واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کسری بودجه 100 میلیارد دلاری عربستان همزمان با کاهش بیسابقه ذخاير ارزی
انتظار می رود ترکیبی از کاهش ذخایر ارزی و افزایش استقراض داخلی همچنان جبران کننده کسر بودجه عربستان باشد که طبق برآورد بانکداران امسال به صد میلیارد دلار خواهد رسید. پروفسور هرتوگ معتقد است، ریاض با ذخایر عظیم ارزی می تواند حداقل برای دو سال دیگر به این وضع ادامه دهد.
کد خبر: ۴۹۶۳۵۹
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰ - 01 May 2015
دولت عربستان سعودی به منظور جبران کاهش قیمت نفت در سطح وسیعی به خزانه ارزی خود متوسل شده است.
به گزارش «تابناک»؛ روزنامه فایننشال تایمز در اینترنت امروز در گزارشی به قلم سیمون کِر در دوبی نوشت: دولت عربستان در تلاش برای ادامه طرح های مالی اش با وجود کاهش قیمت نفت بطور بی سابقه به ذخایر ارز خارجی خود متوسل شده است بطوریکه ذخایر ارزی بانک مرکزی این کشور در دو ماه گذشته سی و شش میلیارد دلار، معادل پنج درصد، کاهش یافته است.
سلمان بن عبدالعزیز آل سعود پادشاه جدید عربستان به منظور تامین بودجه حقوق بخش دولتی و پروژه های عمرانی وسیع به ذخایر ارزی ریاض و افزایش استقراض داخلی متوسل شده است.
جدیدترین آمار نشان می دهد ذخایر ارزی عربستان در ماه مارس با شانزده میلیارد دلار کاهش به هفتصد و هشت میلیارد دلار رسید که علت عمده آن پاداشهای ملک سلمان به بخش عمومی پس از به قدرت رسیدن در ماه ژانویه بوده است. این کاهش در ماه فوریه بیست میلیارد دلار بود. دولت عربستان از ماه اکتبر چهل و هفت میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود برداشت کرده است.
پادشاه عربستان در تلاش برای تحکیم پایه های قدرتش و روی کار آوردن نسل جوان تری از شاهزادگان سعودی از جمله پسر و نوه اش، ولیعهد و چند مقام ارشد دیگر را تغییر داد.
انتصاب دو تکنوکرات برجسته به عنوان وزیر اقتصاد و بهداشت بطور چشمگیر نشان دهنده عزم ملک سلمان برای رفع مشکلات اقتصادی کشور است.
ملک سلمان همچنین به نظامیانی که در بمبارانهای یک ماهه سعودی بر ضد شورشیان حوثی در یمن شرکت داشته اند، قول پاداش داده است که به نوبه خود فشار بیشتری را بر ذخایر دولتی وارد می سازد.
مونیکا مالک اقتصاددان برجسته بانک تجاری ابوظبی معتقد است، هزینه های عمومی در سال دو هزار و شانزده به بهبود قیمتهای نفت بستگی خواهد داشت و منطق سازی صرف هزینه ها امری ضروری است.
نفت خام برنت روز پنجشنبه بشکه ای شصت و شش دلار معامله شد.
صندوق بین المللی پول به دولتهای خلیج فارس هشدار داده است به منظور اتمام ذخایر ملی باید میزان دستمزدها و یارانه ها را کاهش دهند.
پروفسور استفن هرتوگ از مدرسه عالی اقتصاد لندن می گوید، پاداشها(ی نظامی) نشانه دلگرم کننده ای نیست بلکه یک واکنش غیرمنطقی به چالش های سیاسی با توزیع پول بیشتر است.
انتظار می رود ترکیبی از کاهش ذخایر ارزی و افزایش استقراض داخلی همچنان جبران کننده کسر بودجه عربستان باشد که طبق برآورد بانکداران امسال به صد میلیارد دلار خواهد رسید. پروفسور هرتوگ معتقد است، ریاض با ذخایر عظیم ارزی می تواند حداقل برای دو سال دیگر به این وضع ادامه دهد.
اما اجرای پروژه های عظیم و ارائه خدمات اجتماعی بهتر همچنان چالشی برای پادشاهی سعودی است که با تهدید فزاینده افراطیون اسلام خواه نیز مواجه است.
ارقام ای دی سی بی نشان می دهد، ارزش پروژه های واگذار شده در سه ماه اول سال دو هزار و پانزده حدود ده درصد نسبت به سه ماهه قبل از آن کاهش داشت. درحالی که پروژه های واگذار شده بیشتر در راستای اهداف اجتماعی دولت سعودی و در بخش هایی از قبیل بهداشت و سلامت و مسکن بوده است، اصلاحات این هفته نشان دهنده واقف بودن ریاض به ضرورت اجرای اصلاحات اقتصادی و کاهش مشکلات مالی است.
خاندان پادشاهی سعودی که با طرح های اجتماعی وفاداری مردم را می خرد، سعی دارد یارانه های دولتی را بدون برانگیخته شدن خشم عمومی کاهش دهد. اما تحلیلگران تردید دارند دولت سعودی بتواند به سرعت در مورد چنین موضوع حساسی اقدام کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]