای دور افتادهتر وارد مجلس خبرگان شده اند. اما اینکه یک عده نمیخواهند جوانترها وارد شوند، کلیت ندارد. شورای نگهبان، واقعیتها و آینده نظام را ببیند و زمینه را برای جوانترها فراهم بکند. به هر حال کهنسالانی هستند که از علم و فقه آنها استفاده شده و میشود اما زمان رو به آینده است، اسلام و نظام ما با مسائل آینده روبهرو خواهد بود بنابراین مجلس خبرگان هم باید بستری را برای حل مشکلات آینده فراهم کند که توسط همین جوانترها باید صورت بگیرد. بنابراین جوانتر شدن مجلس خبرگان یک امرعقلایی است و شورای نگهبان باید فضاها را برای ورود جوانتر ایجاد کند تا مجلس خبرگان فعالتر شود. باید مردم بیشتر حس کنند که مجلس خبرگان به عنوان یک مجموعه فعال، تئوریپرداز، متفکر، اندیشمند و علاقهمند به حفظ نظام در حال فعالیت است. این حس باید در مردم محسوس باشد. چند سال پیش در همایشی پیشنهاد کردم، حوزه علمیه باید یک مجموعهای داشته باشد تا فضلای با استعداد و آنهایی که اندیشه سیاسی و اجتماعی دارند واز قدرت نظریهپردازی و تولید فکر و اندیشه برخوردارند برای خبرگان و رهبران آینده در این نظام تربیت شوند. حوزه باید ساز و کاری را برای تربیت خبرگان و رهبران آینده تعریف کند.
برخي از حضور چهره هايي مانند حسنخميني در انتخابات واهمه دارند؟
آقای خمینی یکی از مدرسین و مجتهدین جوانتر حوزه علمیه هستند، با پشتوانهای که در حوزه علمیه و خانوادگی دارند، میتواند در آینده تحولات سیاسی- اجتماعی کشور بسیار تاثیرگذار باشد. کسانی که مخالف حضور حسن خمینی در مجلس خبرگان هستند، مخالف تفکر و نگاه او هستند و این مخالفت همان مخالفت با تفکر امام و بیت امام است. به هر حال تصور میکنم اگر حسن خمینی به انتخابات خبرگان ورود کند، تاثیرات و تحولات محسوسی در وزن کشی سیاسی- اجتماعی کشور اتفاق میافتد. گروههای مخالف، با قرائت سید حسن خمینی از اسلام و دین مشکل دارند. دیدگاههای یادگار امام با تفکر تند و خشن این گروهها سازگاری ندارد.
آیا کاندیدا شدن جوانترها سبب پویایی انتخابات میشود؟
ما از زمان نباید عقب باشیم. روایت امام صادق (ع) است که عالمی که در زمان خود باشد، مشکلات و شبهات بر او هجوم نمیآورد و میتواند آن را حل کند. نسل جوان از مجتهدین و علما، همچون سیدحسنخمینی با مسائل جدید جهانی آشنا هستند و رویکردهای بینالمللی را مطالعه میکنند، از سوی دیگر از جریان حوادث موجود جهان باخبرند. نوع نگاه خبرگان جوان، مورد قبول جامعه بینالملل و عقلای عالم است. بنابراین از این جهت جوانتر سازی خبرگان میتواند در پویایی این مجلس و شور و نشاط فعالیت خبرگان موثر باشد.
شما کاندیدا نمیشود؟
من در حال رایزنی و فکر کردن هستم. باید فضای شورای نگهبان، فضای سیاسی اجتماعی را رصد کنم. اگر ضرورت و نیاز باشد و احساس کنم که نظام وظیفهای بر دوش من میگذارد و مردم توقع دارند، در این عرصه حضور داشته باشم، تلاش میکنم شانه از زیر بار مسئولیت خالی نکنم.
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
غرویان:سیدحسن خمینی در حال بررسی فضای سیاسی برای کاندیداتوری مجلس خبرگان است
غرویان سیدحسن خمینی در حال بررسی فضای سیاسی برای کاندیداتوری مجلس خبرگان است من در خصوص ورود ایشان به انتخابات مجلس خبرگان سوال کردم فرمودند که در حال ارزیابی فضای جامعه هستندو هنوز تصمیم جدی نگرفتهاند به گزارش نامه نیوز حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان از اساتید حوزه و دانشغرویان:سیدحسن خمینی گفتند در حال بررسی فضای سیاسی برای کاندیداتوری مجلس خبرگان است
غرویان سیدحسن خمینی گفتند در حال بررسی فضای سیاسی برای کاندیداتوری مجلس خبرگان است وقتی من در خصوص ورود ایشان به انتخابات مجلس خبرگان سوال کردم فرمودند که در حال ارزیابی فضای جامعه هستندو هنوز تصمیم جدی نگرفتهاند به گزارش نامه نیوز حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان از اساتید حسید حسن خمینی کاندیدای مجلس خبرگان؟
سید حسن خمینی کاندیدای مجلس خبرگان تاریخ انتشار چهارشنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰ ۳۰ آرمان نوشت حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان از اساتید حوزه و دانشگاه گفت اخیرا حاج سیدحسن آقای خمینی حدود یک ساعت با اخویشان حاج سید علی آقا خمینی مهمان ما بودند که در این دیدار درعضو هیئت رئیسه مجلس: استانی شدن انتخابات، زمینه ساز تفکر فرامنطقه ای نمایندگان مجلس است
عضو هیئت رئیسه مجلس استانی شدن انتخابات زمینه ساز تفکر فرامنطقه ای نمایندگان مجلس است نماینده مردم تبریز آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با حمایت از استانی شدن انتخابات مجلس عنوان کرد استانی شدن انتخابات باعث می شود نمایندگان منتخب فرا منطقه ای فکر کنند و منافع ملی را برنخستین جلسه رسیدگی به طرح استانی شدن انتخابات مجلس برگزار شد
شنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸ ۴۴ رئیس کمیسیون شوراها و امور کشور از بررسی اولین رسیدگی به طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی با حضور نمایندگان پیشنهاد دهند و کارشناسان در مجل این کمیسیون خبر داد به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا امیر خجسته با بیان اینسیدحسن خمینی: آنچه به نام امام در جامعه ما فعالیت می کند، باید زینت ایشان باشد نه مایه سرافکندگی/ ستاد اجرایی
سیدحسن خمینی آنچه به نام امام در جامعه ما فعالیت می کند باید زینت ایشان باشد نه مایه سرافکندگی ستاد اجرایی ارتباطی به بیت امام ندارد یادگار گرامی امام تأکید کرد بزرگترین دِین ما این است که نام امام را برای جامعه و نسل بعد توام با آزادگی رفاه و مشکل گشایی زنده نگه داریم بههیئترئیسه کمیسیون سیاسی-اجتماعی مجلس خبرگان انتخاب شدند
در انتخابات داخلی کمیسیون سیاسی - اجتماعی مجلس خبرگان هیئترئیسه کمیسیون سیاسی-اجتماعی مجلس خبرگان انتخاب شدند در اولین جلسه کمیسیون سیاسی اجتماعی مجلس خبرگان رهبری ۱۱ عضو اصلی و علی البدل این کمیسیون انتخاب و معرفی شدند به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز جلسه کمیسیون سیاسی - اجتسيدحسن خميني: جمهوري اسلامي بايد زينت امام و باعث محبوبيت خود باشد
سيدحسن خميني جمهوري اسلامي بايد زينت امام و باعث محبوبيت خود باشد يادگار امام گفت بزرگترين دِين ما اين است که نام امام ره را براي جامعه و نسل بعد توام با آزادگي رفاه و مشکلگشايي زنده نگه داريم به گزارش نامه نیوز حجت الاسلام و المسلمين سيدحسن خميني طي سخناني در جمع مسئولانسیدحسن خمینی در دیدار با اعضای شورای مرکزی حزب مردمسالاری: جلوگیری از گسست نسلی از کارکرد احزاب است/ مفیدبودن
سیدحسن خمینی در دیدار با اعضای شورای مرکزی حزب مردمسالاری جلوگیری از گسست نسلی از کارکرد احزاب است مفیدبودن جمعشدن احزاب در قالب حزبتولیت آستان مطهر حرم امام خمینی ره جلوگیری از گسست نسلی را یکی مهمترین کارکردهای احزاب خواند گفت اگر یک جمع بخواهد تمام تجربیات نسل قبل را تکرار- نماینده مجلس: دولت و مجلس برای رفع مشکلات معلمان اهتمام جدی دارند
نماینده مجلس دولت و مجلس برای رفع مشکلات معلمان اهتمام جدی دارند ایلام - ایرنا - نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت دولت و مجلس برای رفع مشکلات معلمان کشور اهتمام جدی دارند به گزارش ایرنا احمد شوهانی روز یکشنبه در آیین بزرگداشت مقام معلم اظهار کرد مجلس آمادگی کامل دنظر محسن رضایی درباره استانی شدن انتخابات مجلس
نظر محسن رضایی درباره استانی شدن انتخابات مجلس سیاست > احزاب و شخصیتها - دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت طرح تقسیم عراق به سه کشور مستقیما و بدون دخالت عربستان وترکیه توسط خود آمریکا دنبال میشود به گزارش ایسنا محسن رضایی در نشستی خبری با اشاره به اینکه برای مجمع ماستانی شدن انتخابات، زمینه ساز تفکر فرامنطقه ای نمایندگان مجلس است
جمعه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۱ نماینده مردم تبریز آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با حمایت از استانی شدن انتخابات مجلس عنوان کرد استانی شدن انتخابات باعث می شود نمایندگان منتخب فرا منطقه ای فکر کنند و منافع ملی را بر منافع مردم حوزه انتخابیه خود ترجیح دهند به گزارش خبرنگارافتتاح مسجدی که دستور ساختش را امام حسن عسکری داده بود/حضور مراجع تقلید،نماینده رهبری و رئیس مجلس
افتتاح مسجدی که دستور ساختش را امام حسن عسکری داده بود حضور مراجع تقلید نماینده رهبری و رئیس مجلس سیاست > احزاب و شخصیتها - بنای جدید مسجد مقدس امام حسن عسگری ع شهر قم با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و تنی چند از آیات عظام و نیز رئیس دفتر مقام معظم رهبری افتتاح شدجمع آوری 70 امضا برای رسیدگی خارج از نوبت طرح استانی شدن انتخابات مجلس/ جلسه اعضای کمیسیون شوراها با شورای نگه
خجسته در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جمع آوری 70 امضا برای رسیدگی خارج از نوبت طرح استانی شدن انتخابات مجلس جلسه اعضای کمیسیون شوراها با شورای نگهبان رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت در حال حاضر جهت رسیدگی خارج از نوبت طرح استانی شدن انتخابات 70 امضا از نمایندگان اخذخجسته در گفتوگو با فارس: نخستین جلسه رسیدگی به طرح استانی شدن انتخابات مجلس برگزار شد
خجسته در گفتوگو با فارس نخستین جلسه رسیدگی به طرح استانی شدن انتخابات مجلس برگزار شدرئیس کمیسیون امور شوراهای مجلس از برگزاری اولین جلسه رسیدگی به طرح استانی شدن انتخابات مجلس در کمیسیون متبوعش خبر داد امیر خجسته نماینده مردم همدان و رئیس کمیسیون امور شوراهای مجلس شورای اسلامیاعضای هیئترئیسه کمیسیون سیاسی-اجتماعی مجلس خبرگان انتخاب شدند+اسامی
اعضای هیئترئیسه کمیسیون سیاسی-اجتماعی مجلس خبرگان انتخاب شدند اسامی در اولین جلسه کمیسیون سیاسی اجتماعی مجلس خبرگان رهبری ۱۱ عضو اصلی و علی البدل این کمیسیون انتخاب و معرفی شدند به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای باشگاه خبرنگاران جلسه کمیسیون سیاسی - اجتماعی مجلس خبرگان رهبری امر- سید حسن خمینی: منتخب مردم شدن یک نعمت الهی است
سید حسن خمینی منتخب مردم شدن یک نعمت الهی است شهرری - ایرنا - تولیت آستان مقدس حضرت امام خمینی ره گفت منتخب مردم شدن یک نعمت الهی است و باید قدرآن را دانست به گزارش ایرنا حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی روز سه شنبه در آیین تجدید میثاق اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستای کشو-
سیاسی
پربازدیدترینها