تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هركس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد سخن خير بگويد يا سكوت نمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816637353




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- تعریف مجدد از طنز- آرزو فلاح


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تعریف مجدد از طنز- آرزو فلاح طنز، اثری ادبی است که با استفاده از بذله، برعکس کردن، خشم و نقیضه، ضعف ها و تعلیمات اجتماعی جوامع بشری را به نقد می کشد.


بنا به تعریفی دیگر، طنز، هنری است که عدم تناسبات در عرصه های مختلف اجتماعی را که در ظاهر متناسب به نظر می رسند، نشان می دهد و این خود سبب خنده می شود.
همچنین به نوع خاصی از آثار منظوم یا منثور ادبی گفته می شود که اشتباهات یا جنبه های نامطلوب رفتار بشری را به شیوه ای خنده دار به چالش می کشد.
شاید لازم باشد پیش از نمایش مجموعه ای طنز به فرهنگ سازی روحیه ی نقدپذیری در جامعه پرداخته شود البته این نکته حائز اهمیت است که این روحیه در میان عامه مردم پذیرش شده و مصداق آن را می توان در بکار بردن لهجه های مختلف از اقوام ایرانی در سریالها عنوان کرد.
به عنوان نمونه سریال طنز "من یک مستاجرم" و "خانه به دوش" که در مورد وضعیت زندگی اجاره نشین و مستاجر ساخته شده بود با هیچ انتقادی در جامعه روبرو نشد.
در مجموعه های مختلف تلویزیونی همچون "پاورچین"، "شب های برره" نیز شاهد نقش آفرینی هنرمندان طنز در قالب مشاغل مختلف و با لهجه های گوناگون ایرانی بودیم.
اینک با پخش مجموعه ی تلویزیونی "درحاشیه" قشر تحصیلکرده، باسواد، فرهیخته و نخبه کشور لب به اعتراضی سخت گشودند و تا آنجا پیش رفتند که گفته شده مانع ادامه پخش این سریال شدند.
این در حالی است که نقد و نقادی یکی از مهم ترین ویژگی جوامع پیشرفته است و با این برداشت که در هر قشر و هر سطح و طبقه ای از جامعه، ظرفیت های مختلفی ولو پایین و ضعیف نیز وجود دارد باید روحیه نقدپذیری خود را بالا ببریم.
از سوی دیگر پزشکان محترم کشور فراموش نکنند جامعه امروزی ما نیاز به نشاط اجتماعی دارد و یکی از راههای بارز این نشاط استفاده از شبکه رسانه ملی کشور در پخش سریالهای نمایشی خنده آور است.
همچنین شاید یکی از مزیت ها و محاسن سریالهای طنز را که به زبان نرم بیان می شود را بتوان در اصلاح نقاط ضعف در بسیاری از موارد دانست کمااینکه پزشکان می توانند از نکات بیان شده در سریال در حاشیه برای ارتقای سطح کیفی خدمات خود بهره ببرند.
شاید متولیان عرصه فرهنگی کشور باید بیش از پیش از ظرفیت طنز برای مطرح کردن نقد در جامعه استفاده کنند تا جامعه نیز ظرفیت پذیرش بیش تری پیدا کند.
عنصر فهم طنز و ملزومات ظرفیتی فردی و اجتماعی برای پذیرش طنز، به بالا بردن دانش عمومی مردم از طرف آگاهان این فن نیاز دارد.
به دلیل نبود این دانش است که طاقت نقد نداریم و متلک را رفتار ناپسندی تلقی می کنیم در حالیکه متلک از متل می آید و حتما بار منفی ندارد.
باید طنز را به عنوان رفتاری لطیف با یک معضل، مشکل، ناهمواری و نابسامانی بدانیم تا سطح دریافت جامعه از پدیده ای به نام طنز و رفتار طنزمدار بالاتر برود تا بتواند آن را هضم و درک کند.

* خبرنگار ایرنا مرکز اصفهان



13/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن