واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اصحاب رسانه در پاکستان درباره عربستان چه می گویند؟ کراچی- ایرنا - بسیاری از روزنامه نگاران ارشد و خبرنگاران باتجربه پاکستان که بخوبی با سیاست ها و تحولات داخلی و خارجی کشورشان و نیز با نظر افکار عمومی در این کشور درباره موضوع های مختلف آگاهی دارند، معتقدند عربستان به دنبال بهره برداری ابزاری از دین در پاکستان برای نیل به اهداف سیاسی و دست و پا زدن برای از دست ندادن نفوذ خود در این کشور است.
این قشر از مردم پاکستان معتقدند اکثریت جمعیت این کشور را ساکنان روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته با اعتقادات مذهبی و احساساتی پاک تشکیل می دهند که این احساسات پاک می تواند به راحتی تحت تاثیر تبلیغات دینی جهت دار قرار بگیرد.
سمیع ابراهیم یکی از فعالان رسانه ای صاحب نام پاکستان، روز شنبه در حاشیه یک کنفرانس بین المللی رسانه ای در شهر کراچی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، به رویدادهای ناگوار چند سال پیش در پاکستان که بعد از انتشار کاریکاتورهای اهانت آمیز به پیامبر اسلام (ص) در دانمارک رخ داد و تعداد زیادی از مردم پاکستان در اعتراض های همراه با خشونت به این اقدام موهن، در کشورشان کشته شدند، اشاره کرد و گفت: عربستان با سوء استفاده از احساسات پاک این دسته از مردم پاکستان که به لحاظ تعداد در اکثریت قرار دارند، سعی می کند با تبلیغات مذهبی، به آنان اینگونه القا کند که مقدس ترین اماکن اسلامی در عربستان از سوی مردم یمن در خطر قرار گرفته است و با این حربه، سعی در فریب عوام دارند.
در سال های گذشته اعتراض های شدید مردم مسلمان پاکستان به کاریکاتورهای توهین آمیز به مقدسات اسلامی که هزاران کیلومتر دورتر این کشور در اروپا منتشر شده بود، به خشونت کشیده شد و کسانی که طراح توطئه انتشار این کاریکاتورها بودند، با مشاهده زد و خرد معترضان پاکستانی و کشته شدن تعدادی از آنها، تصور کردند که به بخشی از خواسته هایشان برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان رسیده اند.
وی افزود: این دسته از مردم پاکستان وقتی چنین حرف هایی درباره اماکن مقدس اسلامی در عربستان می شنوند، بی آنکه از اصل موضوع و داستان پشت پرده آگاه باشند، از روی اعتقادات مذهبی و احساسات پاکی که دارند، ندانسته در دام می افتند و حرف هی فریبکارانه را قبول می کنند.
فرخ بصیر خبرنگار ارشد روزنامه دنیا نیز می گوید: مردم شهرهای پاکستان که نسبت به اکثریت جمعیت مناطق روستایی از تحصیلات، مطالعه و اطلاعات بیشتری درباره تحولات برخوردارند، بخوبی نسبت به اهداف سفر شخصیت های دینی عربستان از جمله امام جماعت کعبه به پاکستان آگاه هستند و توجه چندانی به تبلیغاتی که از سوی این شخصیت ها می شود، ندارند.
به گفته این روزنامه نگار، قشر مطلع و تحصیل کرده پاکستان، یقین دارند که اظهارات مقامات و شخصیت های سعودی مبنی بر درخطر بودن اماکن مقدس این کشور، صرفا ترفندی است تا بتوانند از این طریق پاکستان را برای همراهی در اجرای توطئه های خود تحت فشار قرار دهند.
ایاز خان سردبیر یکی از بخش های روزنامه اکسپرس نیز می گوید اگر کسی واقعا می خواهد نظر اصلی افکار عمومی مردم پاکستان را درباره درخواست ریاض از اسلام آباد برای وارد شدن به جنگ علیه یمن بداند، باید به قطعنامه اخیر پارلمان پاکستان توجه کند.
این روزنامه نگار ارشد می گوید: نمایندگان پارلمان پاکستان، وکلای منتخب مردم این کشور هستند و قطعنامه تصویب شده از سوی آنان می گوید که دولت و نیروهای پاکستان نباید به درخواست عربستان توجه کنند و خود را درگیر جنگ خارجی نکنند.
باقر سجاد خبرنگار ارشد روزنامه انگلیسی زبان داون هم معتقد است که کشورش نباید تسلیم فشارهای فکری و ایدئولوژیک عربستان شود و نیروهای نظامی خود را درگیری جنگ های خارجی کند و این چیزی است که نه تنها پارلمان، بلکه بسیاری از شخصیت ها، گروه های سیاسی و مهم تر از همه مردم آگاه این کشور، خواستار آن هستند.
روزنامه نگاران و اصحاب رسانه پاکستان به عنوان قشر مطلع از سیاست ها و تحولات داخلی و خارجی این کشور که بخوبی از افکار عمومی کشورشان آگاهی دارند، همگی در این زمینه اتفاق نظر دارند که مردم این کشور خواستار توجه دولت به مشکلات داخلی و تلاش برای از بین بردن تروریسم و کمبودهای اقتصادی است و در شرایطی که پاکستان با مشکلات داخلی زیادی مواجه است، نباید به فکر درگیر شدن در مسایل خارج از کشور باشد.
تصویب قطعنامه پارلمان پاکستان که بر اساس آن، این کشور باید در قبال مساله یمن موضع بیطرفی اتخاذ کند و وارد ائتلاف حمله به یمن به رهبری عربستان نشود، یک شکست سیاسی بزرگ برای ریاض بود.
اکنون رژیم آل سعود پیاده نظامان شکست خورده عرصه سیاسی را در صفحه شطرنج پاکستان عقب کشیده و مهره هایی با نقاب مذهب را به خط مقدم فرستاده است.
آساق*1**1723
12/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]