واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بیاتیان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران:
تابوی «سوال از رئیس جمهور» باید شکسته شود/ یاد بگیریم «دموکرات» باشیم
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس با بیان اینکه تابوی «سوال از رئیس جمهور» باید شکسته شود، گفت: باید یاد بگیریم وقتی دموکراسی را پیاده میکنیم، دموکرات باشیم.
"سیدمحمد بیاتیان" در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، در مورد سوال نمایندگان از رئیس جمهور که اخیرا مطرح شده است، گفت: باید تابوی «سوال از رئیس» جمهور شکسته شود.
وی افزود: «سوال از رئیس جمهور» جزو اختیارات نمایندگان مجلس بوده و نص صریح قانون است.نماینده مردم بیجار تصریح کرد: وقتی رهبر معظم انقلاب صراحتا اعلام میکنند«ما چیز محرمانه در مذاکرات نداریم»، بنابراین باید متن مذاکرات اخیر در اختیار مردم، نخبگان و دانشگاهیان قرار گیرد تا بتوانند درباره آن اظهار نظر کنند.
وی افزود: اینکه وزارت امورخارجه و دولت از «در اختیار مردم گذاشتن متن مذاکرات» امتناع میکنند، شائبه برانگیز است.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس اظهارداشت: باید یاد بگیریم وقتی دموکراسی را پیاده میکنیم، دموکرات باشیم.
بیاتیان در پایان گفت: سوال مجلس از رئیس جمهور دور از انتظار نخواهد بود.
گفتنی است؛ پیشتر حمید رسایی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران، از جمعآوری امضاء برای سوال از رییس جمهور درباره دلایل عدم انتشار «فکت شیت» (گزاره برگ بیانیه مطبوعاتی لوزان) خبر داد.
وی افزود: علیرغم تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر ارائه جزییات مذاکرات به مردم و نخبگان، دولت بنایی بر این کار ندارد و همچنان بر مخفی کاری اصرار دارد، پیگیریهای ما نشان میدهد که مانع اصلی ارائه جزییات توافقات صورت گرفته هستهای به مردم، شخص آقای روحانی است و وزیر خارجه در این باره تصمیم گیرنده نیست.
رسایی تأکید کرد: آقای روحانی با رای مردم پشت میز مذاکره نشسته است، اما معلوم نیست چرا وقتی دشمنان ملت ایران از ریز توافقات و مذاکرات مطلع هستند چرا باید مردم را نامحرم تلقی کنند، خصوصا که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که در موضوع هستهای و توافقات آن، ما چیز محرمانهای نسبت به مردم نداریم و ارائه جزییات توافقات و مذاکرات هستهای به مردم و نخبگان را مصداق همدلی دولت با مردم دانستند.
وی ادامه داد: نمایندگان مجلس در نامه این مطالبه رهبر انقلاب را به دولت یادآوری کردهاند تا جزییات توافقات به مردم و نمایندگان ارائه شود اما آقای روحانی قصد چنین کاری را ندارد و این یعنی نتیجه مذاکرات برد-برد نیست.
وی اضافه کرد: از رییس جمهور سوال خواهیم کرد که دلیل استنکاف از مطالبه رهبری انقلاب و ارائه جزییات توافقات به مردم چیست.
نایب رئیس کمیسیون اصل 90 تصریح کرد: مطابق آییننامه بعد از امضای یک چهارم نمایندگان، هیئترییسه موظف به ارسال سوال برای رییس جمهور است و ظرف یک هفته نماینده رییس جمهور باید در کمیسیون مربوطه حضور یابد و در صورت عدم اقناع سوال کنندگان، ظرف یک ماه وی باید در صحن علنی حاضر شود و پاسخ دهد و در نهایت چنانچه مجلس از این پاسخ قانع نشود، موضوع به قوه قضاییه ارجاع میشود.
وی در پاسخ به این سوال که امضاهای جمع شده برای این طرح چه تعداد است خاطر نشان کرد: طی روزهای آتی تعداد امضاهای جمع شده نمایندگان در این زمینه را اطلاعرسانی خواهیم کرد.
این در حالی است، اصل 88 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصریح میکند: در هر مورد که حداقل یک چهارم کل نمایندگان مجلس شورای اسلامی از رئیس جمهور و یا هر یک از نمایندگان از وزیر مسئول، درباره یکی از وظایف آنان سوال کنند، رئیس جمهور یا وزیر موظف است در مجلس حاضر شود و به سوال جواب دهد و این جواب نباید در مورد رئیس جمهور بیش از یک ماه و در مورد وزیر بیش از ده روز به تأخیر افتاد مگر با عذر موجه به تشخیص مجلس شورای اسلامی.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
سوال از رئیسجمهور در مجلس کلید خورد
رايزني دولتيها براي جلوگيري از طرح سوال از رئيسجمهور/بايد تابوي سوال از رئيسجمهور شکسته شود
مجلس در سوال از رییسجمهور به تکلیف خود عمل کرد
از اعلام وصول طرح سوال از رئيسجمهور تا تلاش فراكسيون اصولگرايان براي آبستراكسيون
طرح سوال به صلاح نیست/ شکایت از هیئت رئیسه را امضا نکردهام
معاون پارلماني رئيسجمهور عامل اعلام وصول طرح سوال از احمدينژاد است؟!
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]