تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى على! از ارجمندى مؤمن در نزد خدا اين است كه برايش وقت مرگ، معيّن نفرموده است...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827310066




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- مدیریت بحران آب اولویت برنامه های دولت در کردستان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیریت بحران آب اولویت برنامه های دولت در کردستان سنندج - ایرنا - چالش آب در کردستان جدی است، براساس برآورد، استان نیازمند 5.2 میلیارد مترمکعب آب است که اکنون تنها یک میلیارد و 600 میلیون مترمکعب آن موجود است و پیش بینی می شود این رقم تا خرداد امسال، به 2.3 میلیارد مترمکعب افزایش یابد، رقمی که همچنان با نیاز آبی استان حدود 55 درصد فاصله دارد.


به گزارش ایرنا کاهش بارندگی، تغییر اقلیم، خشکسالی، مصرف بالا و همچنین رفتارهای سلیقه ای یا کم کاری ها از دلایل شکلگیری بحران اب در استان است و کردستان که استانی پرآب محسوب می شد اکنون با بحران بی آبی مواجه است، سال گذشته تنها در حوزه روان آب ها شاهد کاهش 52 درصدی بودیم و این مساله منجر به بحران آب در استان شده است.
اگرچه در حال حاضر هفت سد در استان در دست احداث است و ساخت آنها می تواند در آینده از بحران کم آبی در استان بکاهد بویژه اینکه به گفته مسولان، آب این سدها در بخش شرب و کشاورزی استان به مصرف می رسد و به دیگر استان ها انتقال نمی یابد، اما فعلا بحران آب در استان بویژه شهر سنندج جدی است.
آب شرب مورد نیاز مردم شهر 450 هزار نفری سنندج مرکز استان کردستان از سد قشلاق در 12 کیلومتری این شهر و در مجاورت روستای سراب قامیش تامین می شود، سدی که اکنون با کاهش ذخیره پشت آن، سنندج را در زمره 500 شهر دارای شرایط تنش آبی و سه شهر در وضعیت قرمز قرار داده است.
ظرفیت اسمی سد قشلاق سنندج به عنوان مهمترین منبع تامین آب شرب شهر سنندج 224 میلیون مترمکعب است اما اکنون در این سد 115 میلیون مترمکعب آب وجود دارد ولی نکته مهم این است که تنها پنج میلیون مترمکعب آن قابل برداشت است.
500 شهر کشور با تنش آبی روبرو است و رویکرد وزارت نیرو نیز جلوگیری از نوبت بندی آب است اما در این راه مسوولان استان برای جلوگیری از نوبت بندی اب در سنندج، به صورت جدی تلاش می کنند و مسائل مربوط به این حوزه در اولویت برنامه های دولت در استان قرار گرفته است.
به منظور عبور از بحران آب و جلوگیری از قطعی آب شرب شهر سنندج که اکنون به وضعیت هشدار و بحران رسیده است دو طرح اضطراری اجرا می شود، اگرچه بر اساس برنامه قرار است آب شرب سنندج در درازمدت از محل سد آزاد در 60 کیلومتری این شهر تامین شود اما اکنون با توجه به کمبود آب، دولت در نظر دارد دو طرح اضطراری به منظور تامین آب کوتاه مدت برای سنندج را اجرا کند.
این دو طرح شامل پمپاژ آب از بخش مرده دریاچه سد قشلاق به خروجی سد و همزمان انتقال آب از پل شیخ به سمت تصفیه خانه است این طرح ها، فنی و بسیار پیچیده است و برای اجرای آن 150 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است و قرار است تا خرداد این دو طرح به اتمام برسد.
** کشاورزی استان در معرض تهدید
بحران کم آبی علاوه بر مشکلاتی که در بخش آب شرب ایجاد می کند منجر به خسارات زیاد به بخش کشاورزی هم خواهد شد و انتقال آب سدهای در دست احداث برای مصارف شرب و کشاورزی می تواند بخشی از این مشکلات را کم کند.
به گفته مسوولان با توجه به اولویت تامین آب شرب مردم، آب به اندازه کافی برای اراضی کشاورزی و باغات پایین دست سد قشلاق وجود ندارد و از این رو کشاورزان نمی توانند در بهار امسال اقدام به کشت کنند.
تجهیز مزارع استان به سیستم آبیاری تحت فشار از دیگر راهکارهای کاهش بحران اب در استان است و با استفاده از تکنولوژی روز می توان از کمترین میزان آب، بیشترین بهره را در امر کشاورزی برد، اجرای این مورد نیازمند هزینه و اعتبار بالایی است.
با توجه به کم آبی در سطح کشور و استان کردستان توجه بیشتر به کشاورزی دیم هم می تواند تا حدی از این مشکلات بکاهد و در کنار این مهم، مسوولان نیز باید طرح یکپارچه سازی اراضی را با در اختیار قرار دادن تسهیلات ارزان قیمت برای کشاورزان اجرا کنند.
هرچند تلاش تمام دستگاه های اجرایی استان رفع مشکلات بخش کشاورزی است اما کشاورزان کردستانی از دستگاه های مرتبط به واسطه محدود کردن سهم آبی اراضی دلگیر هستند اما باید بحران کم آبی را به عنوان یک واقعیت قبول کنیم.
بهرحال کم آبی منجر به مرگ حتمی بخش کشاورزی و باغداری در استان خواهد شد و مسوولان باید راهکار اساسی برای تامین آب کشاورزی اتخاذ کنند و در غیر این صورت شاهد مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها خواهیم بود.
استان کردستان حدود 113هزار بهره بردار بخش کشاورزی دارد و براساس آمارهای سازمان جهاد کشاورزی سالانه بیش از دو میلیون و 500 هزار تن محصول در بخش های زراعت، باغبانی، دام، طیور، زنبورداری و شیلات در استان تولید می شود.
تجربه نشان داده است هرجا مشارکت مردم بیشتر بوده دولت موفق تر عمل کرده است، لذا مشارکت بیشتر مردم در کمک به حل موضوع بحران آب نیز قطعا کارساز است، همکاری و تعامل بیشتر رسانه ها در جهت فرهنگ سازی به منظور صرفه جویی در مصرف آب در میان مردم نیز اثرگذار است و اطلاع رسانی و حساس سازی مردم می تواند منجر به کاهش مصرف آب شود.
مسوولان اعتقاد دارند در مرحله اول به منظور جلوگیری از نوبت بندی آب، مردم باید 20 درصد از مصارف خود را کاهش دهند و از این طریق مانع از نوبت بندی شوند.
پیشنهاد می شود با دسته بندی مشکلات مربوط به بحران آب، به مناطق دارای بافت جمعیتی متراکم تر، توجه بیشتری شود و فرمانداران، بخشداران و دهیاران نیز به موضوع بحران آب روستاها هم توجه داشته باشند و به مطالعات طرح های تامین آب روستایی توجه جدی کنند.
در همین زمینه دولت در نظر دارد به منظور کاهش مشکلات آب روستاهای استان، روستاهای نزدیک به شهرها را تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب شهری در آورد و برنامه ریزی دراز مدت برای تامین آب پایدار از سدها برای نقاط روستایی در دستور کار قرار گیرد چون منابع چشمه و قنات در روستاها اغلب ناپایدار هستند.ک/4
1904



13/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن