واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پدر اولین معلم مدرسه اندیشه و عمل رشت - ایرنا - پدر، واژه ای سه حرفی، اما دارای معنایی ژرف که تعلیم و تربیت را به تاسی از اهل بیت (ع) با اندیشه و عمل برای فرزندان معنا می کند که می توان از آن به عنوان اولین معلم مدرسه عشق، معرفت و زندگی یاد کرد که تا ابد برایت می ماند.
فرق نمی کند ثروتمند باشد یا فقیر، زیبا یا زشت، تحصیلکرده یا بی سواد مهم اینست که بهره ای از معرفت و انسانیت داشته و آن را با بهره گیری از تعالیم اسلامی به فرزندان و جامعه خود ارزانی کند.
آری؛ پدر در هر شغل و در هر سطحی هم باشد، تکیه گاه امنی است که فرزندان در پناه و حریم او آرامش می یابند.
پدر، قهرمان و مظهر قدرتی است که رهایی از مشکلات و مصونیت از خطرات با وجود او معنی می یابد.
پدر آن مردی است که قد خمیده و دستان چروکیده اش، تحمل رنج ها و سختی ها را برای لقمه ای حلال و تربیت صحیح حکایت می کند تا همسر و فرزندانش در سایه او آسایش و امنیت داشته باشند و از این طریق تلاش و درستکاری را به فرزندان خود می آموزد.
امروز پدرانی را می شناسم که برای آرامش و آسایش فرزندانشان برغم مشکلات حاد مالی در زندگی کم نیاوردند؛ اما به لطف برخی بی مهری ها در جامعه و فرزندانشان یا در گوشه آسایشگاه ها و یا در زندان و تخت های بیمارستان تنهای تنها هستند و گاه که کنارشان می نشینی با قطره ای اشک پاسخت را می دهند...
گرچه مصادیق بسیار و طرح آن در این مجال نمی گنجد؛ اما امروز پدران ما در این عصر پر هیاهو با نگرش آسمانی، بسیاری از درس های عشق، انسانیت و فضیلت ها را با رفتارشان نه تنها برای ما بلکه برای تمام جامعه به آموزش گذاشته اند تا فرزندانشان که ادامه حیات آن هستند همچون آنان وظیفه الهی خود را در قبال فرزندان خود و آینده درست انجام دهند.
حضرت علی (ع) که ولادت بابرکتش بهانه این نوشتار شده خود یک پدر است و در تاریخ داریم فرزندانی بزرگوار برای بشریت را به جامعه انسانی تحویل داده هم در "اندیشه" و هم در "عمل".
تربیت اخلاقی و معنوی، پرورش فکری و اعتقادی، بینش یابی و فرصت شناسی، تجربه آموزی و عبرت اندوزی چهار محور و موضوع مهمی است که امیر مومنان(ع) جزو وظایف و مسوولیت های پدران در تربیت و پرورش فرزندان خود مورد توجه قرار می دهد.
معاون فرهنگی ، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان در باره خصوصیات ویژگی های حضرت علی (ع) به خبرنگار ایرنا گفت: فضایل حضرت علی (ع) در همه زمینه ها به حدیست که زبان از گفتن آن قاصر است؛ اما یکی از ویژگی های امیر مومنان (ع) نقش پدرگونه ایشان همچون پیامبر برای امت بود.
حجت الاسلام سید حسین گلمیرزاده افزود: حضرت علی(ع) پس از پیامبر بزرگترین شخصیت اسلام است و در دعای ندبه هم می خوانیم که حضرت علی (ع) و پیامبر (ٌص) پدر این امتند.
وی بندگی و اطاعت از خداوند، عدالت ورزی، امانتداری، کمک به مستمندان و همیاری به مردم، پرهیز از تکبر و خودپسندی، تواضع و انفاق را از جمله ویژگی های حضرت علی (ع) خواند و گفت: امیرمومنان (ع) بهترین اسوه اخلاق برای همه مردم است.
وی با بیان این که حضرت علی(ع) در زندگی فردی همواره به عنوان یک پدر نمونه بوده است، اظهار کرد: در احادیث و قرآن تاکید بسیار شده که نقش پدران برای فرزندان همچون ریشه برای درختان است و هر کس که حضرت علی (ع) را الگو و اسوه قرار دهد، می تواند حق پدری خود را برای فرزندان ادا کند.
وی با اشاره به توطئه های دشمنان در انحراف به کشاندن جوانان و خانواده ها ، مسوولیت پدران در هدایت و آموزش فرزندان را بیش از گذشته با اهمیت دانست.
اما با این همه هر زمان که خسته از فراز و فرودهای زندگی، درماندگی وجودمان را فرا می گیرد، بهترین مکان و آغوش گرمی که به دور از هیاهو و مشکلات به آن پناه می بریم و به آرامش می رسیم، خانه پدری و پدر و مادرمان هستند.
کلام آخر اینکه؛ پدر و مادر بهترین نعمت، دریای بیکران محبت بدون چشمداشت هستند که نباید با غرق شدن در روزمرگی های زندگی آنها را به فراموشی سپرد؛ چرا که فردا شاید دیرباشد و راهی برای جبران درصدی از فداکاری ها و از خودگذشتگی های آنها نباشد.
امروز 13رجب روز ولادت علی (ع) است و به احترام این روز پربرکت که به نام روز پدر نامگذاری شده بر دستان پدرانمان بویژه مادرانی که در عین وظیفه مادری ، نقش بزرگ پدری را هم دارند، بوسه می زنیم و خدا قوت می گویم.ک/4
7296/ 6158
12/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]