واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: دانشمندان ما در قرون متمادی علم را بدون هیچ منتی به غرب صادر کردند
رئیس جمهور صبح امروز با حضور در مراسم سی و یکمین بزرگداشت مقام معلم سخنان خود را در جمع مسئولان و مدیران آموزش و پرورش و معلمان نمونه آغاز کرد.
آقای روحانی در ابتدای سخنان خود با تبریک ایام میلاد باسعادت مولی متقیان علی (ع) و با بزرگداشت سالروز وفات عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری (س) و گرامیداشت روز معلم گفت: روز معلم روز خاطره برای همه ماست.
وی افزود: این روز، روز افتخار برای همه ملت ایران است چرا که هر آنچه داریم از معلمان خودمان است .
رئیس جمهور همچنین با اشاره به اهمیت سال های اول مدرسه بهویژه دوران ابتدایی و خاطرات شیرین دوران دبستان گفت: در سالهای اولیه دبستان، اولین یاری که انسان می بیند معلم است در این دوران انسان پدر جدید خود را می بیند.
وی افزود: آن پدر دوم را وقتی آدم در کلاس درس می بیند، حس میکند، با وی حرف میزند و به وی خو میگیرد چقدر تأثیرگذار است.
آقای روحانی گفت: چقدر مهم است که گوش دانش آموز به زنگ باشد که چه وقت از کلاس خلاص می شود یا نگاهش به دهان و سخن شیرین معلم باشدکه بگوید خدا کند کلاس تمام نشود.
وی تأکید کرد: همه معلمان ما باید معلم آموزش و معلم پرورش باشند.
وی گفت: ما نباید یک معلم آموزش درست کنیم که علم را آموزش دهد و یک معلم پرورش دهد و اخلاق را به ما بیاموزد.
رئیس جمهور گفت: اندیشمندان ، دانشمندان و بزرگان ما و کشورهای اسلامی در قرون متمادی علم را بدون هیچ منتی به غرب صادر کردند.
آقای روحانی افزود: معلم باید جایگاهی داشته باشد که یک دانش آموز بتواند سفره دلش را پیش او باز کند و درد دلش را به او بگوید و معلم بتواند مانند پدر و مادر، دلسوزانه او را هدایت کند.
رئیس جمهور گفت: برای همه ما هفته و روز معلم روز خاطره هاست و از روز اولی که به مدرسه رفتیم و با نخستین معلمی که برخورد کردیم و همه محیط کلاس ها و مدرسه تا خود دانشگاه همه برای ما خاطره است.
آقای روحانی افزود: خود بنده هم در دانشگاه استادی داشتم که همیشه بیش از تعداد رسمی دانشجویان سر کلاس او حاضر می شدند و همیشه بعد از پایان زمان کلاس 30 تا 40 دانشجو دور او را می گرفتند و استاد را دوست داشتند و خیلی از اساتید اینگونه بوده اند و هنوز هم چنین اساتید ارزنده ای وجود دارند.
رئیس جمهور گفت: البته حوزه های علمیه سبک و سیاق متفاوتی با دانشگاه ها دارد.
آقای روحانی افزود: به نظر من هیچ کلاس درسی از نظر عواطف ، محبت ، نزدیکی و آزادی مثل کلاس های درس حوزه های علمیه نیست. البته منظور من حوزه های علمیه قدیم است.
رئیس جمهور گفت: در قدیم در حوزه های علمیه شاگرد سر کلاس با استاد به گونه ای جدی بحث می کرد که اگر کسی آنان را نمی شناخت تصور نمی کرد بحث علمی شاگرد و استاد جریان دارد.
آقای روحانی افزود: البته برای استاد احترام قائل بودند و دست او را نیز می بوسیدند اما در مقام نقد و بحث علمی کاملاً کلاس آزاد بود و در محیط حوزه های علمیه کلاس های درس با آزادی کامل توأم بود.
رئیس جمهور گفت: این که فکر می کنند آزادی تحفه ای است که از غرب آمده اصلاً این طور نیست.
آقای روحانی افزود: علم و دانش از زمانی که اسلام آمده تا قرن ها در قبضه مسلمانان بوده و تا قرن ها کشورهای اسلامی مرکز علم و دانش دنیا بودند که از آن جمله می توان به مراکز علمی بزرگی مانند دانشگاه بغداد ، جندی شاپور و اندلس اشاره کرد.
رئیس جمهور گفت: اندیشمندان ، دانشمندان و بزرگان ما در قرون متمادی علم را بدون هیچ منتی به غرب صادر کردند.
دوشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]