واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱:۱۵ق.ظ)
کاهش 1.9 ميليارد مترمکعبي پتانسيل منابع آب تجديدپذير در حوضه آبريز کرخه موج - معاون آب و آبفاي وزير نيرو از کاهش 1.9 ميليارد مترمکعبي پتانسيل منابع آب تجديدپذير در حوضه آبريز کرخه خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، رحيم ميداني با اشاره به تشکيل شوراي هماهنگي مديريت بههم پيوسته حوضه آبريز کرخه، اظهار داشت: در زمان حاضر، برخي از حوضههاي آبريز کشور ازجمله حوضه کرخه در زمينه تعادل منابع و مصارف با چالش مواجه شده است و اگر در اين زمينه تدبيري نکنيم، به لحاظ مولفههاي پايداري همچون اقتصاد و محيط زيست با مشکلاتي مواجه خواهيم بود و بايد با همفکري همديگر اين مشکلات را ساماندهي کنيم.
وي با اشاره به وضعيت منابع آب کشور، گفت: طبق اطلاعاتي که از 800 ايستگاه هواشناسي موجود وزارت نيرو و سازمان هواشناسي در سطح کشور بهدست آمده، متوسط بارندگي در سطح کشور از 240 ميليمتر به 205 ميليمتر کاهش يافته است که مجموعه اين اطلاعات يک روند کاهشي و عدم تعادل را در سطح کشور نشان ميدهد.
ميداني ادامه داد: بررسيها حاکي از وجود يک شکست نموداري از سال 78 به بعد از نظر بارش است که اين شکست موجب کاهش قابل ملاحظه بارش در کشور شده است. کاهش 34 ميليمتري متوسط بارش کشور، معادل کاهش 14 درصد مجموع بارندگي در کشور خواهد بود که اين ميزان افت بارش بسيار معنيدار است.
وي افزود: از نظر تغيير درجه حرارت نيز متوسط درجه حرارت از 18.3 به 19.4 درجه سانتيگراد رسيده و اين موضوع نشان از 1.1 درجه افزايش دماي متوسط کشور است؛ اين افزايش دما افزايش تبخير آب و همچنين نياز بيشتر محصولهاي کشاورزي به آب بيشتر را موجب خواهد شد.
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا تصريح کرد: به دليل کاهش بارش و از طرفي افزايش تبخير در سطح کشور، پتانسيل منابع آب تجديدپذير کشور کاهش يافته است بهطوري که هماکنون اين ميزان کاهش به شکلهاي مختلف در جغرافياي کشور ديده ميشود.
وي با تشريح ويژگيهاي حوضه آبريز کرخه، گفت: اين حوضه با 52 هزار کيلومترمربع جزو يکي از حوضههاي 30گانه کشور است که استانهاي ايلام، خوزستان، لرستان، کردستان، مرکزي، همدان و خوزستان در اين حوضه ذينفع هستند و بيشترين وسعت اين حوضه در استان لرستان است ضمن آنکه حدود سه ميليون نفر نيز در اين حوضه آبريز سکونت دارند.
وي ادامه داد: طي سالهاي گذشته اين حوضه نيز مشابه ساير نقاط کشور با کاهش بارش مواجه بوده و ميزان بارندگي اين حوضه از 396 ميليمتر به 345 ميليمتر کاهش يافته است و بر اثر کاهش بارش و همچنين تغيير اقليم در اين حوضه، پتانسيل منابع آب تجديدپذير در اين حوضه در سالهاي گذشته از 7.5 ميليارد مترمکعب به 5.6 ميليارد مترمکعب کاهش يافته است.
ميداني تصريح کرد: تغييرهاي اشارهشده مجموعه عواملي است که بدون دخالت انسان و صرفا براساس تغييرهاي طبيعي موجب محدوديت شديد منابع آب در اين حوضه شده است؛ لذا وظيفه ما و مسئولان محلي است که با همفکري و همراهي همديگر و با اعمال مديريت در برداشت و مصرف منابع آب، طوري عمل کنيم که وضعيت اين حوضه به سمت بحران حرکت نکند.
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا با دعوت از مسئولان استانها و کشاورزان براي همراهي با تصميمهاي اتخاذشده در اين شورا، گفت: با همفکري و اقدام هماهنگ بين مسئولان وزارت نيرو و ساير دستگاههاي اجرايي و ذينفعان بهويژه استانداران و همچنين مشارکت فعال صنف کشاورزان در استانهاي ذينفع، خواهيم توانست چالشهاي حوضه آبريز کرخه را مديريت کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]